علاقه ي بسيار برخي ما ايرانيان به اروپايي بودن و اصطلاحا امروزي بودن يكي از دلايلي است كه متاسفانه باعث گرديده است تا گذشته و تاريخ خود را فراموش كرده و زندگي خود را دائم در جهت زندگي و رفتار غربي گونه تغيير دهيم.
تغيير روشهاي زندگي و نيل به مدرنيته شده نمونه بارز همين زندگي غربي گونه است. كافي است به اطراف خود نيم نگاهي بيندازيم تا به راحتي متوجه اين تغييرات گرديم . البته در مورد نوع پوشش و ذائقه موسيقي قضيه كمي متفاوت تر مي نماياند. ميتوان اينگونه برداشت نمود كه تغييرات چشمگير در سليقه هاي موسيقايي جوانان نشاندهنده نوعي اعتراض و نارضايتي است .
متاسفانه مدتي است با رواج انواع مختلف موسيقي هاي غربي در ايران بازار اين نوع موسيقي ها بسيار داغ شده اند تا جايي كه گوي سبقت را از ساير انواع موسيقي ها ربوده اند . سبك هاي مختلفي كه متعلق به ساير كشورهاست و هر يك داراي پيشينه اي بسيار كوتاه هستند . سبكهايي كه آن متانت و وزن موسيقي ايراني را ندارند آنچنان در ميان جوانان رواج يافته اند كه روحيات و خلقيات زيباي دوران جواني و نوجواني را تحت تاثير ذات خشن خود در آورده و روحيات جوانان را تسخير نموده اند. .
دانش آموزان و دانشجويان و ساير اقشار جوان را مي بينيم كه اين روزها صداي موسيقي " ديش ديش " بي معني به نام موسيقي رپ ، موسيقي متال و نيو متال و غيره از گوشي هاي موبايلشان يا از باندهاي داخل ماشين آنها پخش مي شود و به قول جديدي ها دارند لذت مي برند و حال مي كنند ولي هيچيك از آن آدمهاي غيرتي توجهي نمي كنند كه متاسفانه اين موسيقي ها ، موسيقي هايي است كه به عزيز ترين كلمات جهان يعني ، مادر ، الفاظ بسيار زشت و وقاحت باري را نسبت مي دهد و حتي به الفاظي مانند خواهر يا مادر آنها هم حمله مي كند ، گويي معني شعرهاي اين آهنگهاي بي اساس را گوش نداده و نمي فهمند ! خيلي ها فقط رپ را به عنوان يك موسيقي مي شناسند اما حقيقت اين است كه اين روز ها شاهد مدل موي رپ ، مدل مخصوص لباس و... هستيم. گويي رپ تبديل به يك فرهنگ در بين بعضي نوجوانان و جوانان شده است.
موسيقي هاي امروزي بر روي جذابيتهاي جنسي و ظاهري تأكيد ميكنند
موسيقيهايي كه عشق در نگاه اول را تلقين ميكنند، موسيقيهايي هستند كه محتواي عاشقانهشان همراه با هيجان ريتميك است كه تأثيرگذاري بر روي جوان را افزايش ميدهد. اين نوع موسيقيها بيشتر بر روي جذابيتهاي جنسي و ظاهري تأكيد ميكنند و نه معيارهاي عقلاني، كه نام «عشق» را بر آنها گذاشتهاند.
وقتي كه جوان با مشكلات روبرو ميشود به موسيقيهايي پناه ميبرند كه آنها هم معمولا تم غمگين و نا اميدانه دارند، يعني الگوهايي كه دريافت ميكند به دليل پديدهاي كه ما در روانشناسي آن را «همانندسازي» ميناميم.
غير از اينكه موسيقيهاي مبتذل و سطحي بر روي زندگي زناشويي و روند ازدواج جوانان تأثير ميگذارد، بر روي نوجوانان هم بسيار تأثيرگذار است.
بقيه در ادامه مطلب...