معرفی وبلاگ
فعالییت سازمان زنان انقلاب اسلامی در پی انسجام و هماهنگی و شناسایی زنان فعال منطقه بسته به مهارت و توانمندیی انها در جهت رفع نیازمندرهای زنان ان منطقه . خواهرم بسته به نیاز فکری و روحی و مادی خود با ما هم سخن شو بهترین خوبی ها نزد زنان است امام صادق(ع) باهم شویم ،یکی شویم درمانی برای دردی شویم ............ آن لحظه اي كه زن در خانه خود مي ماند و (به امورزندگي و تربيت فرزند مي پردازد)به خدا نزديكتر است.حضرت زهرا (س)
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2093144
تعداد نوشته ها : 1572
تعداد نظرات : 178
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

....

ضد دردها؛ مفيد يا مضر؟

يكي از مهم‌ترين مكانيسم‌هاي دفاعي بدن براي حفظ سلامت؛ حس درد است. هرگونه فشار، ضربه يا ايجاد التهاب در نقاط مختلف بدن باعث آزاد‌سازي موادي به نام «پروستاگلاندين» مي‌شود.

اين مواد حسگرهاي رشته‌هاي عصبي مربوط به درد را تحريك و با تحريك اين رشته‌ها درد احساس مي‌شود.ناخوشايند بودن حس درد باعث مي‌شود كه فرد مجبور شود، شرايط را تغيير دهد.

مثال واضح ديگر در مورد درد، دندان است. وقتي دندان‌ها خراب مي‌شود، درد احساس مي‌شود. ايجاد درد باعث مي‌شود فرد درصدد ترميم يا كشيدن دندان برآيد.

حال اگر حس درد وجود نداشته باشد التهاب و تخريب پيشروي مي‌كند و ممكن است استخوان‌هاي فك دچار عفونت شود و عفونت استخوان فك فرد را كاملا از پا درآورد.

آسپرين سردسته داروهاي ضددرد است كه توانسته است بر زمان غلبه كند. غلبه بر زمان اصطلاحي است كه فقط براي تعداد اندكي دارو كه توانسته است طي دهه‌هاي متمادي در بازار دارو دوام آورد و نسل‌هاي جديد دارو نتوانسته است آنها را كنار بزند، به كار مي‌رود و آسپرين يكي از مهم‌ترين اين داروهاست.

آسپرين و هم‌خانواده‌هاي جديدترش شامل بروفن، ديكلوفناك، مفناميك اسيد، ناپروكسن و ايندومتاسين مانع از توليد پروستاگلاندين‌ها مي‌شود و به اين ترتيب از ايجاد شرايطي كه حس درد را برانگيزد، پيشگيري مي‌كند. براي اين كار قدرت آسپرين بيشتر از هم‌خانواده‌هايش است و ضددرد قوي‌تري است.

پروستاگلاندين علاوه بر ايجاد حس كارهاي ديگري نيز انجام مي‌دهد. مثلا مقاومت مخاط معده بر ضد اسيد معده و پيشگيري از زخم شدن معده يكي از خواص پروستاگلاندين است و به همين دليل آسپرين و هم‌خانواده‌هايش اگر بي‌رويه مصرف شود، بخصوص در افرادي كه بيماري‌هاي كليوي يا كبدي دارند يا پير هستند، مي‌تواند موجب زخم معده و خونريزي شود.

يكي از ديگر خاصيت‌هاي پروستاگلاندين‌ها شركت در پروسه انعقاد خون است. به اين ترتيب آسپرين و هم‌خانواده‌هايش مي‌تواند مانع انعقاد خون شود. از عوارض ديگر اين داروها اين است كه در كساني كه كليه‌هايشان در مرز نارسايي است، مي‌تواند باعث حمله نارسايي كليه شود.

نكته مهمي كه بايد به خاطر داشت اين است كه بروز عوارض را بايد با اثر درماني كه براي داروها در نظر مي‌گيريم، مقايسه كنيم.

به عبارت ديگر اگر درد چندان شديد نيست و قابل تحمل است، بهتر است دارو مصرف نشود، ولي وقتي درد زندگي را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد بايد عوارض را پذيرفت و دارو را استفاده كرد. البته گاهي مي‌توان از تمهيداتي براي جلوگيري از عوارض استفاده كرد. مثلا مي‌توان از ضد اسيدها براي جلوگيري از عارضه زخم معده بهره گرفت.

دكتر رضا كريمي - فوق تخصص بيماري‌هاي غدد

...

..

دسته ها :
سه شنبه بیست و دوم 12 1391 7:14
چه زيبا گفت شهيد چيت سازان كه :

« كسي مي تواند در شب عمليات از سيم خاردار دشمن رد شود كه به سيم خاردار نفسش گير نكرده باشد . »

خطر ! ميدان مين نفس

من و تو كجاي اين ميدان ايستاده ايم ؟؟!!

 

 

دسته ها : حديث و روايات
جمعه هجدهم 12 1391 15:50

اما بايد بدانيد كه صبحانه بعد از يك شب نخوردن از اهميت بالايي برخوردار است و براي شروع يك روز خوب و موفق حتماً بايد صبحانه بخوريد آن هم نه هر چيزي. توجه داشته باشيد هر چيزي كه براي صبحانه ميل مي‌كنيد به طور مستقيم روي خلق و خويتان تأثير مي‌گذارد.

 
به گزارش جهان،‌ از اين گذشته خوردن يك صبحانه سالم و مغذي شما را از گزند بيماري‌هاي مختلفي مانند ديابت و سرطان حفظ مي‌كند. در اين بين، بعضي‌ها صبحانه مي‌خورند اما از مواد غذايي ناسالم استفاده مي‌كنند. متأسفانه اين مواد غذايي ناسالم صبحانه سالمي‌ محسوب نمي‌شوند و مصرف آن‌ها نه تنها خيري به بدن نمي‌رساند بلكه احتمال آسيب را نيز بالا مي‌برد. براي آشنايي با اين صبحانه‌هاي ناسالم با ما همراه باشيد.

 
سوسيس و كالباس

 
اگر شما هم جزو افرادي هستيد كه صبح‌ها براي خودتان سوسيس آماده و يا ساندويچ كالباس ميل مي‌كنيد و تصور مي‌كنيد چه صبحانه مفصل و كاملي خورده‌ايد سخت در اشتباهيد. گوشت‌هاي فراوري شده مانند سوسيس و كالباس و غيره حاوي نيترات هستند كه خطر ابتلا به سرطان كولوركتال را بالا مي‌برند. به عقيده متخصصان تغذيه براي سالم بودن و پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان‌ها بايد از مصرف نيترات خودداري كنيد. اگر عاشق سوسيس و كالباس هستيد اين حرف ما هميشه يادتان باشد:

 
مصرف منظم اين مواد غذايي به سلامت شما رحم نمي‌كند. از همين الآن به فكر يك جايگزين سالم براي اين مواد غذايي باشيد.

 
غلات شيرين

 
غلات صبحانه مفيدند اما برخي از اين غلات حاوي ميزان بسيار زيادي هيدرات‌هاي كربن و قند هستند. زماني كه شما از اين غلات صبحانه مصرف مي‌كنيد ميزان گليسمي‌ خونتان بالا مي‌رود و تا زماني كه به حالت نرمال برگردد شما را خسته مي‌كند. براي اينكه يك روز مفرح و پر از انرژي را شروع كنيد بهتر است از مصرف غلات خيلي شيرين خودداري كنيد. بهتر است از غلاتي استفاده كنيد كه حاوي پروتئين و فيبرهاي بيشتري هستند. همچنين مي‌توانيد به غلاتتان گردو يا تخم كتان آسياب شده اضافه كنيد تا فيبر و پروتئين بيشتري دريافت كنيد.

 
شيريني‌، پيراشكي، دونات

 
اين شيريني‌ها نه تنها از آرد سفيد تصفيه‌شده (بدون سبوس) تهيه مي‌شوند بلكه سرشار از قند نيز هستند. بايد بدانيد كه قند بدترين منبع انرژي براي شروع يك روز خوب است. به خاطر اينكه به سرعت ميزان گليسمي‌(قند) خون را بالا مي‌برد. براي همين هم خيلي زود گرسنه‌تان مي‌شود و احتمال اين را كه كم كم دچار فشار خون بالا، چاقي مفرط و ديابت شويد بالا مي‌برد. اگر خطراتي كه برشمرديم همچنان شما را قانع نكرده تا از پيراشكي‌ها و دونات‌هاي محبوبتان دست بكشيد بهتر است بدانيد اين شيريني‌ها به يك شيوه ديگر نيز سلامتي‌تان را به خطر مي‌اندازد؛ اكثر دانشمندان بر اين عقيده‌اند كه مصرف زياد قند و سرطان ارتباط تنگاتنگي دارند.

 
شيرين‌كننده‌هاي غيرطبيعي

 
اگر چه شربت افراي طبيعي يك شيرين‌كننده مفيد براي سلامتي است اما شربت‌هاي ديگري هم هستند كه از ذرت تهيه شده و حاوي ميزان زيادي فروكتوز هستند. اين‌گونه شيرين‌كننده‌هاي غيرطبيعي در مواد غذايي بسته‌بندي و فراوري شده استفاده زيادي مي‌شوند. بايد بدانيد كه اين قبيل خوراكي‌ها حاوي ميزان زيادي فروكتوز هستند و باعث چاقي دور شكمي‌ و انباشتگي چربي در اندام‌هاي داخلي بدن مي‌شود. متأسفانه اين نوع چربي‌ها نيز خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند. نتايج پژوهشي كه در مجله Global Public Health به چاپ رسيده نشان مي‌دهد كه ارتباط زيادي بين مصرف شربت ذرت با فروكتوز بالا و ابتلا به ديابت نوع 2 وجود دارد.

 
براي صبحانه چه بخوريم؟

 
به عقيده بيشتر متخصصان تغذيه بهتر است براي صبحانه حق تقدم با دانه‌هاي سبوس‌دار و پروتئين باشد. گردو، دارچين، نوشيدني سويا يا شير بدون چربي و ميوه نيز از بهترين گزينه‌هاي يك صبحانه سالم هستند. اگر دارچين را به چاي يا مرباي كم شيرينتان اضافه كنيد براي تنظيم قند خونتان خوب است

....

دسته ها :
جمعه هجدهم 12 1391 15:44

نگاهى كوتاه بر زندگانى علامه ملا احمد نراقى

محمود پسنديده

مجله مشكوة شماره 42

حضرت آيت الله ملا احمد نراقى (رحمة الله عليه) عالمى معروف و علامه‏اى مشهور، در فقه و اصول ماهر، در حكمت و فلسفه و رياضى متبحر و در آگاهى بر اديان باطله سرآمد بوده است . وى در سال 1185 يا 1186 ه.ق در قريه نراق از توابع كاشان ديده به جهان گشوده، پدرش حاج ملا مهدى بن ابى‏ذر (م 1209 ه.ق) شيخى جليل و فقيهى پارسا بوده و از محضر وحيد بهبهانى و ملا اسماعيل خاجوئى بهره‏مند گرديد و داراى تأليفاتى مانند لوامع و جامع السعادات در علم اخلاق و مشكلات العلوم و انيس التجار و معتمد الشيعه و التحفة الرضويه و التجريد و محرق القلوب است.

از اشعار اوست:

اى خوش آن صبحدمى كايت بشرا رسدم‏ 
نفحه روح قدس از دم عيسى رسدم‏ 
بشكند مرغ سماوى نفس ناسوتى‏ 
اذن پرواز سوى عالم بالا رسدم

حاج ملا احمد نراقى ابتدا نزد پدرش تحصيل كرده، سپس از محضر علامه بحر العلوم و شيخ جعفر كاشف الغطاء در نجف اشرف بهره‏مند گرديده و در كربلا نيز در درس ميرزا مهدى شهرستانى و وحيد بهبهانى حاضر شده و بعد از نيل به درجه اجتهاد به كاشان بازگشته و مشغول تدريس گشته است.

معظم‏له از اجله علماى قرن سيزدهم هجرى است و چنانچه علامه خوانسارى در روضات گويد: «نراقى دريايى مواج و بحرى عجاج بود، در فنون معموله استادى ماهر و در علوم متبوعه استوانه كامل؛ اديبى سراينده و فقيهى برازنده... نراقى نويسنده‏اى ماهر و مؤلفى ناصح بود كه معراج السعاده او جهت خوشبختى مردمان و كشكول او به اسم خزائن مشهور است» .

وى داراى تأليفاتى چون: مستند الشيعه فى احكام الشريعه، عوائد الايام، طاقديس، عين الاصول، شرحى بر تجريد الاصول، معراج السعاده، اسرار الحج، اجتماع امر و نهى، اساس الاحكام، سيف الامه، مناهج الاصول، مفتاح الاحكام، خزائن و يك ديوان شعر فارسى است، از اشعار اوست:

تاراج كنى تا كى اى مغبچه ايمانها 
كافر تو چه مى‏خواهى از جان مسلمانها 
اى خضر مبارك پى بنماى به من راهى‏ 
سرگشته چنين تا كى مانم به بيابانها 
دامن بكش از دستم اى بت كه به اميدت‏ 
يكباره كشيدستم دست از همه دامنها 
پروانه صفت گردم گرد سر هر شمعى‏ 
از روى تو چون روشن شد شمع شبستانها

اين عالم ربانى و حكيم و شاعر توانا در سال 1244 ه.ق در شهر كاشان به بيمارى وبا مبتلا و دارفانى را وداع گفت و جسد مطهرش را از كاشان به نجف حمل نمودند و در كنار آرامگاه پدرش در صحن مطهر پشت سر حضرت به خاك سپردند.

شيخ مرتضى كه به دنبال كسب علم و دانش به شهرهاى مختلف سفر مى‏كرد و از حوزه‏هاى علميه شهرهاى مختلف بازديد مى‏نمود در كاشان گمشده خود را پيدا كرد. شيخ در كاشان ملا احمد نراقى را چون دريايى از علم و حكمت و عرفان و اخلاق يافت، لذا رحل اقامت افكند و زانوى شاگردى نزد كرسى آن استاد والا مقام زد و حدود چهار سال از محضر وى استفاده نمود و هم در آن وقت به تصنيف و تأليف پرداخت بين شيخ و ملا احمد جاذبه‏اى متقابل برقرار بود تا جايى كه نراقى پس از حركت شيخ از كاشان فرموده: «استفاده‏اى كه من از اين جوان نمودم بيش از استفاده‏هايى بود كه او از من برد» و نراقى كه شيخ را مجتهدى مسلم ديد در هنگام حركت به وى اجازه مبسوطى داد و در آن شيخ را به بهترين عبارات ستود و هم او در مورد شيخ گفته «در مسافرتهاى مختلفه زياده بر پنجاه مجتهد مسلم ديده‏ام كه هيچ يك از ايشان به مثل شيخ مرتضى نبودند».

...

...

دسته ها :
چهارشنبه شانزدهم 12 1391 14:40

 

محمد حسين رسولى

ايران اسلامى با تاريخ درخشان مهد پرورش علماء، و دانشمندان بزرگ مسلمانى بوده است كه به داشتن اين ستارگان علم و فضيلت مباهات دارد.

يكى از اين بزرگان علامه مولى احمد بن محمد مهدى نراقى، معروف به فاضل نراقى (م 1245 ق) است. وى در چهاردهم جمادى الثانى، در عهد سلطنت كريم خان زند در سال 1185 ق در خاندان علم و فضيلت در نراق ديده به جهان گشود.

وى دوران نوجوانى و جوانى را در شهر كاشان و در محضر پدر بزرگوارش محقق نراقى (م 1209 ق) حدود سالهاى 1190 تا 1205 در پانزده سال اواخر عمر پدر بزرگوارش ـ به تحصل دوره‏هاى مقدمات، سطح و خارج گذراند و عمده تحصيل وى در اين ايام مى‏باشد. وى درباره پدرش غالبا عبارت (من اليه فى جميع العلوم استنادى) را بكار برده است.

از همان ابتدا وى با استعداد قوى و همت عالى و ذهن توانايى كه داشت بسرعت مدارج علمى را طى نموده و خود شروع به تدريس معالم و مطول نمود.

وى در حاليكه در سال 1205 به درجه اجتهاد نائل شده بود همراه پدر بزرگوارش به عتبات عاليات مشرف و مراتب عالى تحصيلات حوزوى را در آنجا مى‏گذراند.

در آنجا از محضر بزرگانى همچون سيد محمد مهدى بحرالعلوم (م 1212ق) سيد على طباطبائى، صاحب الرياض (م 1231ق)، سيد مهدى شهرستانى (م 1216ق)، شيخ محمد جعفر نجفى (م 1228 ق)، استفاده‏هاى وافرى برده و به تدريس، تحقيق و تأليف مى‏پردازد (1) هنوز بيش از چهار سال از اقامت وى در نجف اشرف نمى‏گذشت كه به خاطر وفات پدر بزرگوارش در سال 1209 ق بناچار به كاشان باز مى‏گردد و به جاى پدرش مسؤليت اداره حوزه علميه، تدريس و خدمت به مردم آن سامان را به عهده مى‏گيرد.

حوادث سياسى و اجتماعى زمان وى

دو جنگ بزرگ بين روسيه و ايران در سالهاى 1222 و 1241 ق كه منجر به دو عهدنامه گلستان و تركمان‏چاى شد از حوادث زندگانى وى مى‏باشد.

از ديگر حوادث زندگى وى قتل محمد خان قاجار در سال 1212ق است فتحعلى شاه كه پس از او به حكومت رسيد با توجه به ايمان دينى مردم و از باب مصلحت و براى مشروعيت دادن به حكومتش به دنبال جلب نظر علما بود وى در هنگام جلوس بر تخت سلطنت از شيخ جعفر نجفى معروف به كاشف الغطاء كه از بزرگان فقها در زمان او بود اجازه گرفت و سپس از مولى احمد كه بزرگترين شخصيت علمى و مرجع شيعيان ايران بود درخواست نمود كه رساله عمليه‏اى را تأليف نمايد تا به دستورات آن عمل شود مولى احمد به دليل تمايل شاه رساله وسيلة النجاة را در دو مجلد نوشته به او هديه نمود.

پس از فرار نيروهاى ايرانى در جنگ سال 1219 و 1228 و به اشغال در آمدن بعضى از مناطق ايران به وسيله نيروهاى روسى و ظلم و اجحاف آنان به مردم علماى بزرگى همچون سيد محمد مجاهد (م 1242 ق) و مولى احمد سيد نصر الله استرآبادى، سيد محمد تقى قزوينى (م 1270 ق) به دربار شاه رفته و از شاه خواستند كه آنها را بيرون كند فتوى به جهاد دادند و گفتند هر كس از جهاد رو برگرداند گناه كرده و از شيطان تبعيت كرده است. (2)

در نتيجه تلاش علما، شاه به جمع آورى نيرو و جنگ با آنان پرداخت اگر چه در ابتدا ايرانيان پيروز شدند و آنان را بيرون كردند اما به دليل كمبود تجهيزات جنگى نيروهاى ايران شكست خوردند و در نتيجه معاهده تركمان‏چاى به ايران تحميل شد.

اگر چه در اين جنگ ايرانيان موفق نشدند اما تلاش در مقاومت آنان با عده و تجهيزات كم در طول تاريخ به عنوان سند افتخار از مقاومت اين مردم و تلاش علماى آگاه در برابر تهاجم بيگانه باقى ماند.

فرزندان

در مقدمه معراج السعادة چاپ امير كبير، فرزندان مولى احمد را دو پسر ذكر نموده‏اند به نامهاى حاج ملا محمد معروف به حجت الاسلام و ملقب به خاتم المجتهدين كه داماد ميرزاى قمى صاحب قوانين بوده است.

و پسر ديگر وى نصيرالدين نام داشته كه فردى فاضل و دانشمند و اديب بوده و داراى تأليفات زيادى است. اما در كتاب مشاهير كاشان و تاريخ اجتماعى كاشان، تعداد فرزندان ملا احمد 8 نفر ذكر شده كه همگى پسر و از فضلا بوده‏اند و نامهاى آنان را حاج ملا احمد، ميرزا محمد نصير، ملا محمد تقى، ميرزا ابراهيم، حاج ملا محمد جواد، ملاهاشم، ملا محمد على، ميرزا نصرالله و مهمترين آنها را حاج ملا محمد و حاج ملا محمد جواد ذكر نموده‏است.

اما آنچه در كتب تراجم دانشمندان و فقهاى شيعه ذكر شده 4 پسر فاضل و دانشمند وى بدين شرح است: ملا محمد (1215ـ 1297 ق) معروف به عبدالصاحب، محمد نصير (1219ـ 1273ق) ابوتراب (1221ـ 1262)، محمد جواد (1222ـ 1278ق) كه تفصيل آثار و تأليفات آنان خواهد آمد.

اساتيد

اگر چه در مقدمه كتاب عوائد الايام اساتيد مولى احمد را فقط پدرش و آية الله بحرالعلوم بيان شده است و آمده كه انه لم يتلمذ عند احد غير والده و بحر العلوم، بل كان صديقا لهم و يروى عنهم بالاجازة و قدلقى البعض منهم خلال استفاره الى العتبات: فقط از پدرش و بحر العلوم درس گرفته است و با ديگران دوست بوده و مشايخ اجازه وى بوده‏اند و بعضى ديگر را در بين سفرهايش به عتباب عاليات ملاقات نموده است. ولى با توجه به عبارت روضات الجنات ج 7/202 كه در ضمن نقل اجازه‏اش به بعضى از فقهاى بزرگ معاصرش آمده است ثم اخذ، حضرة المجيز فى تفصيل سائر مشايخ شخصه العزيز و بداء منهم بالسيد العلامه الطباطائى النجفى، ثم بالسيد الفهامة العلائى الكربلائى، ...

و با توجه به الذريعه ج 1/145 در مورد اجازه وى به آقا محمد على بن محمد باقر هزار جريبى (م 1245ق) آمده است قد ذكر المجيز فيها من مشايخه خمسة، والده و آية الله بحر العلوم و ميرزا مهدى الشهرستانى، صاحب الرياض و الشيخ الاكبر

و يا در پايان اجازه‏اش به برادرش محمد مهدى بن محمد مهدى كه از اساتيدش تعبير به مشايخى العظام و اساتيدى الكرام الذين هم آبائى الروحانيون دارد كه نشان از تعداد بيش از دو نفر دارد، بنابراين بنظر مى‏رسد كه اساتيد وى بيش از دو نفر بوده‏اند اما از پدرش و آية الله بحر العلوم بيش از ديگران استفاده نموده است.

شاگردانش

اگر چه شاگردان ملا احمد زياد بوده‏اند و آنچنانكه در مقدمه كتاب خزائن وى، استاد على‏اكبر غفارى نقل نموده كه بيش از 20 اجازه از وى موجود است كه در نزد فاضل معاصر حسن نراقى موجود است (3) اما نام بعضى از آنان كه در دسترس مى‏باشند عبارتند از:

1ـ شيخ مرتضى انصارى (م 1281 ق) وى بين سالهاى 1241 تا 1244 در اواخر عمر شريف مولى احمد از محضر وى استفاده نموده است.

2ـ برادر فاضل و دانشمندش محمد مهدى بن محمد مهدى نراقى (م 1286ق) معروف به آقا بزرگ

3ـ سيد شفيع چابلقى (م 1280 ق)

4ـ محمد حسن جاسبى

5ـ فرزندش محمد بن احمد (م 1297 ق) ملقب به عبد الصاحب و معروف به حجة الاسلام، داماد محقق قمى

6ـ برادرش ميرزا ابوالقاسم كاشانى (م 1256ق)

وى در سلسله مشايخ بسيارى از متأخرين از طريق شاگردانش بخصوص شيخ مرتضى انصارى مى‏باشد كه مى‏توان از محدث نورى صاحب مستدرك الوسائل امام خمينى قده و مرحوم آية الله عظمى نجفى مرعشى نام برد.

جايگاه علمى

مولى احمد نراقى در بين علماى قرون اخير از جايگاه خاصى برخوردار است وى در علوم مختلف اصول فقه، فقه، حديث، رجال، دراية، رياضيات، نجوم، حكمت، كلام، اخلاق، ادبيات و شعر سرآمد علماى زمان خود بوده است.

هوش سرشار، سهولت فراگيرى علوم متعدد، عمق تحقيق و وسعت تتبع و عنايات خاص الهى، او را در طول تاريخ دانشمندان شيعه به عنوان فقيهى كم نظير مطرح ساخته است.

وى از همان دوران جوانى مسئوليت مرجعيت و رياست و زعامت دين و دنياى مردم كاشان و قسمتهاى وسيعى از ايران را برعهده داشت و كلمات معاصرين و علماى پس از وى شاهد بر اين مطلب مى‏باشد .

ابتكارات و ابداعات

اگرچه در زمان وى فقهاى بزرگ و مشهورى وجود داشته‏اند اما شخصيت اجتماعى وى دركنار ابعاد ديگر، او را از ديگران ممتاز نموده است.

اشتغال به امور اجتماعى و سياسى و سعى وى در طرح مباحث جديد فقهى به گونه‏اى كه با مسائل مستحدثه هماهنگ باشد او را به فقيهى زمان شناس، مبتكر و مجدد كه حقايق زمان خود را بخوبى درك مى‏كرد تبديل كرده بود نمونه‏هايى از درك عميق از حقايق و تحقيق فراگير وى را در كتاب عوائد الايام مى‏توان ديد طرح مبحث ولايت فقيه از نمونه‏هاى بارز اين ابتكارات مى‏باشد وى بر خلاف اكثر فقهاى قبل از خود به اين بحث به صورت يك مسئله فرعى جزئى نگاه مى‏كردند و آن را در امور حسبيه و صرف موارد زكاة و خمس منحصر مى‏ديدند، بين حكومت اسلامى و مبحث ولايت فقيه جمع نموده و آن را به صورت مفصل و منسجم مطرح نموده است.

تأليفات: از مولى احمد تأليفات متعددى در علوم مختلف بجاى مانده است كه عبارتنداز:

فهرست كتابهاى فقهى

1ـ الاطعمة و الاشربة

2ـ اسرار الحج

3ـ الرسالة العملية

4ـ الرسائل و المسائل

5ـ حاشيه الروضة البهية

6ـ رسالة الرضاع

7ـ رسالة فى منجزات المريض

8ـ عوائد الايام من مهمات الاحكام

9ـ القضاء و الشهادات

10ـ مستند الشيعه فى احكام الشريعة

11ـ مناسك حج

12ـ وسيلة النجاة

13ـ هداية الشيعه

14ـ تذكرة الاحباب

فهرست كتابهاى اصول فقه

1ـ اجتماع امر و نهى

2ـ اساس الاحكام فى تنقيح عمدة المسائل الاصول بالاحكام

3ـ تنقيح الفصول فى شرح التجريد

4ـ حجية المظنة

5ـ عين الاصول

6ـ عين اليقين

7ـ مفتاح الاحكام فى اصول الفقه يا مفتاح الاصول

8ـ مناهج الاحكام فى اصول الفقه يا مناهج الاصول الى على الاصول

فهرست كتابهاى رياضى و هيئت

1ـ شرح محصل الهيئة

2ـ شرح رسالة الحساب

3ـ حاشية اكرنا ذوسيوس حاشيه بر تحرير اكر مولى مهدى نراقى

فهرست كتابهاى فلسفى

1ـ سيف الامة و برهان الملة

فهرست كتابهاى اخلاقى

1ـ معراج السعادة

فهرست كتابهاى متفرقه

1ـ ديوان صفائى نراقى

2ـ خزائن

3ـ طاقديس يا مثنوى لسان الغيب يا مثنوى شفائى

4ـ مشكلات العلوم

5ـ شرح حديث جسد الميت

گفتار بزرگان

1ـ سيد محمد شفيع جاپلقى بروجردى از شاگردان وى

الفاضل العالم المحقق المدقق، و البحر الزاخر الفائق على الاوائل و الاواخر، و الجامع بين المعقول و المنقول برادر وى حاج مولى محمد مهدى نراقى معروف به آقا بزرگ (الروضة البهية فى الاجازات الشفيعية /16)

2ـ الاستاذ الاعلم و الشيخ المعظم البحر المتلاطم المواج، الذى ملأ ذكر مفاخر جميع الفجاج عمدة فقهاء الكرام و زبدة العلما الفخام (لباب الالقاب/175)

3ـ صاحب لباب الالقاب:

هو كوالده القمقام من مشاهير علماء الاسلام و معاريف الفقها الاعلام بل كان اعلمهم و افقههم و افضلهم و اتقنهم فى عصره و اشهرهم فى دهره (لباب الالقاب/94)

4ـ صاحب روضات الجنات

فحل الفحول و فخر اهل المعقول و المنقول، العارج الى ذروة معارج الرفعة و التراقى الحاج مولانا احمد بن مهدى بن ابى‏ذر الكاشانى النراقى، كان بحر مواجا و يما عجاجا و استاذا ماهرا و عمادا كابرا و اديبا شاعرا من كبراء الدين و عظماء المجتهدين (روضات 1/95)

5ـ شيخ آقا بزرگ تهرانى عالم كبير و فقيه بارع و مصنف جليل و جامع متبحر و رئيس مطاع و كان رحمه الله من الصلحاء الاتقياء و الابرا و الاخيار عطوفا على الفقراء شفيقا على الضعفاء، ساعيا فى قضاء الحوائج (الكرام البررة 1/116)

6ـ محدث قمى در الفوائد الرضوية: / 410:

العالم العابد و الفاضل الفقيه النبيه و الشاعر الاديب، السراج الوهاج و البحر العجاج فحل الفحول و بحر اهل المعقول و المنقول.

7ـ علامه محمد على مدرس تبريزى در ريحانة الادب 6/ص 160

من فحول علماء الدين و اكابر المجتهدين فقيه اصولى محدث رجالى، نجومى و رياضى متبحر فى المعقول و المنقول و استاذ ماهر و شاعر بليغ و زاهد مفتي

دسته ها :
چهارشنبه شانزدهم 12 1391 14:36



در ايران اين روز در ۱۵ اسفند برابر با 6 مارس هر سال و هفته منابع طبيعي از 15 الي 21 اسفند است، در آفريقاي جنوبي هفته درختكاري از ۱ تا ۷ سپتامبر هر سال است. در الجزاير روز درختكاري برابر با ۲۷ اكتبر، در استراليا برابر با ۲۸ ژولاي، در بلژيك برابر با ۲۱ مارس، در برزيل برابر با ۲۱ سپتامبر، در كامبوج برابر با ۱ ژوئن، در جمهوري آفريقاي مركزي برابر با ۲۲ جولاي، در تايوان برابر با ۱۲ مارس، در چين برابر با ۱۲ مارس، در كاستاريكا برابر با ۱۵ ژوئن، در مصر برابر با ۱۵ ژانويه، در آلمان برابر با ۲۵ آوريل، در ژاپن برابر با ۲۹ آوريل، در كنيا برابر با ۲۱ آوريل، در لسوتو برابر با ۲۱ مارس، در مقدونيه برابر با ۱۲ مارس، در مالاوي برابر با دومين دوشنبه ماه دسامبر، در مكزيك برابر با دومين دوشنبه ماه جولاي، در نامبيا برابر با ۸ اكتبر، در هلند برابر با نخستين روز بهار (۲۱ مارس) يا نخستين روز پاييز (۲۱ سپتامبر)، در نيوزيلند برابر با ۵ ژوئن، در نيجر برابر با ۳ آگوست، در فيليپين برابر با ۲۵ ژوئن، در لهستان برابر با ۱۰ اكتبر، در اسرائيل برابر با پنجمين روز ماه شِوَت (ژانويه-فوريه)، در پرتغال برابر با نخستين روز بهار (۲۱ مارس)، در كره جنوبي برابر با ۵ آوريل، در سريلانكا برابر با ۱۵ اكتبر، در تانزانيا برابر با ۱ ژانويه، در اوگاندا برابر با ۲۴ مارس، در ايالات متحده امريكا برابر با ۱۰ آوريل، در ونزوئلا برابر با چهارمين يكشنبه ماه مي هر سال است.

دسته ها :
دوشنبه جهاردهم 12 1391 23:52

..

جعفر كامكار

ويژه روز احسان و نيكوكاري

14اسفند؛ روز احسان و نيكوكاري، روز خير و بركت فرا رسيد.

نسيم رحمت خداوند از هر سو به مشام مي رسد؛ جسم و جان ما را مي نوازد و همه ما را به نيكوكاري فرا مي خواند، بياييد در اين روز با عملي نيك، هر چند اندك، به جمع نيكوكاران بپيونديم.

 

لب ها پر از لبخند

 

دل ها به هم نزديك مي شوند و شكوفه هاي مهرباني در قلب ها جوانه مي زند.

امروز لب ها براي لبخند پر از بهانه اند و بازار محبت گرم است.

شايد بتوان با سرمايه احسان و نكوكاري، در اين روز، دلي به دست آورد و با دوستي و مهرورزي، بوستان وجود را زينت داد و نهال عشق و خوبي را بار ديگر آبياري كرد.

 

اجر و مزد انفاق

 

در فرهنگ شكوهمند اسلام، انفاق در راه خدا، از مصاديق احسان شمرده شده و روايات و آيات بسياري در تأكيد آن آمده است.

قرآن مجيد اجر و مزد انفاق در راه خدا را هفتصد برابر بيشتر مي داند.

و نيز مي فرمايد: «اگر چيزي را در راه او انفاق كنيد، خداوند عوض آن را مي دهد و جاي آن را پر مي كند و او بهترين روزي دهندگان است»

 

منفقان رستگارانند

 

قرآن مجيد، انفاق در راه خدا و دوري از صفت ناپسنديده بُخل و طمع را، از ويژگي هاي اخلاقي رستگاران شمرده شده است.

 

در آيه 16 سوره تغابن آمده است: «تا مي توانيد تقواي الهي پيشه كنيد و گوش دهيد و اطاعت نماييد و انفاق كنيد كه براي شما بهتر است و كساني كه از بخل و حرص خويشتن مصون بمانند، رستگارانند.»

 

خداوند اعمال ما را وسيله آزمايش مان ذكر مي كند و ضمن توصيه به انفاق، ما را از پاداش عظيم آن با خبر مي نمايد و حفظ وجودمان را از بخل سبب رستگاري مان مي داند.

 

توشه اي براي سختي ها

 

انفاق عملي است محبوب خداوند و داراي اجر فراوان. انفاق سبب مي شود، در هنگام مرگ و در روز قيامت، ترس و اندوه از ما دور شود.

هم چنين پاداش احسان، ويژه افراد معين نيست و همه مردمان در برابر انفاقي كه مي كنند به پاداش عمل خود مي رسند.

پس انفاق كنيم تا توشه اي نيكو براي لحظات سخت خود پيش فرستيم.

 

انفاق، تجارتي پرسود

 

آيه 29 سوره فاطر، در بياني بلند، احسان در راه خدا را تجارتي سرشار از سود شمرده شده است: «كساني كه كتاب الهي را تلاوت مي كنند و نماز به پا مي دارند و از آنچه روزي شان داده ايم، پنهان و آشكار، انفاق مي كنند، تجارتي پرسود و بي زيان را اميد دارند.» چنين معامله اي با خداوند، بي شك، سودي به عظمت رضوان الهي دربردارد.

 

از حضرت علي عليه السلام هم روايت شده است: «آن كس كه با دستي كوتاه ببخشد، از دستي بلند پاداش مي گيرد.»

بنابراين، آنچه در راه خير انفاق مي كنيم، هرچند كم باشد، خداوند از فضل خود بر آن مي افزايد و چندين برابر به ما پاداش مي دهد. پس تا مي توانيم با كالاي نيكوكاري با خدا تجارت كنيم كه سودي سنگين به دنبال دارد.

حضرت علي عليه السلام در اين باره نيز فرمودند: «هر گاه تهي دست شديد، با صدقه دادن، با خدا تجارت كنيد» و «روزي را با صدقه دادن فرود آوريد.»

 

دستگيري در روز جزا

 

حضرت علي عليه السلام در بيان زيبايي مي فرمايند: «تا فرصت باقي است، راه توبه باز است. عمل نيكو انجام دهيد، پيش از آنكه چراغ عمل، خاموش گردد و فرصت، پايان پذيرد و اجل فرا رسد و در توبه بسته شود»

 

و خداوند مهربان نيز از ما خواسته است: پيش از آنكه مرگمان فرا برسد، از اموال خود در راه خدا انفاق كنيم و اعمالي نيكو براي روزهاي سخت مرگ و ناتواني پيش بفرستيم. چرا كه اگر اهل انفاق نباشيم و در دنيا دست نيازمندان را نگيريم، در آخرت نيز كسي از ما دستگيري نمي كند.

 

اخلاص در انفاق

 

از مهم ترين شرايط انفاق، «اخلاص» است.

يعني آنچه مي بخشيم، بايد فقط براي خدا و نيت ما تنها رضايت او باشد.

وقتي انفاق مي كنيم، نبايد از كسي توقع مدح داشته باشيم؛ چراكه اگر اين توقع در كار بيايد، انفاق، ديگر در راه خدا نيست و نبايد منتظر پاداش و گشايش و آمرزش بود.

و چنانچه نيت ما براي خدا خالص باشد، خداوند چنان اجري به ما مي دهد كه در باورمان نگنجد و هر چه اخلاص بيشتر باشد، شايستگي براي پاداش هم بيشتر مي شود.

 

انفاق از مال حلال

 

مالي كه در راه خدا انفاق مي شود، بايد از حلال باشد. اگر مال از حلال نباشد، يعني شرط انفاق موجود نيست و اين عمل از ما پذيرفته نمي شود و ما را سودي نمي بخشد و در حقيقت، از كاري كه انجام داده ايم، چيزي به دست نمي آوريم.

 

به دست خدا

 

در قرآن مجيد آمده است: «هرگز به حقيقت نيكوكاري نمي رسيد، مگر آنكه از آنچه دوست مي داريد، انفاق كنيد» چون انفاق در راه خداوند است و به دست او مي رسد، پسنديده است از بهترين چيزهايي باشد كه در اختيار داريم. چيزهايي كه شايستگي هديه كردن به پروردگارمان را داشته باشد.

 

نيازمند واسطه اي جهت خير و بركت

 

چنانچه خداوند بر ما منت نهد، توفيق انفاق را نصيب ما مي كند. مبادا با منت و آزار، عمل نيك خود را فاسد و باطل كنيم و بندگان محبوب و آبرودار خداوند را برنجانيم. بايد براي كمك به نيازمندان، راهي در پيش گيريم كه آبروي آن ها حفظ شود.

در حقيقت، آنان بر ما حق دارند؛ چراكه واسطه اي براي رحمت و خير و بركت رساندن به ما شده اند. چون ما اندكي از مال بي ارزش دنيا را داده ايم و در برابر، رضاي خدا و پاداش فراوان او را به دست آورده ايم .

 

گام اول

احسان با پدر و مادر

 

در اسلام نيكي به پدر و مادر، بسيار سفارش شده است. آنان سرچشمه نيكي و احسان هستند و زلال نيكي از چشمه وجود آنان به دل ما راه يافته است. پس در اين روز نيكي كردن را از نيكي به پدر و مادر آغاز كنيم.

بياييد امروز كه روز احسان و نيكوكاري است، به ديدن آن ها برويم و نيازشان را پيش از آنكه به زبان آورند، برآورده كنيم.

بياييد از امروز قدر آن ها را بيشتر بدانيم و برايشان دعا كنيم كه «بار خدايا پدر و مادرهاي ما را رحمت كن؛ همچنان كه در حال طفوليت ما را پروراندند.»

 

احسان به خويشان و همسايگان

 

در اسلام، درباره صله رحم و به جاي آوردن حقوق خويشان و نزديكان سفارش بسيار شده است.

در روايات آمده است: هر كه صله رحم به جا آورد، خدا او را به رحمت خود وصل مي كند و اعمال او را قبول مي كند. اگرچه به سلام كردني و نيكو جواب سلام دادني باشد.

 

پيامبر عظيم الشأن اسلام نيز در اين باره فرموده اند: «براي كسي كه صله رحم كند، من ضامنم كه خدا او را دوست دارد، روزي اش فراخ، عمرش را زياد و او را به بهشت وارد كند.»

همچنين در روايات و احاديث، احسان و نيكي به همسايه و رعايت احوال آنان، تأكيد فراوان شده است پيامبر صلي الله عليه و آله در حق همسايه چنين فرمودند: «به درستي كه ايمان ندارد، كسي كه شب سير بخوابد و همسايه مسلمانش گرسنه باشد»

 

حضرت صادق عليه السلام نيز در اين باره فرمودند: «صله رحم كردن و با همسايه هانيكويي كردن، خانه ها را آباد و عمرها را زياد مي كند.»

 

احسان به يتيمان

 

در قرآن مجيد، درباره حفظ اموال يتيم، محبت نمودن به او و نيز تربيت او سفارش بسيار شده است پس چه نيكوست كه در اين روز، از احوال يتيمان خبر بگيريم، به آنان مهر بورزيم و از حقوق آنان حمايت كنيم.

 

احسان به مساكين

 

مسكين به كسي گفته مي شود كه در مرتبه شديدي از نيازمندي قرار دارد؛ مانند كسي كه زمينگير شده و به فقر و تهي دستي گرفتار گشته و راه در آمدي براي او نيست.

قرآن مجيد رعايت حال مساكين را واجب دانسته و رسيدگي به امور آنان را جزئي از عبادت حق به حساب آورده و ما را هشدار داده است، چنانچه به اطعام مساكين مبادرت نورزيم، عذاب سختي بر ما مسلط خواهد شد.

پس اين روز را غنيمت بشماريم و با مال و دارايي خود، هر چند اندك، به ياري مساكين و نيازمندان شتابيم و با حفظ آبرويشان در رفع مشكلات آنان تلاش نماييم.

 

روايات

 

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: زير بناي اساسي عقل پس از ايمان به خداي تعالي، اظهار محبت نسبت به مردم و رساندن خير به نيكوكار و [حتي] بدكار است.

حضرت علي عليه السلام مي فرمايند:

- بخشش بيش از خويشاوندي محبت مي آورد.

ـ آنكه پاداش الهي را باور دارد، در بخشش سخاوتمند است.

ـ كسي كه حاجت برادر مؤمن اش را برآورد، مانند كسي است كه همه عمرش را به عبادت گذارنده است.

ـ خودت وصي مال خودت باش. امروز به گونه اي عمل كن كه دوست داري پس از مرگت عمل كنند.

ـ در دنيا جز براي دو كس خير نيست؛ يكي گناهكاري كه با توبه جبران كند و ديگر نيكوكاري كه در كارهاي نيكو شتاب ورزد.

امام صادق عليه السلام :

- نيكوكاري و حسن خلق خانه ها را آباد كند و بر عمرها بيفزايد.

ـ هيچ گناهي بزرگتر از گناه كسي نيست كه از احسان به محتاج خودداري كند .

ـ بهترين نيكي آن است كه به محتاج برسد.

ـ بهترين شكل احسان، بخشش بدون انتظار عوض است.

ـ هركس به خاطر احسانش منت گذارد، آن را فاسد كرده است.

 

آيات قرآن

 

ـ همانا نيكي ها، بدي ها را مي برد.

ـ نيكي كنيد كه خداوند نيكوكاران را دوست دارد.

ـ هر كس كار نيكي به جا آورد، ده برابر آن پاداش دارد.

ـ رحمت خدا به نيكوكاران نزديك است.

ـ خداوند با كساني است كه تقوا پيشه كرده و نيكوكارند.

ـ در نيكي ها بر يكديگرند سبقت جوييد.

 

منابع : 

 

- گلبرگ ،اسفند 1386، شماره 96،هفته اكرام و كمك به مستضعفان

- همان ،مهر 1386، شماره 91

- همان، اسفند 1383، شماره 60) همراه با فرشتگان «روز بين المللي  خيرين

...

...

دسته ها :
دوشنبه جهاردهم 12 1391 23:10

...

 

كتاب درسهاي پيامبر اعظم (ص) گزيده اي از بيانات مقام معظم رهبري درباره شخصيت و بعثت نبي مكرم اسلام (ص) صبح امروز دوشنبه در دانشگاه تهران رونمايي شد.

به گزارش مهر، كتاب درس‌هاي پيامبر اعظم (ص) با عنوان نام احمد نام جمله انبياء است، گزيده اي از بيانات مقام معظم رهبري درباره شخصيت و بعثت نبي مكرم اسلام (ص) صبح امروز دوشنبه 13 اسفند ماه با حضور آيت الله تسخيري مشاور مقام معظم رهبري در تقريب مذاهب، حجت الاسلام محمد محمديان رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، حجت الاسلام عليرضا پناهيان استاد حوزه و دانشگاه، دكتر رجبي دواني محقق و استاد دانشگاه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران رونمايي شد.
 
اين كتاب گزيده اي از بيانات حضرت آيت الله العظمي سيد علي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره شخصيت، ويژگي‌ها و بعثت نبي مكرم اسلام (ص) است كه از سال 86 تا شهريور سال 91 ، از ميان مطالب مرتبط با زندگي و شخصيت آن حضرت، درس هاي زندگي و بعثت پيامبر كه مورد نياز همه انسانها و جوامع انساني در طول تاريخ و به ويژه دوران معاصر است انتخاب شده است.
 
براساس اين گزارش، مخاطبمقام معظم رهبري در اين كتاب نخبگان، روشنفكران و زمامداران كشورهاي اسلامي باشند.
 
اين كتاب توسط انتشارات انقلاب اسلامي وابسته به موسسه پژوهشي فرهنگي انقلاب اسلامي منتشر شده است.
...
..
دسته ها :
دوشنبه جهاردهم 12 1391 21:42

...

پليس كربلا اعلام كرد: امروز (يكشنبه) انفجاري در بين‌الحرمين به وقوع پيوست كه بنا بر آمار اوليه اين انفجار به زخمي شدن چند تن انجاميده است.

 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري سومريه نيوز عراق، يك منبع در پليس استان كربلا اعلام كرد: در انفجار بمبي در بين‌الحرمين چندين تن زخمي شدند و نيروهاي امنيتي در حال بررسي چگونگي انفجار هستند و مجروحين اين حادثه نيز به بيمارستان منتقل شده‌اند.

شبكه خبري اسكاي نيوز نيز گزارش داد كه انفجار توسط يك عامل انتحاري انجام شده كه كمربندي از مواد منفجره را با خود حمل مي‌كرد و انفجار تا حدودي شديد بوده است.

بنا بر گزارش اسكاي نيوز، اين انفجار دست‌كم يك كشته و 9 زخمي به جاي گذاشته است.

 

هنوز اطلاعات بيشتري از اين انفجار منتشر نشده است اما منابع پزشكي عراق زخمي شدن چند تن را تاييد كرده‌اند

...

...

دسته ها :
يکشنبه سیزدهم 12 1391 13:54

كتاب عبقري الحِسان از مشهورترين كتابهاي نوشته شده حول مشرف شدگان به محضر امام زمان عليه السلام است. با اينكه نام كامل اين كتاب”العبقري الحسان في احوال مولانا صاحب الزمان ” است ولي متن و مضمون آن چندان با اين نامگذاري سازگار نيست.
چرا كه ركن اصلي اين كتاب حول مشرف شدگان به محضر كثير الانوار حضرت حجت- عليه و علي آبائه السلام- است و به جز مطالب پراكنده اي كه پيرامون وجود نازنين امام زمان در اين كتاب ميتوان يافت چندان به احوال حضرت خاتم الاوصياء – صلي الله عليه و آبائه الاتقياء- مربوط نمي شود. بنده اگر به جاي مولف علامه ي اين كتاب بودم نام اين كتاب تحسين برانگيز خود را ” عبقري الحِسان في مَن لقي صاحبَ الزمان” مي گذاشتم. چه اينكه ملاقات اعم از برخورد در خواب و در بيداري و در عالم كشف و شهود نسبت به شخص ملاقات شونده است. در هر حال كتاب متشكل از چند بخش است كه در هر قسمت به ذكر داستانهاي مخصوص به همان فصل دست يازيده شده است.

مرحوم نهاوندي در دو بخش اول اين كتاب كه مختص تشرفات به حضور حضرت ولي عصر است ۲۰۵ حكايت زيبا را از گذشتگان و معاصرين نقل كرده است.در بخش سوم ۱۷ مورد مشاهده ي حضرت صاحب الامر امده است. بخش سوم مختص مكاشفات و مشاهدات است.بخش چهارم به روياهاي صادقه و راستين اختصاص يافته است و در اينجا هم ۳۰ حكايت جذاب نقل شده . بخش پنجم كتاب مربوط به تجليات حضرت ولي عصر-عجل الله فرجه- مي باشد.در اين قسمت ۵۵ حكايت نقل شده و در بخش پس از ان كه “توسلات” نام دارد ۲۰ مورد قضيه ي مرتبط با بحث ذكر گرديده است.بخش پاياني كتاب مخصوص ” ملازمان ركاب و سفيران” حضرت حجت عليه السلام است و در اين قسمت هم ۴۸ داستان و حكايت توسط مولف بزرگوار كتاب نقل شده است.
آيت الله حاج شيخ علي اكبر نهاوندي در سال ۱۲۷۸ هـ . ق. در شهرستان نهاوند ديده به جهان گشود. او كودكي را در دامن خانواده‌اي مذهبي پشت سر گذاشت و در نوجواني وارد حوزه علميه نهاوند شد. وي دروس مقدماتي را نزد شيخ جعفر بروجردي و حاج ملا محمد سره‌بندي آموخت، سپس به بروجرد هجرت نمود و دروس سطح را نزد شيخ آقا حسين شيخ الاسلام، آقا ابراهيم بن مولي حسن تويسركاني، سيد ابوطالب و ديگران فرا گرفت. آيت الله نهاوندي براي ادامه تحصيل به حوزه علميّه مشهد مقدس راه يافت و در درس شيخ عبدالرحيم بروجردي، آقا ميرزا سيد علي حائري يزدي و حاج شيخ محمد تقي بجنوردي مشهدي شركت كرد. وي مدتي نيز براي كسب‌ دانش در اصفهان به سر برد، سپس به حوزه علميه تهران رفت و در مجلس درس حاج ميرزا حسن آشتياني، ميرزا عبدالرحيم نهاوندي و ميرزا محمد اندرماني حضور يافت.
او در حوزه علميه تهران، فلسفه و علوم معقول را نزد ميرزا محمد رضا قمشه‌اي، ميرزا ابوالحسن جلوه و حيدر خان نهاوندي آموخت. سپس به عتبات عاليات هجرت نمود و در سامرا، در درس ميرزا محمد حسن شيرازي شركت كرد. او در سال ۱۳۰۸ هـ . ق به حوزه علميه نجف عزيمت كرد و در درس سيد محمد كاظم طباطبايي يزدي، آخوند خراساني، شيخ محمد طه نجف، ميرزا حبيب الله رشتي، شيخ الشريعه اصفهاني، شيخ محمد حسن مامقاني، مولي لطف الله مازندراني و حاجي نوري (صاحب مستدرك) شركت كرد.[۱]

آيت الله العظمي مرعشي نجفي (ره) در مورد آيت الله نهاوندي چنين فرموده است:
او مهارت ويژه‌اي در علم حديث و مقدمات آن مانند علم رجال و علم درايه داشت. وي فقيهي اصولي و متكلمي مفسر بود. ايشان هم درس پدرم، علامه آيت الله سيد شمس الدين محمود حسيني مرعشي نجفي (متوفا: ۱۳۳۸ هـ . ق.) بود، و در درس بسياري از بزرگان شركت مي‌كرد.[۲]
شيخ علي اكبر نهاوندي در اواخر ماه ذيقعده سال ۱۳۱۷ هـ . ق، به سبب مريضي، به ايران بازگشت و يك ماه و نيم در تبريز ماند، سپس به نهاوند رفت و تا نيمه ماه ذيحجه سال ۱۳۲۲ هـ . ق، در آن جا ماند؛ سپس در ابتداي محرم سال ۱۳۲۳ هـ . ق، به تهران رفت و ۶ سال در تهران اقامت كرد.
او در سال ۱۳۲۸ هـ . ق، به مشهد رفت. وي در مسجد گوهرشاد نماز مي‌خواند و هر شب، ‌بعد از نماز منبر مي‌رفت. سخنان ايشان تأثير به سزايي بر مردم مي‌گذاشت. او بيشتر عمرش را به نگارش كتاب سپري نمود.

اساتيد
۱. ميرزا حبيب الله رشتي: وي دانشمند و محقق ژرف‌نگر و از بزرگ فقيهان جهان تشيّع بود كه زهدش زبانزد خاص و عام بود. ايشان صاحب ده‌ها اثر ارزشمند در موضوعات مختلف مي‌باشد.
۲. آيت الله شيخ ملاّ علي نهاوندي (مؤسس نهاوندي): وي از مراجع بزرگ تقليد شيعه و در علم اصول صاحب نظر بود. او به دليل سليقه خاصي كه در علم اصول داشت، به آيت الله موسس معروف بود. وي داراي تأليفات بسياري از جمله: تشريح الاصول الصغير، تشريح الاصول الكبير مي‌باشد.
۳. سيد ابوالقاسم اشكوري، نويسنده كتاب جواهر العقول.
۴. آخوند خراساني، نويسنده كتاب كفايه الاصول: او از مراجع بزرگ تقليد و مدرّس كم نظير حوزه علميّه نجف و از سلسله حماسه سازان تاريخ معاصر ايران بود. از وي تأليفات متعددي به جاي مانده است.
۵. حاج ميرزا حسين خليلي تهراني.
۶. شيخ محمد حسن مامقاني.
۷. سيد محمد كاظم طباطبايي يزدي، نويسنده كتاب العروه الوثقي و ده‌ها اثر ارزنده ديگر: او از بزرگترين مراجع و علماي زمان خود بود.
۸. شريعت اصفهاني (شيخ الشريعه).
۹. شيخ محمد طه نجف.
۱۰. حاج ميرزا حسين نوري: او يكي از بزرگان محدثين شيعه و نويسنده كتاب «مستدرك الوسايل و مستنبط المسائل» و ده‌ها اثر ارزنده ديگر بود.

مشايخ روايي آيت الله نهاوندي
۱. ميرزا حبيب الله رشتي.
۲. شيخ الشريعه اصفهاني.
۳. سيد ابوالقاسم اشكوري.
۴. سيد حسين كوه كمري.
۵. سيد مرتضي كشميري.
۶. حاج ميرزا حسين نوري.

راويان حديث از حاج شيخ علي اكبر نهاوندي
۱. سيد شهاب الدين مرعشي نجفي (۱۲۷۶ ـ ۱۳۶۹ ش.) او از مراجع بزرگ تقليد شيعه و صاحب ده‌ها اثر ارزشمند و مؤسس «كتابخانه بزرگ آيت الله العظمي مرعشي نجفي» در قم است.
۲. شيخ محمد شريف رازي (۱۳۶۴ هـ. ش.) نويسنده كتاب ارزشمند «گنجينه دانشمندان».
۳. شيخ محمد علي اردوبادي.
۴. سيد علي نقي فيض الاسلام (مترجم نهج البلاغه).

تأليفات
۱. البنيان الرفيع (اخلاق ربيعي)
اين كتاب در قطع وزيري و در يك مجلّد به صورت چاپ سنگي و در ۳۲۴ صفحه به چاپ رسيده است. تاريخ شروع نگارش اين كتاب سال ۱۳۳۷ هـ . ق. و تاريخ اتمام آن سال ۱۳۴۱ هـ . ق. است. اين كتاب در شرح احوال ربيع بن خثيم معروف به خواجه ربيع است و متشكّل از يك مقدمه و هشت باب و يك خاتمه است. باب اول: در ردّ اشكالاتي است كه به خواجه ربيع وارده شده است. باب دوم: ‌در بيان قرائني است كه دلالت بر خوبي وي دارد. باب سوم: ‌در بيان عبارات علماي علم رجال در مورد خواجه ربيع است و در باب چهارم: سخناني از خواجه ربيع آورده شده است. كه همگي دلالت بر نيكويي وي دارد و در باب پنجم: حكاياتي از او كه دلالت بر ممدوح بودن وي است، آمده و در باب ششم: صفات نيكوي او آورده شده است. باب هفتم: متضمّن حالات زهّاد ثمانيه (هشت زاهد بزرگ) است كه خواجه ربيع يكي از آن‌هاست و در باب هشتم: كيفيت بناي مقبره خواجه ربيع و در خاتمه نيز آداب زيارت قبور مؤمن و صالحان آمده است.
۲. جنّهُ العاليه و جعبهُ الغاليه؛ نگارش اين كتاب در سه جزء و در سال ۱۳۴۱ هـ . ق. به اتمام رسيد و هر سه جزء در يك مجلّد به قطع رحلي و چاپ سنگي به چاپ رسيد. اين كتاب كشكولي است كه مطالب مختلف در آن شماره گذاري شده و هر جزء آن مشتمل بر ۳۳۳ مطلب از مطالب مختلف كه شامل: حكايات، مواعظ، تفاسير غريبه، تأويلات عجيب، نصايح، منامات، معالجات و مناظرات و … است.
۳. جنّتان مدهامّتان اين كتاب در قطع رحلي و در دو جزء به صورت چاپ سنگي به چاپ رسيده است. جزء اول (الجنه الاولي) ۲۰۹ صفحه و جزء دوم (الجنّه الثانيه) ۲۰۶ صفحه است. جزء اول مشتمل بر ۵۰۴ جوهره و جزء دوم مشتمل بر۵۴۱ جوهره است.
هر جوهره از اين كتاب در مورد مسائل مختلفي از عقايد و اخلاق و عرفان و … است.
۴. راحه الرّوح يا كشتي نجات؛ اين كتاب شرحي است برحديث شريف نبوي كه در كتاب‌هاي شيعه و اهل سنت آمده است كه پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: مثل أهل بيتي كمثل سفينه نوحٍ من ركبها نجي و من تخلّف عنها غرق؛ اهل بيت من به مثابه كشتي نوح‌اند كه هر كس بر آن سوار شد، نجات يافت و هر كه از آن واماند، غرق گرديد.
اين كتاب به قطع وزيري و در ۵۱۲ صفحه توسط كتاب فروشي جعفري، مشهد به چاپ رسيد. نگارش كتاب در سال ۱۳۴۱ هـ . ق. به پايان رسيد.
۵. خزينه الجواهر في زينه المنابر، اين كتاب در سه بخش؛ اصول دين، فروع دين و اخلاق، نگارش يافته و در هر بخش، آيات، روايات، مواعظ و حكايات مربوط به آن بخش به ترتيب آورده شده است. اين كتاب مشتمل بر شرح و تفسير ۴۰ آيه و ۷۷ روايت و ۸۰ موعظه و ۲۰۰ حكايت است.
نگارش اين كتاب در سال ۱۳۳۶ هـ . ق. به پايان رسيد و به قطع وزيري و در ۷۲۲ صفحه، از طرف انتشارات كتابفروشي اسلاميه به زيور طبع آراسته گرديده است.
۶. گلزار اكبري و لاله زار منبري، اين كتاب در ۱۱۴ فصل ـ به عدد سوره‌هاي قرآن ـ تنظيم شده و هر فصل آن به«گلشن» نام‌گذاري گرديده است. در واقع، اين كتاب كشكولي است از مطالب مختلف، با اين تفاوت كه مطالب آن بر اساس موضوع هر گلشن و فصل، دسته بندي و مطالب هم سنخ در يك گلشن و پشت سر هم آورده شده است؛ برخلاف كشكول‌هاي رايج كه مطالب پراكنده در آن پشت سرهم و بدون باب بندي آمده است. اين كتاب در سال ۱۳۴۴ هـ . ق. نوشته شد و در چاپخانه حاج محمدعلي علمي به قطع وزيري و در ۶۶۷ صفحه چاپ شده است.
۷. انوار المواهب، اين كتاب در قطع رحلي و به صورت چاپ سنگي، در چهار جزء است كه در يك مجلّد به چاپ رسيده است. موضوع آن، مناقب و فضائل معصومين ـ عليهم السلام ـ است. جزء اول آن در فضائل و مناقب پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ و جزء دوم در فضائل حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ و جزء سوم در مناقب امير المؤمنين ـ عليه السلام ـ و جزء چهارم در مناقب و فضائل امام دوم تا امام يازدهم ـ عليه السلام ـ است.
تاريخ شروع اين تأليف سال ۱۳۳۴ هـ . ق. و تاريخ اتمام آن سال ۱۳۴۰ هـ . ق. است. مجموع صفحات اين كتاب ۵۶۹ صفحه است.
۸. العبقري الحسان في تواريخ صاحب الزمان (عج)، اين مجموع در قطع رحلي به صورت چاپ سنگي و در دو مجلّد به چاپ رسيده و در شرح احوال حضرت ولي عصر (عج) است. اين كتاب به گفته مؤلف به منزله جلد دوم كتاب انوار المواهب است. اين كتاب در پنج قسمت نگارش يافته و هر قسمت آن به «بساط» نامگذاري شده است.
۹. جواهر الكلمات (جواهر الزواهر في شوارد النوادر) اين كتاب در قطع رحلي و و در دو جزء و به صورت چاپ سنگي به چاپ رسيده است.
۱۰. وسيله النجات و عناوين الجمعات في شرح دعاء السمات، اين اثر شرحي است بر دعاي سمات و داراي مقدمه‌اي است در مورد دعا و اهميت آن. نگارش اين كتاب در سال ۱۳۳۱ هـ . ق. به پايان رسيد. اين كتاب در ۳۲۰ صفحه وزيري از طرف انتشارات نهاوندي به چاپ شده است.
۱۱. انهار النوائب في اسرار المصائب.
۱۲. حاشيه فرائد الاصول علي المبحث البراءه.
۱۳. رساله الحقيقه و المجاز.
۱۴. وسائل العبيد الي مراحل التوحيد.
۱۵. رشحه الندي في مسأله البداء.
۱۶. صلاه المسافر (تقريردرس شيخ محمد طه نجف).
۱۷. طور سينا در شرح حديث كسا.
۱۸. الفتح المبين في ترجمه الشيخ علي الحزين.
۱۹. الفوائد الكوفيه في ردّ الصوفيه.
۲۰. كشف التطيه عن وجوه التسميه.
۲۱. لمعات الانوار في حلّ مشكلات الآيات و الاخبار.
۲۲. مفرح القلوب و مفرّج الكروب.
۲۳. المواريث (تقرير درس سيد محمد كاظم طباطبايي يزدي).
۲۴. النفخات العنبريّه في البيانات المنبريّه.
۲۵. اليد البيضاء في مناقب الامير و الزهرا ـ عليهم السلام ـ.
۲۶. الياقوت الاحمر في من رأي الحجه المنتظر (عج).
۲۷. سبع المثاني، در مناقب حسن اول تا حسن الثاني (پيشوايان دهگانه).
۲۸. العسل المصفي في نكت اخبار مناقب المصطفي.
۲۹. الكواكب الدّري في نكت اخبارمناقب امير المؤمنين ـ عليه السلام ـ.[۳]

توجه به ادبيات
حاج شيخ علي اكبر نهاوندي علاقه فراواني به شعر و قطعات ادبي و جملات و عبارات موزون اعم از ادبيات عرب و فارسي داشته. اين علاقه از ذكر و نقل اشعار فراوان و كلمات حكمت آموز در كتاب‌هاي متعدّد ايشان، به وضوح مشاهده مي‌شود. او همواره در مقالات خويش، سعي در ارائه معاني بلند در قالب نثري مسجّع و موزون داشت و از قلمي شيوا و روان برخوردار بود.

ويژگي‌هاي اخلاقي
يكي از مؤمنين[۴] مي‌گويد: حدود چهل سال قبل كه در شهرباني آن زمان در تهران مشغول خدمت بودم، يك شب هنگام گشت شبانه به شخصي برخورد كردم كه پس از كمي صحبت معلوم شد كه كليمي مذهب است. ايشان پس از اين كه فهميد بنده نهاوندي هستم، به تعريف و تمجيد از اهالي نهاوند پرداخت و گفت: عالم ديني شما حق بزرگي برگردن ما كليمي‌ها دارد. گفتم: چطور؟ گفت: من از كليمي‌هاي مشهد هستم، چند سال پيش عده‌اي از متعصبين ناآگاه هنگام برپايي يكي از مراسم مذهبي ما، نقشه برهم زدن مراسم را در نهاوند كشيده بودند، وقتي اين حمله در حال شكل‌گيري بود، ما چاره‌اي جز اين نديديم كه جريان را به اطلاع شيخ علي اكبر نهاوندي كه نفوذ و محبوبيت فراواني در بين مردم داشت، برسانيم. ايشان پس از اطلاع، سراسيمه خود را به محل رساند و پس از دعوت نمودن همگان به آرامش، سخنراني غرّايي درباره مقام حضرت موسي ـ عليه السلام ـ و نحوه برخورد با اقليت‌ها و اين كه يهوديان اين مراسم را به استناد كدام يك از آيات تورات به جاي مي‌آورند، ايراد نمود. كليميان چنان تحت تأثير كلمات و وسعت اطلاعات او قرار گرفتند، كه اشك از ديدگانشان جاري شد. برخي از آنان گفتند: گوئيا موسي ـ عليه السلام ـ زنده گشته و احكاممان را به ما تعليم مي‌دهد. آن عده از مسلمانان نيز از كار خود پشيمان شدند و متفرق گشتند.

سخت كوشي در راه تحصيل علم

آيت الله نهاوندي مي‌نويسد: خواجه عبدالله انصاري در «نفحات الانس» مي‌گويد:
«من سيصد هزارحديث ياد دارم با هزار هزار اسناد. آنچه من در طلب حديث حضرت مصطفي ـ صلي الله عليه و آله ـ كشيم هرگز از احدي نكشيده، يك منزل از نيشابور تاديزباد باران مي‌آمد و من براي آن كه جزوه‌هاي حديث خيس نشود در حال ركوع راه مي‌رفتم و آنها را در زير شكم نهاده بودم. شب در نور چراغ، حديث مي‌نوشتم و فراغت نان خوردن را نداشتم، مادرم نان پاره و لقمه مي‌كرد و در دهان من مي‌نهاد.
نظير حالت خواجه از براي خود حقير نيز اتفاق افتاد. در سال ۱۳۱۸ هـ . ق. كه از نجف اشرف بيرون آمده و به جانب بلاد عجم مي‌آمدم، آب طغيان نمود و سد كاظمين و بغداد را خراب نمود و از حدود بغداد تا حدود سراي خاكستري را آب گرفته بود. قُفّه[۵] در ميان آب انداخته و زوّار و عابرين را عبور مي‌دادند. حقير در ميان قفّه به پا ايستاده و مؤلفات فقه و اصول خود را در ساروقي[۶] بسته و بالاي سرخود نگه داشته بودم كه اگر فرضاً غرق شدم، اول خود غرق شوم بعد از آن نوبت به آن مؤلفات برسد و تا به حال كه اين مقام را تحرير مي‌نمايم و مقارن ظهر روز يكشنبه بيست و يكم ماه شعبان المعظم سال ۱۳۴۱ هـ . ق. است، اگر مدعي شوم كه در منزل خود از بدو تحصيل تا حال غذايي با فراغت بال صرف ننموده، به جهت اشتغال به مطالعه كتب و نوشتجات، همانا ادعايي قريب به صدق نموده‌ام. از خداوند توفيق آن چه را دوست دارد و مورد رضايت اوست مسئلت دارم.[۷]

وفات
وي عاقبت در روز سه شنبه نوزدهم ربيع الثاني سال ۱۳۶۹ هـ . ق در ۹۱ سالگي چشم از جهان فروبست. با اعلام وفات اين بزرگ مرد از مأذنه مساجد و حرم رضوي، مردم دسته دسته به كوچه‌ها و خيابانها ريختند و بدن مطهر اين عالم رباني را با اندوه و ماتم فراوان تشييع نمودند.
پيكر پاك ايشان در «دار السعاده»، درجوار مرقد مطهر امام رضا ـ عليه السلام ـ نزديك قبر شيخ مرتضي آشتياني، طرف پايين پاي مبارك حضرت رضا ـ عليه السلام ـ در صحن جديد، متصل به درب حرم مطهر به خاك سپرده شد.

پي نوشت ها:

[۱] . ريحانه الادب، ج ۶، ص ۲۶۹ ـ ۲۷۰.
[۲] . المسلسلات في الاجازات، ص ۳۷۶ ـ ۳۷۷.
[۳] . معجم مؤلفي الشيعه، ص ۴۲۲ و ۴۲۳.
[۴] . همان.
[۵] . قفه: قايق، زورق.
[۶] . ساروق، پارچه چهارگوش، سفره.
[۷] . نهاوندي، شيخ علي اكبر، جنه العاليه، ج ۲، ص ۵۳ ـ۵۴، شماره ۱۳۱.

تلخيص از كتاب گلشن ابرار، ج ۳، ص ۲۹۳

دسته ها :
شنبه دوازدهم 12 1391 2:1

...

يك شاگرد مرحوم آيت‌الله خوشوقت، گفت: اين بزرگوار اگر از نظر مقام علمي از مراجعي كه در حال حاضر هستند قوي‌تر نبود در همان حد آنان بود.
 
آيت‌الله حسن حسن‌منفرد در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين‌كه «رحمت پروردگار و ائمه اطهار(ع) و جميع انبياء و اولياء به روح پاك آيت‌الله خوشوقت (رض)» اظهار كرد: آيت‌الله خوشوقت از جمله 24، 25 نفري بود كه در ابتداي راه طلبگي خود در مسجد لرزاده شاگردان مرحوم آقا شيخ علي اكبر برهان بودند و كل آنان كه بعضي از آنان هم در حال حاضر هستند از نظر اخلاق و توحيد، قهرمان و پهلوان‌ بوده و هستند.
 
 
وي ادامه داد: آيت‌الله بزرگوار خوشوقت افتخار داشت كه در قم، در فقه و اصول محضر امام(ره) و آيت‌الله العظمي بروجردي را درك كرده و در تفسير، عرفان و فلسفه نيز محضر آيت‌الله العظمي علامه طباطبايي را درك كرد و در عرفان از شاگردان خاص مرحوم آيت‌ عظماي حق آقا شيخ جواد انصاري بود.
 
 
اين شاگرد مرحوم آيت‌الله خوشوقت، با بيان اين‌كه «من شايد در حدود 50 سال و بيشتر محضر اين بزرگوار و دوستانشان را درك كرده بودم» ادامه داد: اين بزرگوار در مراقبه بي‌نظير بود و در اين عرصه آن‌قدر قوي بود كه دائم‌الحضور بود به اين معنا كه هميشه در محضر حق بود و ما ميان علمايمان به اين قدرت و توان كم داشتيم و يا شايد نداشتيم.
 
 
حسن‌منفرد گفت: ايشان شاگردان خوبي تربيت كرد و در حال حاضر آيت‌الله علما، ممدوحي، حسن بخشي، خزايي و ديگران آياتي هستند كه شاگردان آيت‌الله العظمي خوشوقت بوده و همه‌شان هم خوب هستند.
 
 
وي در پاسخ به اين پرسش كه از برجسته‌ترين خصوصيات ايشان كه باعث جذب حوزيان و ديگر گروه‌ها به ايشان شد چه بود؟ اظهار كرد: بزرگترين ويژگي ايشان اين بود كه عالم «بالله» و عالم به «امرالله» بود و كساني كه اين‌گونه باشند از عالم طبع و طبيعت بيرون مي‌آيند و به عالم ملكوت مي‌روند و وقتي به آن عالم رفتند به دليل آن‌كه فطرت انسان نيز ملكوتي است و در جست‌وجوي ملكوت‌ است، افراد در اطراف ايشان جمع مي‌شدند، چون ملكوت و الله را مي‌خواستند.
 
 
اين شاگرد مرحوم آيت‌الله خوشوقت، در پاسخ به اين پرسش كه چگونه اين افراد به اين مدارج معنوي دست پيدا مي‌كنند؟ گفت: اين عزيزان در اثر استادان خاصي كه داشته‌اند و پاكي و قداست و تسلطي كه بر خود داشته‌اند به تزكيه نفس و تطهير باطن مي‌رسند و به اين ترتيب به جايي مي‌رسند كه براي‌شان از اين عالم انقطاع كامل حاصل مي‌شود و به همين دليل به طور دائم به عالم ربوبي و ملكوتي متصل مي‌شوند و در نتيجه به اين مقامات مي‌رسند.
 
 
حسن‌منفرد همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا با رفتن بزرگاني مانند مرحوم آيت‌الله خوشوقت زمين از وجود اين افراد خالي مي‌شود و آيا وجود چنين افرادي منحصر به يك زمان خاص است؟ اظهار كرد: ذات مقدس احديت از اول خلقت آدم تا به حال حاضر و تا قيامت هميشه در اين عالم حجت داشته است و آنان در همه اقشار و اصناف وجود داشته‌اند.
 
 
وي ادامه داد: وقتي آيت‌الله العظمي بروجردي رفت عده‌اي از مراجع آمدند و آنان هم كه رفتند همين طور شد و وقتي امام(ره) رفت مقام معظم رهبري خلاء وجود آن بزرگوار را به نحوي عالي پر كرد اينگونه نيست كه بگوييم زمين از وجود حجت خالي مي‌شود بلكه هميشه چنين افرادي وجود دارند.
 
 
اين شاگرد آيت‌الله خوشوقت در پاسخ به اين پرسش كه شما خود از آيت‌الله خوشوقت چه بهره‌اي برده‌ايد؟ گفت: همين مقدار خدا را شكر مي‌كنم كه از اول طلبگي خود خدمت ايشان و امثال ايشان آشنا شدم و به خاطر دارم كه همان موقعي كه در قم بودم يك مرتبه همين عزيز دستم را گرفت و مرا به محضر آيت‌الله آيت‌حق علامه طباطبايي برد.

...

....

دسته ها :
جمعه یازدهم 12 1391 23:25

گويند كه تو حج فقرايي......

دسته ها :
پنج شنبه دهم 12 1391 22:58
 
 اسكار امسال از عجيب ترين اسكارهاي سالهاي اخير محسوب مي شود ، جائيكه سياست دخالت مستقيم خود را در عالم فرهنگ سينما بروز مي دهد.


مــــرآت:روز گذشته مراسم سالانه اهداي جوايز اسكار در سالن دالبي تياتر هاليوود برگزار شد و 3 جايزه به فيلم آرگو داده شد.

در 3 بخش بهترين فيلم، بهترين فيلمنامه اقتباسي و بهترين تدوين، جايزه آكادمي اسكار را به فيلم آرگو اختصاص دادند كه به نوعي باعث تعجب اهالي سينما شد.
در طي سالهاي اخير رسم جوايز اسكار به نحوي است كه فيلم برنده جايزه بهترين فيلم، بيشترين جوايز را از اسكار كسب مي كند و اگرچه قبل از اين بيشتر منتقدين آمريكايي آرگو را فيلمي نه در حد اسكار قلمداد كرده بودند ، فيلم در اين جشنواره هفت نامزدي را كسب كرد كه در دريافت 4 تاي آن ناكام ماند تا بحثي سياسي حاشيه مراسم امسال را فرا گيرد.

اسكار امسال تفاوت هاي بسياري با سالهاي قبل داشت چرا كه جايزه آرگو براي بهترين فيلم از طريق ارتباط تصويري ميشل اوباما (همسر رئيس جمهور امريكا) به دست اندركاران اين فيلم اهدا شد كه در نوع خود عجيب تلقي شد.
پيش از مراسم اسكار نيز بسياري از منتقدين فيلم هاي هاليوودي به مقامات هشدار داده بودند كه با سياسي شدن جو اسكار ، مي توان انتظار از هم گسيختگي هويت اين مراسم در ميان طرفداران آن در آينده را انتظار داشت.

يكي از اين منتقدين، اندرو اوهاير است كه در نقدي جسورانه محتواي آرگو را زير سوال برده و آن را دستمايه دخالت سياست مداران در سينما دانسته است. وي در اين باره مي گويد: مسلما فيلم هايي كه در اسكار نامزد دريافت جايزه بهترين فيلم مي شوند ، مي بايست تحولات عظيمي را در مقوله اي روانشناختي و ايده پردازي به جامعه عرضه كنند اما ما در آرگو چنين چيزي را نمي بينيم و تنها مي توان به يادآوري يك مسئله تاريخي توام با تحريف و زجر آور از آن اشاره كنيم.

دسته ها :
سه شنبه هشتم 12 1391 11:12

...

 

يك نماينده مجلس از بررسي طرح حذف تعطيلي تاسوعاي حسيني و شهادت امام رضا(ع) توسط نمايندگان مجلس خبرداد.

 

به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، نماينده مردم شهرستان هاي نجف آباد و تيران و كرون از كاهش تعطيلات رسمي در كشور خبرداد.
 
ابوالفضل ابوترابي با اشاره به صدماتي كه تعطيلات براي كشور دارد از طرح مجلس براي كاستن از آنها خبر داد.
 

وي افزود: طرح حذف 9 روز از تعطيلات رسمي كشور همانند روز 12 فروردين، تاسوعاي حسيني، شهادت امام رضا(ع) و مواردي از اين قبيل با امضاي نمايندگان بررسي خواهد شد تا در صورت تصويب در مجلس اجرايي شود

..

دسته ها :
سه شنبه هشتم 12 1391 11:8

..

به گزارش «آرماگدون» ، «لارس ويلكس» كاريكاتوريست سوئدي كه چندي پيش تصاوير اهانت‌آميز به پيامبر اسلام را منتشر كرده بود اعلام كرد قصد دارد در شهر مالموي سوئد نمايشگاهي را برپا كند كه در آن تصاوير جديدي از پيامبر اسلام منتشر مي‌شود.
وي گفت: مهم اين است كه ادامه دهم چون اگر در برابر تهديدات عقب‌نشيني كني، پس از اصول دموكراسي عقب‌نشيني كرده اي.
تصوير اهانت‌آميزي كه ويلكس در سال ۲۰۰۷ در مجله «نيركس اليهاندا» منتشر كرده بود با اعتراض گسترده مسلمانان مواجه شده بود.
كشورهاي اروپايي اعلام كرده‌اند بر اساس اصول آزادي بيان، انتشار تصاوير اهانت آميز به پيامبر اسلام جرم شناخته نمي شود.
اين در حالي است كه هرگونه ابراز ترديد درباره واقعه هولوكاست كه طي آن ادعا مي‌شود در جنگ جهاني دوم ۶ ميليون يهودي كشته شدند، جرم شناخته مي‌شود.
ويلكس در ادامه سخنانش گفت سخت است كه بفهميم آيا برگزاري اين نمايشگاه در مالمو كه سومين شهر بزرگ سوئد به شمار مي‌آيد، اعتراضات را برخواهد انگيخت يا خير.

...

دسته ها :
سه شنبه هشتم 12 1391 1:43

..بر خيز مختار هنگام قيام است

صدايت مي آشوبد  خواب سنگين پلك هاي كوفه را. صدايت مي شكند ديوارهاي قصر ظلم را. صدايت به  آتش مي كشد  جان هاي هوسباز را.  برمي خيزي و برق شمشيرت، چشمان شب پرست را خيره مي سازد. گام هايت، سكوت كوچه هاي  كوفه را در هم مي كوبد. ديري است كه نان كوفيان ، به خون عاشورا  آغشته است؛ فصل انتظار سر آمد. شايد آتش انتقام  تو ، خنكايي باشد بر زخم هاي التيام ناپذير كربلا . تو را مي خوانند...

دست عدالت و انتقام از آستين غيرت و جوانمرديِ تو بيرون آمده است. صدايت عاشورايي است و بوي كربلا مي دهد. صدايت ادامه حزن و اندوه نينواست. تو  از نزديك شاهد بودي لحظه لحظه جرم و جنايتشان را. اينك فرياد شهيدان كربلاست كه از گلوي تو شنيده مي شود. تو هنوز اندوهگين لحظاتي هستي كه مي بايست در ركاب  حسين  باشي، اما در زندان تاريك ظلم عبيد الله ، تاريكي شب هايت را به روشني روزهايت گره مي زدي و در ژرفاي خيال خويش در ركاب سيد الشهدا ، شمشير غيرت مي چرخاندي.

بر خيز مختار

 

، تو را خوانده بود و پروانه هاي وجودت بي تاب رفتن بودند، امّا تقدير تو چيز ديگري بود؛ بايد  تو مي ماندي و در هوايي كه بوي حسين را مي داد، تنفس مي كردي. بايد ريه هايت، طعم  انتقام  را  لحظه لحظه نفس مي كشيدند. خدا مي خواست  تو بماني و خود  از نزديك شاهد رنج و غمي باشي كه  بر خاندان عترت و طهارت رفت. تو خود نگارنده  لحظه هاي عميق رنج و اندوه  بني هاشم  بودي؛ واژه واژه  و  كلمه به كلمه....

 

آسمان در آن وانفساي نامردمي، در پي مردي مي گشت كه برخيزد براي التيام زخمي از زخم هاي آل الله . چه سعادتي بالاتر از اين براي مختار كه اين مقام، به او داده شد . آنگاه، نجوايي در آسمان وزمين پيچيد؛ بسم اللّه القاصم الجبارين، مُبير الظالمين، مُدرك الهاربين ... اينك، زمان انتقام است. فريادها از سقف آسمان هم عبور مي كند: يالثارات الحسين .... يا منصور امت...كوفه ، رنگ ديگري به خود گرفته است. اينك، خون غيرت در دل مؤمنان به جوش آمده است.كوچه ها، از ازدحام  ياد عاشوراييان، معطّر است....تو  بر تلّ زينبيه ، هم نوا  با عقيله بني هاشم  گريه سر دادي و ضجّه زدي.

 

اكنون هنگامه قيام است، مختار....

 

همصدا با گريه هاي رقيه ، از درد گوش ها و تازيانه ها در خرابه شام ، شب تا صبح  بيدار ماندي. اينك ، خواب خوش  كوفه را مي آشوبي و دادخواه زخم هاي التيام ناپذير عاشورا مي شوي. تمام  كوچه پس كوچه ها را مي گردي.

 

 سر خولي را آن قدر در ديگ غيرت و انتقامت مي جوشاني تا آتش نفرت تاريخ خنك شود. سر او  را در ديگ هوس هايش بجوشان؛ به جرم يك شب خاكسترنشيني سر حسين.... گلوي حرمله را به دست سگ هاي هار بسپار تا بدرند و مرهمي باشند بر زخم عميق قلب هاي اندوهگين از زهر تير سه شعبه. چه فرجامي شايسته تر براي حرمله  كه تيرهاي رها شده اش، به سويش بازگردند و آتش جهنم را پيشتر در دنيا بچشد و براي سنان بن انس كه قطعه قطعه شدن خويش را به تماشا بنشيند. شبث بن ربيع را خوراك لاشخورها كن.

 

تكته تكه بدن  شمربن الجوشن را به خارها ببخش ، به جرم تاول پاي كودكان. جسد زجر را به دار بياويز. نوفل را مچاله كن. چه عاقبتي شايسته تر براي عمر سعد  كه به  مُلك ري نرسيده، راهي دوزخ شود. براي سر عبيد الله ابن مرجانه  كه خوراك  مار شود؛ آن گاه كه از عفونت گناهانش انباشته است، سوختند؛ پيش از آن كه جهنم ، آغوش به جسم ناپاكشان باز كرده باشد.

 

درود و رحمت خداوند بر آنان كه براي انتقام از قاتلانِ كاروان آسماني عاشورا و شادماني دل اهل بيت ، جان باختند و تاريخ ، نام آنان را در رديف مردان ثبت كرد . دعاي زهراي اطهر پشت و پناه توست، مختار .  تو  مرهمي بر زخم هاي قلب نازنين  سيد ساجدين بودي . خدا مي خواست تو  بماني و  دادخواه  عاشورا  باشي ....

 

 

 

فَسيَعْلَمُ الَّذينَ ظَلَمُوا اَيَّ مُنقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ....

 

 

 

السلام عليك يااباعبدالله الحسين...

 

السلام عليك يا ناصر الدين...

 

السلام عليك يا ناصر الامام الحسين...

 

 

 

اللهم عجل لوليك الفرج مولاناصاحب العصروالزمان.........

..

دسته ها :
دوشنبه هفتم 12 1391 11:20

///

محمد بن حسن جهرودي طوسي مشهور به خواجه نصيرالدين طوسي در تاريخ 15 جمادي الاول 598 هجري قمري در طوس ولادت يافته است. او به تحصيل دانش علاقه زيادي داشت و از دوران كودكي جواني در علوم رياضي و نجوم و حكمت سرآمد شد و از دانشمندان معروف زمان خود گرديد. طوسي يكي از سرشناس‌ترين و با نفوذترين چهره‌هاي تاريخ فكري اسلامي است. علوم ديني و علوم عملي را زير نظر پدرش و منطق و حكمت طبيعي را نزد خالويش بابا افضل ايوبي كاشاني آموخت. تحصيلاتش را در نيشابور به اتمام رسانيد و در آنجا به عنوان دانشمندي برجسته شهرت يافت. خواجه نصيرالدين طوسي را دسته‌اي از دانشوران خاتم فلاسفه‌اي و گروهي او را عقل حادي عشر (يازدهم) نام نهاده‌اند.

خواجه نصيرالدين طوسي از نگاه علامه حلي

علامه حلي كه يكي از شاگردان خواجه نصيرالدين طوسي مي‌باشد، درباره استادش چنين مي‌نويسد: خواجه نصيرالدين طوسي افضل عصر ما بود و از علوم عقيله و نقليه مصنفات بسيار داشت، او اشراف كساني است كه ما آنها را درك كرده‌ايم، خدا نوراني كند ضريح او را. در خدمت او الهيات ، شفاي ابن سينا و تذكره‌اي در هيأت را كه از تأليفات خود آن بزرگوار است قرائت كردم. پس او را اجل مختوم دريافت و خداي روح او را مقدس كناد.

ايجاد رصد خانه مراغه

وقتي كه هولاكو به فرمانروايي اسماعيليان در سال 635 هجري قمري پايان داد طوسي را در خدمت خود نگاه داشت و به او اجازه داد كه رصدخانه بزرگي در مراغه ايجاد كند، كه شروع آن از سال 638 هجري قمري بود. براي كمك به رصدخانه علاوه بر كمكهاي مالي دولت اوقاف سراسر كشور نيز در اختيار خواجه گذاره شده بود كه از عشر (يك دهم) آن جهت امر رصدخانه و خريد وسايل و اسباب و آلات و كتب استفاده مي‌نمود. در نزديكي رصدخانه كتابخانه بزرگي ساخته شده بود كه حدود 400000 جلد كتب نفيس جهت استفاده دانشمندان و فضلا قرارداده بود كه از بغداد و شام و بيروت و الجزيره بدست آورده بودند. در جوار رصدخانه يك سراي عالي براي خواجه و جماعت منجمين ساخته بودند و مدرسه علميه‌اي جهت استفاده طلاب دانشجو. اين كارها مدت 13 سال به طول انجاميد تا اينكه ايلخان هولاكوي مغول در سال 663 هجري قمري در گذشت. ليكن خواجه تا آخرين دقايق عمر خود اجازه نداد كه خللي در كار آنجا رخ دهد و كوشش بسيار نمود كه آن رصدخانه و كتابخانه از بين نرود.

تأليفات

خواجه نصيرالدين طوسي زماني پيش از سال 611 هجري قمري در مقال پيشروي مغولان به يكي از قلعه‌هاي ناصرالدين محتشم فرمانرواي اسماعيلي پناه برد، اينكار به وي امكان داد كه برخي از آثار مهم اخلاقي ، منطقي ، فلسفي و رياضي خود از جمله مشهورترين كتابش اخلاق ناصري را به رشته تحرير درآورد. قسمت اعظم 150 رساله و نامه‌هاي طوسي به زبان عربي نوشته شده است. وسعت معلومات و نفوذ او با ابن سينا قابل قياس است، جز آنكه ابن سينا پزشك بهتري بود و طوسي رياضيدان برتري. از 5 كتابي كه در زمينه منطق نوشته شده است اساس الاقتباس از همه مهمتر است.

در رياضيات تحريرهايي بر آثار آوتولوكوس ، آرستارخوس ، اقليدس ، آپولونيوس ، ارشميدس ، هوپسيكلس ، تئودوسيوس منلائوس و بطلميوس نوشت. از جمله مهمترين آثار اصيل اصيل وي در حساب ، هندسه و مثلثات ، جوامع الحساب بالتخت و التراب ، رساله الشافيه و اثر معروفش كتاب شكل القطاع است كه به نوشته‌هاي رگيومونتانوس اثر گذارده است. معروفترين آثار نجومي وي زيج ايلخاني كه در سال 650هجري قمري نوشته شده مي‌باشد و همچنين تذكره في علم الهيئه است، كتاب تنسوق نامه و كتابهايي در زمينه اختر بيني نيز نوشته است. احتمالاٌ برجسته ترين كار طوسي در رياضيات در زمينه مثلثات بوده است.

در كشف القناع عن اسرار شكل القطاع ، وي نخستين كسي بود كه مثلثات را بدون توسل به قضيه منلائوس يا نجوم توسعه بخشيد و هم او بود كه براي نخستين بار قضيه جيوب را كه رويداد برجسته‌اي در تاريخ رياضيات است به روشني بيان كرد. در نجوم تذكره في علم الهيئه وي شايد كاملترين نقد بر نجوم بطلميوسي در قرون وسطي و معرف تنها الگوي رياضي جديد حركت سيارات است كه در نجوم قرون وسطي نوشته شده است. اين كتاب به احتمال زياد از راه نوشته‌هاي منجمان بيزانسي به كوپرنيك اثر گذاشته است و همراه با كار شاگردان طوسي متضمن تمام تازه‌هاي نجوم كوپرنيكي است، به استثناي فرضيه خورشيد مركزي آن.

خواجه نصيرالدين با اينكه سر و كارش بيشتر در سياست و اجتماع بوده ، روشنترين راه را كه براي رسيدن به جهان جاوداني نشان مي‌دهد ديانت است. اگر چه در تمام نوشته‌هاي خود دم از استقلال و معرفت مي‌زند اما آشكارا مي‌گويد دانش تنها از ايمان و دين حاصل مي‌شود و حقيقت دانش را دين مي‌داند كه تسلي بخش جانها و روان بخش كالبدهاي افسرده است. طوسي بيشتر به عنوان منجم معروف است و رصدخانه وي يك مؤسسه علمي در تاريخ علم به شمار مي‌رود. كتاب تنسوق نامه او از لحاظ موضوع فقط در مقايسه با مشابهش يعني كتاب بيروني (كتاب الجماهر في معرفت الجوهر) در درجه دوم اهميت قرار دارد، طوسي يكي از پيشروترين فلسفه اسلامي است كه تعليمات مشايي ابن سينا را پس از آنكه در طول دو سده در محاق كلام قرار گرفته بودند احياء كرد. او مظهر نخستين مرحله تركيب تدريجي مكتبهاي مشايي و اشراقي است، اخلاق ناصري وي رايجترين كتاب اخلاقي بين مسلمانان هند و ايران بوده است.

تجريد العقايد او در كلام مبناي الهيات اصولي شيعه دوازده امامي است. طوسي احتمالا‌ بيش از هر فرد ديگر مايه احياي علوم اسلامي بوده است. گروهي خواجه را برهم زننده وحدت دو ملت عربي و اسلامي مي‌پندارند و مي‌گويند بدست او وحدت عربي در آن زمان پاشيده شد. در حقيقت خواجه در اين باب گناهي نداشت و اگر لياقت خواجه پس از آن همه خونريزي به داد مسلمانان نرسيده بود جهان اسلامي امروز چه وضعيتي داشت؟

وداع با دنيا

در سال 672 هجري قمري خواجه نصيرالدين طوسي با جمعي از شاگردان خود به بغداد رفت كه بقاياي كتابهاي تاراج رفته را جمع آوري و به مراغه بازگرداند. اما اجل مهلتش نداد و در تاريخ 18 ذي الحجه سال 672 هجري قمري در كاظمين نزديك بغداد دار فاني را وداع گفت. خواجه نصيرالدين طوسي ستاره درخشاني بود كه در افق تاريك مقول درخشيد و در هر شهري كه پا گذارد آنجا را به نور حكمت و دانش و اخلاق روشن ساخت و در آن دوره تاريك وجود چنين دانشمندي مايه اعجاب و اعجاز بود

...

دسته ها :
شنبه پنجم 12 1391 3:14

...

حكومت بني‌اميه از سال 40 هجري توسط معاويه بن ابيسفيان در شام آغاز گرديد.اين حكومت تا سال 132 هجري ادامه يافت. معاويه پساز خود پسرش يزيد را به ولي‌عهدي گماشت. پس از يزيد معاويه دوم مدت كوتاهيحكومت كرد. و با مرگ او خلافت اموي پايان يافت. سپس مردم شام با مروان بنحكم ابن ابي العاص بيعت كردند و مروانيان تا سال 132 هجري خلافت راعهده‌دار بودند. آخرين خليفه اموي «مروان بن محمد» معروف به مروان حمارمي‌باشد. بيعت با ابوالعباس عبدالله بن محمد بن علي بن عبدالله بن عباس درحقيقت، انقراض حكومت امويان و برپايي حكومت عباسيان است.مورخان، زمان بيعتبا ابوالعباس سفاح را روز جمعه سيزدهم ماه ربيع الاخر سال 132 هجرينوشته‌اند. همان گونه كه بيان شد، مروان بن محمد آخرين خليفه اموي بود. ويدر سال 127 هجري به حكومت رسيد.[1] در اين زمان، دعوت عباسيان به اوج خودرسيده بود. داعيان عباسي در مناطق مختلف، مردم را به «الرضا من آل محمد»شخصيت مورد رضايت از خاندان رسول الله(ص) دعوت مي‌كردند. اين دعوت خصوصاًدر خراسان با پيشرفت قابل ملاحضه‌اي همراه بود. ابومسلم خراساني موفق شداز جانب عباسيان بر خراسان غلبه كند. سپس افرادي را به جنگ با مروان حمارفرستاد.[2] مروان در جنگ شكست خورد و از سوي ديگرف در كوفه، مردم باعبدالله بن محمد (سفاح) بيعت كردند .... و او سپاهي را به فرماندهي عمويشعبدالله بن عباس به جنگ مروان فرستاد كه موجب شكست مجدداً مروان شد. پس ازآن مروان به مصر، فرار كرد و در همانجا مُرد و خلافت اموي با مرگ او بهپايان رسيد.[3] علل انقراض حكومت بني‌اميه: به نظر مي‌رسد نارضايتي مردماز حكومت اموي، قيام‌هاي مردمي، نزاع‌هاي قبيله‌اي، درگيري‌هاي داخلي و درنتيجه ضعف داخلي، از عوامل اصلي سقوط بني‌اميه مي‌باشند.[4] محمد سهيلطقوش در علل سقوط امويان به عوامل ذيل به¬طور مفصل اشاره دارد:1- درگيري خاندان اموي؛2- ولايت‌عهدي دو نفره؛3- درگيري‌هاي قبايلي؛4- عرب گرايي امويان؛5- اختلافات مذهبي.[5] تحليلي از حكومت امويان: هر چند در دوره بني‌اميهاين خاندان موفق شدند از حيث كشور گشايي و گسترش قدرت سياسي به پيشرفت‌هايقابل ملاحضه‌اي دست يابند، اما در مجموع، اين حكومت به واسطه جنايات واقدامات خلافي كه مرتكب شده است، چهره‌اي منفي از خود به جاي گذاشته استبرخي از اقدامات منفي اين حكومت عبارتند از:1- سخت گيري نسبت به شيعيان: سياست معاويه و اكثر خلفاي اموي نسبت بهشيعيان بسيار سخت گيرانه بود. شيعيان در اين دوره عموماً در نهايت سختيروزگار مي‌گذراندند. امنيت آن‌ها همه جا مورد تهديد بود. قتل عام و غارتاموال شيعيان در اين دوره‌ امري رايج بود.[6] ائمه شيعه در اين دوره درفشار و سختي بيشتري بودند. شهادت امام حسن، امام حسين، امام سجاد و امامباقر(ع) در اين دوره و توسط حاكمان سفاك اموي صورت گرفت. بدون شك شهادتاين ائمه بزرگوار، خصوصاً به شهادت رساندن امام حسين(ع)، به همراه 72 تناز ياران باوفايش در صحراي كربلا سال 61 هجري كه به دستور يزيد به شهادترسيدند، از بزرگترين جنايات بشري در طول تاريخ است. در اين دوره، لعن امامعلي(ع) خصوصاً تا زمان به حكومت رسيدن «عمر بن عبدالعزيز» به شدت رواجداشت و به صورت يك سنت درآمده بود.2- موروثي كردن خلافت: يكي ديگر از اقدامات امويان استبدادي و موروثي كردنخلافت است. موروثي كردن خلافت به اين معناست كه تعين جانشين، توسط سلطانپيشين صورت مي‌گيرد. و علاوه بر اين يكي از فرزندان يا اعضاي خاندانپادشاه به عنوان جانشين تعين مي‌شوند. معاويه همانگونه كه ذكر شد، فرزندشيزيد را به عنوان جانشين خويش معرفي كرد و با اين كار خلافت را موروثيكرد.[7] اين روند تا پايان دوره حكومت بني‌اميه ادامه داشت.[8]3- گسترش انديشه جبرگرايي: از ديگر جنايات امويان مي‌توان به گسترشجبرگرايي اشاره كرد. اين انديشه كه در حقيقت در راستاي تثبيت خلافت امويانصورت مي‌گرفت، اين عقيده را در مردم القا مي‌كرد كه خواست الهي اين است كهبني‌اميه به عنوان خليفه در جامعه اسلامي حكومت كنند و كسي حق مخالفت واعتراض بر اين خواست الهي را ندارد.4- رفتار ناشايست با موالي (غير عرب‌ها): در اين دوره مساوات كه يكي ازاركان مهم نظام اسلامي بود از ميان رفت. امويان نژاد عرب را نژاد برتر ووالاتر شمردند و گفتند؛ چون پيامبر اسلام از عرب برخاسته است پس عرب برديگران برتري دارد. 5- تاويل قرآن و جعل حديث؛ 6- صرف درآمدهاي دولت درمسائل تجملاتي و خوشگذراني؛7- ميگساري و زن‌بارگي؛ رواج موسيقي و غنا از ديگر اقدامات غير قانوني وعموماً خلاف شرع امويان مي‌باشد بدون شك همين عوامل موجبات نارضايتي مردمرا از حاكمان اموي فراهم مي‌ساخت. سرانجام، نارضايتي مردم از اين حكومت دركنار عوامل ديگر موجبات سقوط حكومت اموي و روي كارآمدن حكومت عباسي رافراهم ساخت.
________________________________________

[1]- مقدسي، مطهر بن طاهر؛ البدء و التاريخ، ترجمه محمدرضا شفيعي كدكني،تهران، آگه، 1374، ج2، ص 934.[2]- دينوري، ابن قتيبه؛ الامامه و السياسه، ترجمه سيد ناصر طباطبايي،تهران، ققنوس، 1380، ص 347-345.[3]- طقوش، محمدسهيل؛ دولت امويان، ترجمه حجت الله جودكي، قم، پژوهشكدهحوزه و دانشگاه، 1380، ص 188.[4]- مسعودي، علي بن حسين؛ پيشين، ج2، ص 23.[5]- طقوش، محمد سهيل؛ پيشين، ص 209-192.[6]- ابن ابي الحديد، شرح نهج البلاغه، تحقيق محمد ابوالفضل ابراهيم،قاهره، 1382، ج4، ص 57.[7]- كوفي، احمد بن اعثم؛ الفتوح، ترجمه محمد بن احمد مستوفي هروي، تهران،آموزش و انقلاب اسلامي، 1372، ص 813. منبع : پژوهشكده باقر العلوم (ع)

....

دسته ها :
شنبه پنجم 12 1391 2:13

....

به گزارش پايگاه اطلاع رساني جويباران، محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور اسلامي ايران در مراسم اختتاميه جام جهاني كشتي آزاد در ورزشگاه 12 هزار نفري آزادي مدال‌ها تيم‌ ايران را به عنوان تيم قهرمان اهدا كرد.

در اين مراسم علاوه بر رئيس جمهور، محمد عباسي وزير ورزش، شمس‌الدين حسيني وزير اقتصاد، بهروز مرادي معاون برنامه‌ريزي و وزارت راهبردي و اسد‌الله عباسي وزير كار، تعاون و رفاه، غلامحسين الهام سخنگوي دولت حضور داشتند.

رييس جمهور همچنين با اعضاي تيم هاي روسيه و آمريكا به خوش و بش پرداخت و عكس يادگاري گرفت / فارس

....

.....

دسته ها :
جمعه چهارم 12 1391 23:17

 

مقام معظم رهبري بر پيكر مرحوم آيت الله خوشوقت نماز اقامه خواهند كرد.

به گزارش عدالت پرس، پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله خامنه اي در اطلاعيه اي اعلام كرد: رهبر انقلاب صبح روز شنبه در دانشگاه تهران بر پيكر مرحوم آيت الله خوشوقت اقامه نماز خواهند كرد.

بر اساس اعلام سازمان حج و زيارت، پيكر آيت الله خوشوقت نيمه شب امشب (بامداد جمعه) به كشور انتقال داده مي شود.

...

دسته ها :
جمعه چهارم 12 1391 9:9

دستور قتل عام شيعيان عراق صادر شد


به گزارش شيعه نيوز " طارق ابو حذيفه الشمالي" سخنگوي گروه تروريستي ارتش آزاد؛ اعلام كرد: ما نيمي از نيروهاي خود را براي مبارزه با رهبري شيعه به عراق اعزام كرديم، زيرا آنها سني ها را مورد ظلم و ستم قرار مي دهند!

الشمالي افزود: برخي از اعضاي ارتش آزاد دستور مستقيم از مقر مركزي در عربستان سعودي براي رفتن به عراق و كمك به مخالفان دولت عراق در الانبار دريافت كردند، و از طريق اربيل وارد خاك عراق شدند.

وي هم چنين فاش كرد: ما دستور مستقيم كشتار شيعيان و اخراج آنها از عراق را داريم، به خصوص پيروان جبهه صدر و حكيم كه اكثريت شيعيان عراق را تشكيل مي دهند.

طارق الشمالي در پايان گفت: ما با اجراي نقشه اي قصد داريم مالكي را محاكمه نظامي كنيم تا عبرتي براي ديگران باشد

....

....


دسته ها :
پنج شنبه سوم 12 1391 12:3

 

به گزارش اترك نيوز، آيت‌الله نوري همداني امروز (2اسفند ماه) در درس خارج فقه خود كه در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بيان اين كه مسئولان و نخبگان بايد در هر كاري با رهبري مشورت كنند، گفت: متاسفانه اخيرا، نشريات و خبرگزاري ها از انتشار نامه اي خبر دادند كه عده اي براي دولتمردان مصر نوشتند كه براي كمك و راهبردي كردن انقلاب مصر، ما كمك مي كنيم چرا كه انقلاب اسلامي الگوي مناسب براي همه ملت ها است.

وي گفت: در اين كه انقلاب اسلامي الگوي تمام انقلاب ها هست حرفي نيست، اما بايد براي هركاري بايد با رهبر فرزانه انقلاب مشورت كرد، جوابي كه مصري ها دادند و با نشان دادن قمه زني عده اي در شهري انقلاب اسلامي و تشيع را داراي ضعف دانستند.

اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نامه 53 نهج البلاغه اظهار داشت: اميرالمومنين علي(ع) در اين نامه به صراحت بيان مي كنند، حاكمي كه اساس كار خود را با خونريزي بنا گذاري كند، عذاب الهي را بوجود مي آورد.

 آيت الله نوري همداني با بيان اينكه اولين بازخواست خداي متعال در رابطه با كشتن انسان هاي بي گناه است افزود: خداي متعال در روز قيامت زماني كه به اعمال مردم رسيدگي مي كند از خون هايي مي پرسد كه بي گناه ريخته شده است.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: امام علي(ع) به مالك اشتر نصيحت مي كند كه مبادا حكومت خود را با ريختن خون مردم تقويت كني، چرا كه هر حاكمي خونريز باشد حكومتش سست و ضعيف مي شود و رو به نابودي است.

آيت الله نوري همداني با اشاره به  خاستگاه تشيع گفت: مذهب تشيع از همان ابتداي نبوت در مجلسي كه نبي مكرم اسلام براي اقربين و عشيرتين تشكيل دادند با انتخاب، وصي و وزير و جانشين خودشان بنيان نهادند.

اين استاد برجسته حوزه علميه قم اضافه كرد: دشمني هاي وهابيت در گذشته تنها در كتاب ها صورت مي گرفت ولي از روزي كه انقلاب اسلامي ايران شكل گرفت، تمام استكبار با بسيج كردن وهابيت براي كوبيدن تشيع دست به كار شدند.

آيت الله نوري همداني با بيان اين كه وهابيت از لحاظ علميت و منطق چيزي در دست ندارند گفت: بارها آنها را براي مناظره خواستيم ولي از آنجايي كه چيزي در دست ندارند حاضر به مناظره نشدند و تحت حمايت هاي استكبار جهاني، دست به كشتار شيعيان مي زنند.

وي با اشاره به تشكيل نظام اسلامي در ايران خاطرنشان كرد:حكومت اسلامي با تفكرات وهابيت نمي سازد لذا اتحاديه اروپا و آمريكا به وسيله مزدوران منطقه اي خود دست به كشتار مي زنند.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: دولت هاي زير سلطه آمريكا و استكبار با سو استفاده از اختلافات اخير شيعيان را به قتل مي رسانند.

وي خاطرنشان كرد: رمز پيرزوي مردم در مقابل استكبار  و وهابيت، ايستادگي و قيام است.

آيت الله نوري همداني در پايان با تسليت ارتحال آيت الله خوشوقت و با اشاره به جايگاه اخلاقي اين عالم رباني  گفت: ايشان عالم وارسته و اخلاقي بودند كه  رحلتشان  مصيبتي براي جامعه اهل علم است براي ايشان از خداي متعال علو درجات مي طلبيم و به خانواده معظم له تسليت عرض مي‌كنيم.

مهر


 

دسته ها :
پنج شنبه سوم 12 1391 10:17
 





برخى از رفتارهاى ناروا آن قدر زشت و پليدند كه شيطان هم آن ها را تاءييد نمى كند. يكى از اين اعمال ، نابود كردن وجهه افراد در جامعه ، و ريختن آبروى آن ها به وسيله بهتان يا نعمت است .

افكار: تهمت و بهتان به اندازه اى زشت و زننده است كه حتى شيطان هم از انجام دهنده آن دو بيزارى مى جويد. شيطان از رفتارهاى زشت و اعمال خلاف استقبال مى كند؛ ولى برخى از رفتارهاى ناروا آن قدر زشت و پليدند كه شيطان هم آن ها را تاءييد نمى كند. يكى از اين اعمال ، نابود كردن وجهه افراد در جامعه ، و ريختن آبروى آن ها به وسيله بهتان يا نعمت است .

تهمت آثار شومى هم براى تهمت زننده و هم براى تهمت زده شده به بار مى آورد كه مى توان آن ها را در دو عنوان ذيل جاى داد:

۱ - پيامد تهمت بر بعد معنوى انسان
در روايتى از امام جعفر صادق (عليه السلام ) در اين باره آمده است :
اذا اتهم المۆ من اخاه انماث الايمان من قلبه كما ينماث الملح فى الماء(۱).
آن گاه كه مۆ من به برادر مۆ منش تهمت زند، ايمان در دل او ذوب مى شود؛ همان گونه كه نمك در آب ذوب مى شود.
همان طور كه از اين روايت بر مى آيد، تهمت موجب از بين رفتن ايمان مۆ من مى شود.
در توضيح اين مطلب بايد گفت كه بسيارى از اعمال انسان بر ايمان او تاثير مى گذارد. همچنين درباره اين اعمال ، دو حالت "انجام " و "ترك" وجود دارد كه هر دو حالت ، در بعد ايمانى او موثر است . ترك واجبات از سويى و انجام گناهان از سوى ديگر، ايمان انسان را ضعيف مى كند. "ترك واجب"و "انجام حرام " را مى توان دو گونه از كفر عملى به شمار آورد كه "انجام حرام " شامل "تهمت " هم مى شود و ضعف و نابودى ايمان را در پى دارد.

۲ - پيامد تهمت بر روابط انسانى
تهمت مايه نابودى حريم برادرى و روابط انسانى ميان افراد جامعه بشرى است و جو عدم اعتماد و ترس از اطمينان را فراهم مى سازد:
امام جعفر صادق (عليه السلام ) فرمود:
من اتهم اخاه فى دينه فلا حرمه بينهما(۲).
كسى كه برادر دينى اش را متهم كند [= به او تهمت بزند]، بينشان حرمتى وجود ندارد.

دين مبين اسلام ، آبرو و حرمت مۆ من را بزرگ تر از كعبه و حتى قرآن دانسته است و با آگاهى از چنين ارزشى ، هيچ كس نبايد به خود اجازه دهد به حريم آبروى ديگران تجاوز كند.

منظور از كلمه "فى دينه " در جمله من اتهم اخاه فى دينه چه تهمت زدن به"برادر ايمانى" باشد، به اين صورت كه كلمه "فى دينه"را صفتى براى كلمه "اخاه" بدانيم و چه متهم كردن او در امور دينى باشد، تفاوتى در ثمره زشت تهمت پديد نمى آيد؛ چرا كه دين الاهى مانند ريسمانى است كه همه به آن چنگ مى زنند و در اثر توسل به آن با هم رابطه برادرى ايمانى برقرار مى كنند كه اين پيوند از پيوند نسبى و سببى بسيار محكم تر است . با تهمت زدن به برادر يا خواهر دينى ، اين رابطه محكم قطع مى شود.

انسان عاقل و متدينى كه به مبدا و معاد اعتقاد دارد، هيچ گاه به ديگرى تهمت نمى زند. حتى اگر انسانى دين نداشته باشد، سرشت انسانى اش به او اجازه اين كار را نمى دهد، مگر آن كه از فطرت پاك انسانى به خوى حيوانى گرويده باشد.

با بررسى اين مساءله در جامعه ، مشاهده مى شود كه افرادى براى رسيدن به اهدافى شيطانى مى كوشند ديگران را مورد "تهمت" و "بهتان"قرار دهند؛ ولى در نهايت امر، به ذلت و بيچارگى كشيده خواهند شد.

موضع ابليس در برابر تهمت و بهتان

تهمت و بهتان به اندازه اى زشت و زننده است كه حتى شيطان هم از انجام دهنده آن دو بيزارى مى جويد. شيطان از رفتارهاى زشت و اعمال خلاف استقبال مى كند؛ ولى برخى از رفتارهاى ناروا آن قدر زشت و پليدند كه شيطان هم آن ها را تاءييد نمى كند. يكى از اين اعمال ، نابود كردن وجهه افراد در جامعه ، و ريختن آبروى آن ها به وسيله بهتان يا نعمت است .

امام جعفر صادق (عليه السلام ) در اين زمينه مى فرمايد:

من روى على مۆ من روايه يريد بها شينه و هدم مروءته ليسقط من اعين الناس اخرجه الله من ولايته الى ولايه الشيطان ، فلا يقبله الشيطان (۳).
اگر كسى سخنى را بر ضد مۆ منى نقل كند و قصدش از آن ، زشت كردن چهره او و از بين بردن وجهه اجتماعى اش باشد و بخواهد او را از چشم مردم بيندازد، خداوند او را از محور دوستى خود خارج مى كند و تحت سرپرستى شيطان قرار مى دهد؛ (ولى) شيطان هم او را نمى پذيرد.

انسان عاقل و متدينى كه به مبدا و معاد اعتقاد دارد، هيچ گاه به ديگرى تهمت نمى زند. حتى اگر انسانى دين نداشته باشد، سرشت انسانى اش به او اجازه اين كار را نمى دهد، مگر آن كه از فطرت پاك انسانى به خوى حيوانى گرويده باشد.

راه هاى درمان تهمت

پاك ساختن زبان از آفت تهمت ، با كوششى مداوم ميسر خواهد بود.

درمان اين بيمارى را بايد با انديشه و دقت در پيامدهاى زشت و نازيباى آن آغاز كرد؛ سپس به يادآورى مستمر آن ها پرداخت كه : «فان الذكرى تنفع المومنين» (۴)

يادآورى پيامدهاى تهمت ، تنفر و انزجار قلبى انسان از اين رفتار زشت و پليد را در پى خواهد داشت و بديهى است كه تمام حركات درونى و برونى انسان ، بر پايه "دوست داشتن " و "نفرت ورزيدن" انجام مى گيرد؛ از اين رو مى بايد در صدد ايجاد و تقويت حالت انزجار از تهمت بر آمد تا بتوان به سوى ترك آن گام برداشت . همچنين بايد به ارزش و عظمت آبروى ديگران انديشيد تا به سادگى به سمت تخريب آن گام برداشت .

دين مبين اسلام ، آبرو و حرمت مۆ من را بزرگ تر از كعبه و حتى قرآن (۵) دانسته است و با آگاهى از چنين ارزشى ، هيچ كس نبايد به خود اجازه دهد به حريم آبروى ديگران تجاوز كند. تقويت حسن ظن و حمل رفتار ديگران بر وجه نيكو، راه ديگرى براى درمان اين بيمارى نابود كننده است .

.................

..............

دسته ها :
پنج شنبه سوم 12 1391 1:31





حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله عليها ـ داراي شخصيتي رفيع و والامقام مي‎باشد بطوري كه ائمه طاهرين ـ عليهم السّلام ـ از اين بانو، با جلالت و تكريم ياد كرده‎اند و حتي پيش از ولادت آن حضرت، بلكه پيش از ولادت پدر بزرگوارش، نام او بر لسان بعضي از ائمه ـ عليهم السّلام ـ آمده و از مقام والاي او سخن گفته‎اند كه به بعضي از آنها اشاره مي‎شود.

امام صادق ـ عليه السّلام ـ مي‎فرمايند: «اَلا اِنَّ قم حَرَمي و حرم وَلدي من بعدي...» [1] بدانيد قم حرم من و حرم فرزندانم پس از من است، زني از فرزندان من در اين شهر در مي‎گذرد كه او دختر موسي است...».
امام صادق ـ عليه السّلام ـ در حديثي ديگر پيش از اينكه اين فرزند گرانقدر متولد شود از فضيلت زيارت و مدفن او سخن مي‎گويد و شيعيان را به اهميت آن توجه مي‎دهد و مي‎فرمايد«شهر قم، حرم ما است و در آن زني از فرزندان من مدفون مي‎شود، به نام فاطمه هر كس او را زيارت كند بهشت براي او ثابت مي‎شود...»[2]

همه اين بيانات حاكي از شأن و عظمت و فضيلت اين بانوي مكرم اسلام مي‎باشد. بي‎شك اين فضايل و خصوصيات اخلاقي اين بانوي بزرگ است كه او را داراي چنين مقام و منزلتي نموده است چون امام موسي كاظم ـ عليه السّلام ـ داراي 37 فرزند بود كه در ميان آنها اين بانوي مكرم است كه مثل ستاره‎اي درخشان مي‎درخشد و در ميان فرزندان امام كاظم ـ عليه السّلام ـ بعد از امام رضا ـ عليه السّلام ـ هيچ كدام هم سنگ او نمي‎باشد. حال به خصوصيات و فضايلي اشاره مي‎كنيم كه باعث عظمت و درخشش او در ميان ديگر امامزادگان شده است.

,,,,

......

دسته ها :
پنج شنبه سوم 12 1391 1:23

....در پي ارتحال آيت‌الله آقاي حاج شيخ عزيز الله خوشوقت رضوان‌الله عليه، رهبر انقلاب اسلامي در پيام تسليتي درگذشت اين عالِم رباني، معلم اخلاق و سالك الي‌الله را مصيبتي اندوهبار خواندند و اين ثلمه‌ي بزرگ را به بازماندگان و شاگردان ايشان تسليت گفتند.
متن پيام حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به اين شرح است:

بسم‌ الله الرحمن الرحيم
با تأسف و اندوه فراوان خبر رحلت عالم رباني، سالك الي‌الله و عارف بالله مرحوم آيت‌الله آقاي حاج شيخ عزيز الله خوشوقت رضوان‌الله عليه را دريافت كردم. عمري با بركت، سرشار از معنويت و تهذيب، و گامهاي پيوسته در سلوك الي الله، همراه با مجاهدتي كم نظير در تربيت نفوس مستعد و دلهاي مشتاق، خلاصه‌‌ئي از زندگينامه‌ي اين روحاني مهذّب و اين معلّم اخلاق و معرفت است. بي شك فقدان اين شخصيت ممتاز، براي آشنايانِ رتبه‌ي معنوي آن بزرگوار مصيبتي اندوهبار و براي شاگردان و مستفيدان محضر پر فيض او ثلمه‌ئي بزرگ است. اينجانب تسليت صميمانه‌‌ي خود را به خانواده‌ي مكرّم و فرزندان محترم و ديگر وابستگان و به همه‌ي ارادتمندان ايشان معروض ميدارم و علو درجات و شمول رحمت حق و حشر با اولياء الله را براي روح مطهرشان از خداوند متعال مسألت ميكنم.
سيد علي خامنه‌اي      ۲/۱۲/۱۳۹۱

....

...

دسته ها :
چهارشنبه دوم 12 1391 20:51
 

حضرت آيت الله نوري همداني با تجليل از خدمات آيت الله خوشوقت از آن مرحوم به عنوان عالمي مبارز و خوش فكر ياد كرد.

به گزارش  رسا، حضرت آيت الله حسين نوري همداني از مراجع تقليد، پيش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود كه با حضور طلاب و روحانيان در مسجد اعظم قم برگزار شد، ارتحال حضرت آيت الله خوشوقت را تسليت گفت.
 
وي افزود: آيت الله خوشوقت از علماي مبارز و خوش فكر بودند، اميدواريم خداوند تبارك و تعالي بر علو درجات ايشان بيفزايد و به بازماندگان ايشان صبر و اجر جزيل عنايت بفرمايد.
 
اين مرجع تقليد شيعه هراسي را توطئه استكبار جهاني دانست و كشتار شيعيان پاكستان در شهر كويته و سكوت سازمان هاي بين المللي و مدعيان حقوق بشر در قبال اين جنايات را محكوم كرد.
 
حضرت آيت الله نوري همداني با بيان اين كه يكي از مشكلات عمده پاكستاني ها زير سلطه بودن دولتمردان شان است، گفت: پاكستان جمعيت بسيار زيادي دارد و شيعيان با صفايي در آنجا زندگي مي كنند، اما دولت شان زير نظر استكبار است به همين هر از چند گاهي شاهد اتفاقات و حوادث تروريستي ناگواري در اين كشور هستيم.
 
اين مرجع تقليد تاكيد كرد: مستكبران جهاني و دست نشاندگان آنان وهابيت را تقويت و حمايت مالي مي كنند تا كشتار و جنايت راه بيندازند و با دست زدن به اقدامات انتحاري مردم بيگناه را به خاك و خون بكشند.
 
حضرت آيت الله نوري همداني ايجاد تفرقه را توطئه هميشگي استكبار دانست و گفت: ما از جريان كويته و كشتار شيعيان ابراز تاسف و اين جنايت را محكوم و تاكيد مي كنيم مردم اين كشور بايد در مقابل وهابيت و استكبار قيام و حركت كنند.
 
اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود رفتار دوگانه سازمان هاي بين المللي و كشورهاي مدعي حقوق بشر در قبال تحولات سوريه و بحرين را محكوم كرد و گفت: آل خليفه حاكم بحرين نوكر آمريكا و استكبار جهاني است؛ اين بدبخت ها بايد بدانند كشورهاي استكباري تا زماني حامي آنان هستند كه بدانند حيات و عمرشان باقي است، اما به محض اين كه رفتني شدند دست از حمايت آنها برخواهند داشت.
 
وي در ادامه با اشاره به پاسخ مصري ها به نامه اعلام آمادگي شماري از نخبگان ايران براي كمك به مصر و استفاده از تجارب انقلاب اسلامي، گفت: متاسفانه اين اقدام بدون مشورت صورت گرفت و مصري ها نيز جواب سر بالا و اهانت آميزي نوشته اند.
 
اين مرجع تقليد گفت: ما رهبري با قدرت، عظمت، با تدبير و شهامت همچون حضرت آيت الله خامنه اي داريم و شما اگر مي خواهيد كاري به نام ايران انجام دهيد بايد با مشورت ايشان انجام دهيد.
 
حضرت آيت الله نوري همداني در بخش ديگري از سخنان خود با تسليت سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه(س) به تبيين فضائل و مناقب اين بانوي بزرگوار پرداخت و بر ضرورت عمل به آموزه هاي اهل بيت عصمت و طهارت(ع) تاكيد كرد.
دسته ها :
چهارشنبه دوم 12 1391 20:44

... صبح امروز آيت الله خوشوقت به ملكوت اعلي پيوست به گزارش خبرنگار جامعه فارس، آيت الله خوشوقت صبح امروز پس از گذشت 17 روز بستري در بيمارستان‌ سعودي به ملكوت اعلي پيوست. آيت الله خوشوقت به دليل ناراحتي‌هاي قلبي و افت فشار در بيمارستان ملك فيصل مكه مكرمه به ديدار حق رفت. به گزارش خبرگزاري فارس، پيش از اين قرار بود آيت الله خوشوقت براي ادامه درمان و معالجات به تهران منتقل شوند كه به دليل ناپايداري وضعيت ايشان و با نظر پزشكان معالج سعودي و هيئت پزشكي ايراني اين سفر لغو شد. /.///

دسته ها :
چهارشنبه دوم 12 1391 14:11

هرچيزي كه ديديد دشمن روي آن حساسيت نشان مي دهد
شما روي آن حساس بشويد
وبفهميد كه دشمن از اينجا ميخواهد رخنه كند .
مقام معظم رهبري

دسته ها : سخنان ارزشمند
دوشنبه سیم 11 1391 7:24

 

 

 

مفضل بن عمر مي گويد: از امام صادق ع پرسيدم: چرا گاهي نوزاد بي‌دليل مي‌خندد يا بدون درد مي‌گريد؟پاسخ فرمودند: اي مفضل! هيچ طفلي نيست مگر اينكه امام را مي‌بيند و با او نجوا مي‌كند، پس گريه‌اش از رفتن امام از پيش اوست و خنده‌اش بخاطر روي آوردن امام به او. اما وقتي زبان طفل به سخن باز شد اين باب بر او بسته مي‌شود و بر قلبش مهر فراموشي زده مي‌شود.
شيخ صدوق ره، علل الشرايع

دسته ها :
دوشنبه سیم 11 1391 7:15
 
يافته هاي جديد دانشمندان نشان مي‌دهد مردان هنگام مطالعه كردن زنان واكنش هاي تهاجمي از خود نشان مي‌دهند و با نوعي حس عصبي روبرو مي شوند.

مردان احساس مي كنند هنگامي كه زنان در حال مطالعه هستند ديگر به حرف هاي آن ها گوش نمي دهند و به همين دليل با نوعي استرس و اضطراب روبرو مي شوند.

اين تحقيق كه توسط گروه روانپزشكي دانشگاه شفيلد انجام شد، نشان داد ديدن مطالعه زن ها براي مردان، باعث فعال شدن قسمت هاي جداگانه از مغز مردها مي شود.

دانشمندان فعاليت مغز ۱۲ مرد را بعد از مطالعه زن ها مورد مطالعه قرار دادند و به اين نتيجه رسيدند كه مطالعه كردن زن ها در مردان باعث فعال شدن و تحريك شدن قسمتي از مغز مي شود كه باعث مي شود عصبانيت و حالت تهاجمي مردان افزايش پيدا كند.

دسته ها :
دوشنبه سیم 11 1391 7:5

حجت‌الاسلام والمسلمين ابوالفضل بنايي، مسئول موسسه اطلس تاريخ شيعه گفت: يكي از اشكالات رسانه‌ها متون قديمي آن‌ها است اما براي به روز كردن متن‌ها تهيه كتابي با عنوان رساله مصور بانوان را آغاز كرديم.

وي ابراز كرد: متن رساله مصور بانوان با اجازه مراجع عظام تقليد ويرايش شده است و در آن شاهد ارائه چهار هزار استفتاء در مورد احكام پوشش بانوان هستيم.

وي با اشاره به اينكه در عصر اينترنت و پيامك و پاسخگويي تلفني به مسائل شرعي، بسياري از احكام هستند كه با وجود مبتلا‌ به بودن، ممكن است اصلا به گوش ما نيزنخورده باشد، اظهار كرد: بازار تصورات غلط و برداشت‌هاي ذهني از احكام و فتاوا هم بي‌رونق نيست و حتما براي بسياري از افراد پيش آمده است كه پس از چند سال بجا آوردن يك عمل عبادي يا رعايت يك حكم، يك‌دفعه متوجه مي‌شوند كه تصورشان غلط بوده است و فتواي فقها در مورد آن موضوع چيز ديگري است.

بنايي ادامه داد: آشنا نبودن افراد با احكام الهي شايد ريشه در تنبلي و اهميت قائل نبودن براي اين قسمت مهم از دين داشته باشد اما حتما شرايطي هم وجود دارد كه اين مشكل را تقويت مي‌كند، شايد يكي از اين دلايل ثابت ماندن فرم و قالب رساله‌هاي عمليه و يا زبان و اصطلاحات خاص آنها باشد، كه رجوع به آنها يك نوجوان را بي نياز از مراجعه به يك روحاني براي شرح و توضيح فتاوا نمي‌كند.

وي افزود: انتشار كتاب‌هاي مصور احكام بسيار مي‌تواند كار خوب و مفيدي باشد، اين كتاب‌ها علاوه بر اينكه ادبيات روان و ساده فهمي دارند، با استفاده از تصويرسازي كمك زيادي به فهم و از همه مهمتر، ياد سپاري احكام مي‌كنند.

مسئول موسسه اطلس تاريخ شيعه اظهار كرد: احكام مصور پوشش بانوان جلد بيستم از مجموعه كتاب احكام مصور موضوعي است كه توسط كانون نشر احكام مؤسسه اطلس تاريخ شيعه روانه بازار شده است و با ورق زدن آن مي توان به ذوق و ابتكار پديدآورندگانش آفرين گفت.

وي بيان كرد: در اين كتاب خبري از كلي‌گويي‌هاي مرسوم در عرصه حجاب نيست، به طور مثال حكمي مانند اينكه «زنان بايد بدن خود، به غير از وجه و كفين را از نامحرم بپوشانند» در اين كتاب باز شده و با تصاويري مرتبط حدود صورت كه مي‌تواند پوشيده نشود نشان داده شده است.

وي اظهار كرد: سوالات و موضوعاتي هم كه در كتاب به آنها پرداخته شده است مسائل مبتلا به است كه دغدغه امروز بوده و خيلي از بانوان روزانه با آنها در تماس هستند، استفاده از اين مصاديق امروزي و جديد براي توضيح احكام موجب كاربردي شدن بيشتر كتاب شده است.

وي گفت: در جاي جاي كتاب در كنار بيان احكام و يا پاسخ به استفتائات، نكات مهمي كه ممكن است مغفول بماند نيز مطرح شده است، همانطور كه بخش‌هايي نيز با عنوان بياموزيم روايات اخلاقي و شرعي را بيان كرده است كه هم موجب تنوع مطالب كتاب است و هم سبب تنبه خواننده و ترغيب بيشتر او به اجراي احكام الهي است.

وي بيان كرد: از آنجا كه اين كتاب فتاواي همه مراجع تقليد را مورد توجه قرار داده است، مي‌تواند به استفاده عموم بانوان بيايد. همچنين جذابيت اين كتاب مي‌تواند يكي از بهترين راه‌ها براي آشناكردن دختران تازه به سن تكليف رسيده با احكام و ضروريات پوشش باشد.

وي با اشاره به فهرست فصول و بخش‌هاي كتاب، بخش اول آن را تحت عنوان تعريف پوشش و حجاب ذكر كرد و افزود: حكم پوشش، در برابر پسر نابالغ، در كشورهاي غير اسلامي، در مقابل محارم در برابر زن و محدوده پوشش در نماز عناوين موضوعات بخش اول هستند.

وي زمان پوشش، اقسام پوشش،كيفيت پوشش، مكان پوشش و پوشش در نماز را نيز از ديگر بخش‌هاي كتاب احكام مصور بانوان ذكر كرد.

منبع: ايكنا

دسته ها :
دوشنبه سیم 11 1391 7:2
X