معرفی وبلاگ
فعالییت سازمان زنان انقلاب اسلامی در پی انسجام و هماهنگی و شناسایی زنان فعال منطقه بسته به مهارت و توانمندیی انها در جهت رفع نیازمندرهای زنان ان منطقه . خواهرم بسته به نیاز فکری و روحی و مادی خود با ما هم سخن شو بهترین خوبی ها نزد زنان است امام صادق(ع) باهم شویم ،یکی شویم درمانی برای دردی شویم ............ آن لحظه اي كه زن در خانه خود مي ماند و (به امورزندگي و تربيت فرزند مي پردازد)به خدا نزديكتر است.حضرت زهرا (س)
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2159177
تعداد نوشته ها : 1572
تعداد نظرات : 178
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

از شب ارزوها تا نيمه شعبان مي شود 40 روز

قرار است 313 نفر

دراين چهل روز

زيارت ال يس و سوره نصربه نيت خشنودي امام زمان(عج)ونابودي سلفي ها و وهابي ها بخوانند

دسته ها :
پنج شنبه بیست و ششم 2 1392 12:22

...

 

ليلة الرغائب چگونه شبي است

"رجب"، ماه خداست؛ ماه پر بركتي است كه اعمال بسياري براي آن ذكر شده است. بايد خود را در درياي زلالش بشوييم تا پاك شويم. پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) فرمود: هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد، موجب خشنودي خدا مي شود و غضب الهي از او دور مي گردد و دري از درهاي جهنم بر روي او بسته مي شود.

اعمال ماه هاي رجب و شعبان، جهت آماده ساختن روح براي شركت در ميهماني ماه مبارك رمضان مي باشد. براي درك عظمت ماه رمضان بايد از قبل خود را آماده نمائيم.

پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است.

اولين شب جمعه ماه رجب را ليلة الرغائب نامند. در اين شب ملائك بر زمين نزول مي كنند. براي اين شب عملي از رسول خدا(صلي الله عليه و آله) ذكر شده است كه فضيلت بسياري دارد و بدين قرار است:

روز پنج شنبه اول آن ماه  - در صورت امكان و بلا مانع بودن -  روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابين نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به يك سلام ختم مي شود و در هر ركعت يك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحيد خوانده شود. و چون دوازده ركعت به اتمام رسيد، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علي محمد النبي الامي و علي آله" گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر "سبوحٌ قدوسٌ رب الملائكة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلي الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود. در اينجا مي توان حاجت خود را از خداي متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت مي رسد.

پيامبر اكرم( صلي الله عليه و آله) در فضيلت اين نماز مي فرمايد: كسي كه اين نماز را بخواند، شب اول قبرش خداي متعال ثواب اين نماز را با زيباترين صورت و با روي گشاده و درخشان و با زبان فصيح به سويش مي فرستد. پس او به آن فرد مي‌گويد: اي حبيب من، بشارت بر تو باد كه از هر شدت و سختي نجات يافتي.

ميّت مي‌پرسد تو كيستي؟ به خدا سوگند كه من صورتي زيباتر از تو نديده‌ام و كلامي شيرين تر از كلام تو نشنيده‌ام و بويي، بهتر از بوي تو نبوئيده‌ام. آن زيباروي پاسخ مي‌دهد: من ثواب آن نمازي هستم كه در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردي. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا كنم و مونس تنهايي تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دميده شود و قيامت بر پا شود، من سايه بر سر تو خواهم افكند.

اميد آن است كه در پايان اين نماز با فضيلت، محتاجان به دعا را فراموش نكنيد و ما را نيز از دعاي خير خود محروم ننماييد.

" التماس دعا"

...

...

دسته ها :
پنج شنبه بیست و ششم 2 1392 11:19

پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم ): از اولين شب جمعه در ماه رجب غافل نشويد. زيرا شبي است كه فرشتگان آنرا ((ليلة الرغائب )) مي نامند.

دسته ها :
چهارشنبه بیست و پنجم 2 1392 20:3

 

 


جدول قيمت انواع ارز و سكه در بازار ديروز منتشر شد كه بر اساس آن، كاهش قيمت انواع سكه و ارز كه از هفته گذشته آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.


طلا و ارز

قيمت هر قطعه سكه تمام بهار آزادي طرح جديد يكشنبه در بازار تهران يك ميليون و 288 هزار تومان، طرح قديم يك ميليون و 245 هزار تومان، نيم سكه 670 هزار تومان، ربع سكه 416 هزار تومان و گرمي 295 هزار تومان اعلام شد.همچنين نرخ هر گرم طلاي زرد 18 عيار در بازار 123 هزار تومان و قيمت هر اونس طلا در بازارهاي جهاني -ديروز- 1449 دلار است.فعالان بازار ارز، نرخ هر دلار آزاد را براي فروش 3 هزار و 500 تومان، هر يورو را 4 هزار و 660 تومان، هر پوند را 5 هزار و 410 تومان و هر درهم امارات را 960 تومان اعلام كردند. 

 

 

نوع سكه

قيمت (تومان)

سكه تمام طرح جديد

1288000

سكه تمام طرح قديم

1245000

نيم سكه

670000

ربع سكه

416000

1 گرمي

295000

هر گرم طلاي 18 عيار

123000

نوع ارز

قيمت (تومان)

دلار آمريكا

3500

يورو

4660

پوند انگليس

5410

 

چرا سقوط طلا؟

قيمت طلا در بازار هاي جهاني به يكباره كاهش پيدا كرد و در عرض يك هفته 24 دلار قيمت اين فلز گران در مسير نزول گام بر داشت. به دنبال كاهش قيمت طلا در بازار هاي جهاني قيمت سكه و طلا نيز در بازار داخل روند كاهشي پيدا كرد. در رابطه با اينكه قيمت طلا و سكه در روز هاي آينده چگونه خواهد بود محمد كشتي آراي، رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر گفت: « قيمت طلا در بازار هاي جهاني با افت قيمت مواجه شده است به طوريكه طي هفته اي كه گذشت شاهد كاهش 24 دلاري قيمت طلا در بازار هاي جهاني بوده ايم. قاعدتا اين موضوع تاثيراتي بر بازار داخل هم دارد. تحولات بازار مالي جهان نشان داد قيمت طلا سير نزولي دارد. به اين سير نزولي هم ادامه خواهد داد. »

رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر در رابطه با تاثير كاهش قيمت جهاني طلا بر بازار داخل گفت: « در بازار داخل هم دستخوش تحولات خواهيم شده ايم و فكر مي كنم قيمت اين فلز گران بها در داخل كاهش پيدا كند. »

 قيمت طلا در بازار هاي جهاني با افت قيمت مواجه شده است به طوريكه طي هفته اي كه گذشت شاهد كاهش 24 دلاري قيمت طلا در بازار هاي جهاني بوده ايم. قاعدتا اين موضوع تاثيراتي بر بازار داخل هم دارد. تحولات بازار مالي جهان نشان داد قيمت طلا سير نزولي دارد. به اين سير نزولي هم ادامه خواهد داد.

بورس پر رونق

شاخص كل بورس با 421 واحد افزايش به 45 هزار و 512 واحد رسيد تا ارزش بازار سهام را به 222 هزار ميليارد تومان برساند.

سهامداران بورسي ديروز 451 ميليون و 88 هزار سهم را به ارزش دو هزار و 691 ميليارد ريال در بورس اوراق بهادار تهران خريداري كردند. بر اين اساس شاخص از نيمه 45 هزار واحد در نتيجه معاملات بازار سهام بالا رفت.

جزئيات معاملات ديروز نشان مي دهد كه اين دادوستدها در 49 هزار و 89 دفعه انجام شده تا ارزش بازار سهام را به 222 هزار ميليارد تومان برساند. شاخص كل با 421 واحد افزايش به 45 هزار و 512 واحد رسيد و شاخص صنعت نيز با 394 واحد افزايش از 39 هزار و 860 واحد گذشت.شاخص بازار اول به 34 هزار و 508 واحد و شاخص بازار دوم به 84 هزار و 365 واحد رسيد. بايد ديد آيا رونق بورس امروز نيز ادامه مي‌يابد يا خير.

فرآوري: محسن جندقي

بخش اقتصاد تبيان

دسته ها :
چهارشنبه بیست و پنجم 2 1392 20:1


كتاب «شيوه هاي ياري قائم آل محمد (صلي الله عليه و آله و سلم)»
در اين كتاب به فضيلت نصرت و ياري اهل بيت(عليهم السلام) در احاديث و به بيان چگونگي نصرت و ياري امام زمان (عليه السلام) پرداخته شده است. و مؤلف بررسي راه ها و شيوه هاي ياري حضرت را از بين اخبار و روايات به خوبي تتبه نموده و به دوازده كيفيت چگونگي ياري امام زمان (عليه السلام) پرداخته است.
مؤلف: حضرت آيت الله ميرزا باقرفقيه امامي (حفظه)
ناشر: عطر عترت (قم)

كتاب «آفتاب درنگاه خورشيد»

كاوشي است در گفتارهاي امام رضا(عليه السلام) درباره حضرت ولي عصر (ارواحنافداه) كه نويسند با بهره گيري از روايات امام رضا(عليه السلام) در باز شناسي شخصيت و مقام امام زمان(عليه السلام) درنگاه امام هشتم دارد. شرايط دشوار عصر غيبت و وظايف شيعيان در اين عصر و بيان فلسفله ي انتظار ونويد به ظهور و پيروزي حضرت مهدي (عليه السلام) از نگاه امام رضا (عليه السلام) از ديگر مباحثي است كه در اين مجموعه آمده است.
مؤلف: مرتضي طاهري
ناشر: انتشارات عهد قديم (قم)
كتاب «داستانهاي شگفت انگيز از مسجد مقدس جمكران»

اين كتاب در ده فصل تدوين شده است. فصل اول و دوم درباره ي تاريخچه، ماهيت و كرامت هاي مسجد مقدس جمكران. در فصل سوم نيز مطالبي پيرامون شهر مقدس قم، آستانه ي مقدسه حضرت معصومه (عليها السلام) و اماكن مقدس ديگري كه به امام زمان(عليه السلام) منتسب است، مطالبي آورده شده است. در بخش ديگري از كتاب، داستانهاي مختلف از كرامات و معجزات مسجد مقدس جمكران آمده است كه خواندن اين داستانها، دردمندان و منتظران حضرتش را تسكين خواهد بخشيد.
مؤلف: حيدر قنبري
ناشر: انتشارات برگ شقايق (قم)
دسته ها :
چهارشنبه بیست و پنجم 2 1392 17:4
 




رسول اكرم حضرت محمد صلى الله عليه و آله فرمودند:

خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود خير آن بسيار گردد

و به اهل آن وسعت داده شود

و براى آسمانيان بدرخشد
چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى‌درخشند.


متن حديث:

اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا



«اصول كافى، جلد 2 صفحه 610»
دسته ها :
چهارشنبه بیست و پنجم 2 1392 14:5

كيستم من شاهكار ملك ذات كبريايم دهمين مسند نشين از بعد ختم الانبيايم گوهرى ارزنده از گنجينه‌‏ى جود جوادم نهمين فرزند دلبند على مرتضايم مصرعى از شعر ناب عصمت كبراى حقم هشتمين پرورده‌ى ايمان و صبر مجتبايم پاسدار پرچم پر افتخار حق پرستى هفتمين سنگر نشين نهضت خون خدايم دُرّ عبادت فارغ التحصيل درس عابدينم ششمين زينت فزا از بهر محراب دعايم در نايابى ز بحر دانش بحراالعلومم پنجمين گنجينه‌ى اسرار كل ماسوايم صادق آل نبى را وارث فقه و اصولم چارمين استاد دانشگاه تكوين ولايم وارث موسى بن جعفر در مسير پايدارى سومين نور دل آن پيشواى مقتدايم محور چرخ زمانم، حجت روى زمينم دومين گل از گلستان على موسى الرضايم در مسير حق پرستى بعد آباء گرامم اولين هادى خلق بعد از مصباح الهدايم در شجاعت بى قرينم، در سخاوت بى نظيرم حق پرستان را حبيبم، دردمندان را دوايم من وصيم، من وليم، من نقيم، من سخيم زانكه همنام على معنىِ، هاى هل اتايم آيه‌ى تطهير را مصداق و از امر الهى آيه‌اى از شاخصار نصِ نون اِنّمايم غم مخور (ژوليده) فردا پاى ميزان عدالت شافعت در نزد حق هنگام پاداش و جزايم

دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 20:6

مسموم كينه شد،امام هادي اي خدا

غمها در سينه شد فزون ز ماتم و عزا

اي كه تاج سري از هر عيبي بري چرا خون جگري

خون دلش شده روان ز چشمان ترش

رويش كبود از ستم سپيد موي سرش

گويد من مضطرم چون داغ مادرم شد سوز جگرم


دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 18:15
امام هادي(ع) دركلام رهبر معظم انقلاب



حضرت هادى (عليه‌السّلام) چهل و دو سال عمر كردند كه بيست سالش را در سامرا بودند؛ آن‌جا مزرعه داشتند و در آن شهر كار و زندگى مى‌كردند. سامرا در واقع مثل يك پادگان بود و آن را معتصم ساخت تا غلامان تركِ نزديك به خود را - با تركهاى خودمان؛ تركهاى آذربايجان و ساير نقاط اشتباه نشود - كه از تركستان و سمرقند و از همين منطقه‌ى مغولستان و آسياى شرقى آورده بود، در سامرا نگه دارد.


پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي سيدعلي خامنه‌اي (مد‌ظله‌العالي):
در آستانه‌ي سالروز شهادت دهمين اختر تابناك آسمان امامت و ولايت حضرت امام علي النقي الهادي عليه‌السلام متن و صوت بيانات رهبر معظم انقلاب را درباره‌ي حيات نوراني اين امام همام منتشر مي‌كند.

اين سخنان در سي‌ام مردادماه سال ۱۳۸۳ و پس از مراسم روضه‌خواني به مناسبت شهادت حضرت امام علي النقي عليه‌السلام بيان شده است.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحي� �

بالاخره در نبرد بين امام هادى (عليه‌السّلام) و خلفايى كه در زمان ايشان بودند، آن كس كه ظاهراً و باطناً پيروز شد، حضرت هادى (عليه‌السّلام) بود؛ اين بايد در همه‌ى بيانات و اظهارات ما مورد نظر باشد.

در زمان امامت آن بزرگوار شش خليفه، يكى پس از ديگرى، آمدند و به درك واصل شدند. آخرين نفر آنها، «معتز» بود كه حضرت را شهيد كرد و خودش هم به فاصله‌ى كوتاهى مُرد. اين خلفا غالباً با ذلت مردند؛ يكى به‌دست پسرش كشته شد، ديگرى به دست برادرزاده‌اش و به همين ترتيب بنى‌عباس تارومار شدند؛ به عكسِ شيعه. شيعه در دوران حضرت هادى و حضرت عسگرى (عليهماالسّلام) و در آن شدت عمل روزبه‌روز وسعت پيدا كرد؛ قوى‌تر شد.

حضرت هادى (عليه‌السّلام) چهل و دو سال عمر كردند كه بيست سالش را در سامرا بودند؛ آن‌جا مزرعه داشتند و در آن شهر كار و زندگى مى‌كردند. سامرا در واقع مثل يك پادگان بود و آن را معتصم ساخت تا غلامان تركِ نزديك به خود را - با تركهاى خودمان؛ تركهاى آذربايجان و ساير نقاط اشتباه نشود - كه از تركستان و سمرقند و از همين منطقه‌ى مغولستان و آسياى شرقى آورده بود، در سامرا نگه دارد. اين عده چون تازه اسلام آورده بودند، ائمه و مؤمنان را نمى‌شناختند و از اسلام سر در نمى‌آوردند. به همين دليل، مزاحم مردم مى‌شدند و با عربها - مردم بغداد - اختلاف پيدا كردند. در همين شهر سامرا عده‌ى قابل توجهى از بزرگان شيعه در زمان امام هادى (عليه‌السّلام) جمع شدند و حضرت توانست آنها را اداره كند و به وسيله‌ى آنها پيام امامت را به سرتاسر دنياى اسلام - با نامه‌نگارى و... - برساند.

اين شبكه‌هاى شيعه در قم، خراسان، رى، مدينه، يمن و در مناطق دوردست و در همه‌ى اقطار دنيا را همين عده توانستند رواج بدهند و روزبه‌روز تعداد افرادى را كه مؤمن به اين مكتب هستند، زيادتر كنند. امام هادى همه‌ى اين كارها را در زير برق شمشير تيز و خونريز همان شش خليفه و على‌رغم آنها انجام داده است. حديث معروفى درباره‌ى وفات حضرت هادى (عليه‌السّلام) هست كه از عبارت آن معلوم مى‌شود كه عده‌ى قابل توجهى از شيعيان در سامرا جمع شده بودند؛ به‌گونه‌اى كه دستگاه خلافت هم آنها را نمى‌شناخت؛ چون اگر مى‌شناخت، همه‌شان را تارومار مى‌كرد؛ اما اين عده چون شبكه‌ى قوى‌اى به‌وجود آورده بودند، دستگاه خلافت نمى‌توانست به آنها دسترسى پيدا كند.

يك روزِ مجاهدت اين بزرگوارها - ائمه (عليهم‌السّلام) - به قدر سالها اثر مى‌گذاشت؛ يك روز از زندگى مبارك اينها مثل جماعتى كه سالها كار كنند، در جامعه اثر مى‌گذاشت. اين بزرگواران دين را همين‌طور حفظ كردند، والّا دينى كه در رأسش متوكل و معتز و معتصم و مأمون باشد و علمايش اشخاصى باشند مثل يحيى‌بن‌اكثم كه با آن‌كه عالم دستگاه بودند، خودشان از فساق و فجار درجه يكِ علنى بودند، اصلاً نبايد بماند؛ بايد همان روزها بكل كلكِ آن كنده مى‌شد؛ تمام مى‌شد. اين مجاهدت و تلاش ائمه (عليهم‌السّلام) نه فقط تشيع بلكه قرآن، اسلام و معارف دينى را حفظ كرد؛ اين است خاصيت بندگان خالص و مخلص و اولياى خدا.

اگر اسلام انسانهاى كمربسته نداشت، نمى‌توانست بعد از هزار و دويست، سيصد سال تازه زنده شود و بيدارى اسلامى به‌وجود بيايد؛ بايد يواش يواش از بين مى‌رفت. اگر اسلام كسانى را نداشت كه بعد از پيغمبر اين معارف عظيم را در ذهن تاريخ بشرى و در تاريخ اسلامى نهادينه كنند، بايد از بين مى‌رفت؛ تمام مى‌شد و اصلاً هيچ چيزش نمى‌ماند؛ اگر هم مى‌ماند، از معارف چيزى باقى نمى‌ماند؛ مثل مسيحيت و يهوديتى كه حالا از معارف اصلى‌شان تقريباً هيچ‌چيز باقى نمانده است. اين‌كه قرآن سالم بماند، حديث نبوى بماند، اين همه احكام و معارف بماند و معارف اسلامى بعد از هزار سال بتواند در رأس معارف بشرى خودش را نشان دهد، كار طبيعى نبود؛ كار غيرطبيعى بود كه با مجاهدت انجام گرفت. البته در راه اين كار بزرگ، كتك‌خوردن، زندان‌رفتن و كشته‌شدن هم هست، كه اينها براى اين بزرگوارها چيزى نبود.

ائمه‌ى ما در طول اين دويست‌وپنجاه سال امامت - از روز رحلت نبى مكرم اسلام (صلّى‌اللَه‌عليه‌وآله) تا روز وفات حضرت عسكرى، دويست‌وپنجاه سال است - خيلى زجر كشيدند، كشته شدند، مظلوم واقع شدند و جا هم دارد برايشان گريه كنيم؛ مظلوميت‌شان دلها و عواطف را به خود متوجه كرده است؛ اما اين مظلومها غلبه كردند؛ هم مقطعى غلبه كردند، هم در مجموع و در طول زمان.

والسّلام عليكم و رحمةالله بركاته
دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 13:36
 



زيارت جامعه كبيره كه اقيانوسي مواج از معارف الهي و مضامين عالي مشتمل بر معرفي مقام ائمه عليهم السلام است؛ از امام علي النقي عليه السلام به ما رسيده است. زيارت جامعه كه به تعبير علامه مجلسي(ره) از نظر سند و روايت از صحيح‌ترين و قوي‌ترين زيارات ائمه عليهم السلام است يادگاري عظيمي است كه در حرم هر يك از ائمه معصومين عليهم‌السلام آن زيارت را مي‌خوانيم.

از آنجاكه اين زيارت ، بر نقل نصوص مختلف ، معتبرترين زيارات بوده و توصيه به خواندن آن در مشاهد مشرفه ، اكيدا به چشم مي خورد ؛ توجه به مضامين مهم آن نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد .
1 – السلام عليكم يا اهل بيت النبوه :
خاندان پيامبري :
دقت فرماييد . مي گويد خاندان پيامبري و نمي گويد خاندان پيامبر
2 – ساسة العباد :
دين از سياست جدا نيست:
ائمه ي شيعه ، تنها رهبران ديني مردم نبوده و سياستمدار ترين افراد روزگار خود نيز بوده و شعار جدايي دين از سياست توطئه اي پرورش يافته توسط دشمنان دين است .

3 – وَحُجَجِ اللَّهِ عَلى اَهْلِ الدُّنْيا وَالاْخِرَةِ وَالاْولى
سه برهه ي زماني بسيار مهم و اهل بيت :
امامان شيعه در سه برهه ي زماني بسيار مهم ، حجت هاي بر مردم بوده اند :
الف : دنيا
ب : آخرت
ج : اولي ( آيا تا به حال به اين برهه زماني فكر كرده ايد كه اولي كجا بوده است ؟!)
4 - اَلسَّلامُ عَلى مَحاَّلِّ مَعْرِفَةِ اللَّهِ
امن ترين راه رسيدن به خدا :
آنچه كه مسلم است و در لسلن روايات به آن اشاره شده است اينست كه راه هاي رسيدن به خداوند ،بسيار زياد است اما آنچه بايد بر اساس نص جامعه ي كبيره مورد توجه قرار بگيرد اينست كه :
امن ترين راه ، طريق اهل بيت است.

5 - اَيَّدَكُمْ بِرُوحِهِ
تاييدات با روح :

بزرگترين فرشته ي الهي به نام روح ( كه برخي از مفسرين ، ذيل آيات سوره ي قدر و آيه تنزل الملائكه و الروح فيها ، اشاره به اين مطلب داشته اند )كه اعظم ملائكه ي الهي مي باشد؛ همواره همراه اهل بيت عصمت و طهارت بوده است و ايضا مي باشد !

6 - وَالْبابُ الْمُبْتَلى بِهِ النّاسُ مَنْ اَتيكُمْ نَجى وَمَنْ لَمْ يَاْتِكُمْ هَلَك
اهل بيت محك ايمان:
آنچه بر اساس روايت مختلف بدان اشاره شده است، خاندان عصمت و طهارت،محك ايمان براي انسان ها هستند . هركس ايشان را به عنوان نمايندگان الهي پذيرفت ، نجات يافته و هركس رو گردان شود ، هلاك مي گردد .

7 – وَجَعَلَ صَلَواتَنا عَلَيْكُمْ وَما خَصَّنا بِهِ مِنْ وِلايَتِكُمْ طيباً لِخَلْقِنا وَطَهارَةً لاِنْفُسِنا وَتَزْكِيَةً لَنا وَكَفّارَةً لِذُنُوبِنا
اهل بيت جلوه اي از رحمة للعالميني پيامبر اسلام :
اگر خداوند ، گناهان خلائق بپوشاند و لباس رحمت بر آنان ، بواسطه ي اهل بيت است . كه در برخي روايات داريم در روز قيامت،خيل كثيري از بندگان الهي را دستگيري مي نمايند و ايضا در اين دنيا به بركت حضور نورانيت ايشان ، گناهان بخشيده مي شود همانطور كه در زيارت نامه ي آنها نيز اشاره شده است كه زائر ايشان در حال معرفت ، تمامي گناهانش بخشيده شده و مإوايش بهشت خواهد بود.

8 – وَبَرِئْتُ اِلَى اللَّه عَزَّوَجَلَّ مِنْ اَعْداَّئِكُمْ وَمِنَ الْجِبْتِ وَالطّاغُوتِ وَالشَّياطينِ وَحِزْبِهِمُ الظّالِمينَ لَكُمْ وَالْجاحِدين لِحَقِّكُمْ وَالْمارِقينَ مِنْ وِلايَتِكُمْ وَالْغاصِبينَ لاِرْثِكُمْ وَالشّاَّكّينَ فيكُمْ وَالْمُنْحَرِفينَ عَنْكُمْ وَمِنْ كُلِّ وَليجَةٍ دُونَكُمْ
دشمن شناسي و كشف كُـدهاي كلامي اهل بيت :
مقوله ي بسيار مهم دشمن شناسي در مكتب اهل بيت در هر زمان مورد توجه ايشان بوده و به مناسبت هاي مختلف ، كدهايي از جانب اين انوار مقدسه صادر مي شده تا دشمنان را به مردم ، معرفي نمايند از جمله كدهايي همانند جبت و طاغوت كه بايد مورد توجه قرار گرفته شود .

9 – مَنْ اَرادَ اللَّهَ بَدَءَ بِكُمْ
تاكيد موكد و مجدد به خداشناسي از درگاه اهل بيت :
هركس خدا را بخواهد بايد با اهل بيت شروع كند چرا كه محل امن شناخت الهي ، از درگاه خزائن علم خواهد بود .

10 - بكُمْ فَتَحَ اللَّهُ وَبِكُمْ يَخْتِمُ وَبِكُمْ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَبِكُمْ يُمْسِكُ السَّماَّءَ اَنْ تَقَعَ عَلَى الاْرْضِ اِلاّ بِاِذْنِهِ وَبِكُمْ يُنَفِّسُ الْهَمَّ وَيَكْشِفُ الضُّرَّ وَعِنْدَكُمْ ما نَزَلَتْ بِهِ رُسُلُهُ وَهَبَطَتْ بِهِ مَلاَّئِكَتُهُ

اهل بيت دليل رحمت واسعه ي الهي ، بر خلائق :
به عبارت ديگر همانطور كه در حديث معراج از زبان پيامبر اسلام نيز بدان اشاره شده است و نيز در احاديث قدسي متعدد هم مذكور است ؛ اهل بيت دليل خلقت و واسطه ي رحمت الهي بر بندگان هستند .

11 _ وَبِكُمْ اَخْرَجَنَا اللَّهُ مِنَ الذُّلِّ وَفَرَّجَ عَنّا غَمَراتِ الْكُرُوبِ وَاَنْقَذَنا مِنْ شَفا جُرُفِ الْهَلَكاتِ

تمسك به اهل بيت باعث نجات از گمراهي ها :
خواستني ها ، فقط و فقط از اين خاندان جائز است و چراغ هدايت در ظلمات گمراهي ها ، خود خودشان هستند .به عبارت ديگر اشاره به احاديث متعدد در اين زمينه دارد و ايضا زيارت خاص امير المومنين علي عليه السلام كه در هلكات و پرتگاه هاي بسيار خطرناك ، از دوستداران ، دستگيري كرده و سنگيني هاي ايشان را به دوش مي كشند .( به زيارت مخصوصه ي امير المومنين علي عليه افضل صلوة المصلين در 27 رجب دقت فرماييد و ايضا در آن تامل )

12 – بِمُوالاتِكُمْ عَلَّمَنَا اللَّهُ مَعالِمَ دِينِنا وَاَصْلَحَ ماكانَ فَسَدَ مِنْ دنيانا

اهل بيت باعث رشد فكري و جبران خسارات دنيايي :
آشنايي با آل بيت پيامبري ، آشنايي با معارف ديني و الهي است و در نتيجه جبران كننده خسارات دنيايي و آخروي .

13 -اِنَّ بَيْنى وَبيْنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ذُنُوباً لا يَاْتى عَلَيْها الا رضاكم :


بخشش فقط با نظرخاص اهل بيت :
خداوند گذشت از بندگان و بخشوده شدن آنان را در گرو رضايت اهل بيت پيامبر خويش قرار داده است بدين معنا كه اگر اين خاندان از كسي رضايت داشته باشند خداوند هم از او راضي خواهد بود .

14- اَللّهُمَّ اِنّى لَوْ وَجَدْتُ شُفَعاَّءَ اَقْرَبَ اِلَيْكَ مِنْ مُحَمِّدٍ وَاَهْلِ بَيْتِهِ الاْخْيارِ الاْئِمَّةِ الاْبْرارِ لَجَعَلْتُهُمْ شُفَعاَّئى

برترين خلائق :
در هستي و خلقت كساني جز آل بيت پيامبري ، برترين خلائق نزد خداوند نيستند . حتي انبياء و اولياء .(اشاره به حديث معراج فرمايش پيامبر اسلام )

دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 9:25

.../

//

5 يادگار از امام علي النقي عليه‌السلام


از امام علي النقي عليه السلام چند يادگاري براي ما رسيده است كه متاسفانه در بين شيعيان نيز غريب مي باشند. در اين مجال مختصرا آنها را يادآور مي شويم.


1

- زيارت جامعه كبيره:

درباره زيارت جامعه كبيره كه اقيانوسي مواج از معارف الهي و مضامين عالي مشتمل بر معرفي مقام ائمه عليهم السلام است؛ در اين مختصر نمي‌گنجد. اما به همين ميزان مي توان اشاره كرد كه زيارت جامعه كه به تعبير علامه مجلسي(ره) از نظر سند و روايت از صحيح‌ترين و قوي‌ترين زيارات ائمه عليهم السلام است يادگاري عظيمي است كه در حرم هر يك از ائمه معصومين عليهم‌السلام آن زيارت را مي‌خوانيم.


2- زيارت غديريه:

زيارت غديريه نيز سندي بسيار معتبر دارد و روايتگران و گزارشگران آن از بزرگان شيعه هستند، اين زيارت مربوط به روز عيد غديري كه امام هادي عليه السلام در سفري كه به اجبار متوكل از مدينه به سامرا داشتند. در نجف اشرف بودند و اين زيارت را خطاب به قبر مطهر جدّ بزرگوارشان حضرت علي(عليه‌السلام) قرائت كردند.
دوستداران اهل بيت از اين نكته غافل نباشند كه زيارت غديريه مثل زيارت عاشورا كه مخصوص روز عاشورا نيست؛ اين زيارت هم مخصوص روز عيد غدير نيست و خوشبختانه محدث قمي نيز اين زيارت را به طور كامل در كتاب شريف مفاتيح الجنان آورده‌اند و بر اين نكته كه هر روز مي‌توان اين زيارت را قرائت كرد، تصريح دارد.


3- دعاي كوتاه در كنار قبر مبارك آن حضرت:

امام هادي(عليه السلام) آنقدر مهربان است و آنقدر براي زائران و دوستداران و شيعيان خير مي‌خواهند كه فرمودند: از خدا خواسته‌ام كه هر كس اين دعا را در كنار قبر من بخواند نااميد برنگردد:

زيارت غديريه نيز سندي بسيار معتبر دارد و روايتگران و گزارشگران آن از بزرگان شيعه هستند، اين زيارت مربوط به روز عيد غديري كه امام هادي عليه السلام در سفري كه به اجبار متوكل از مدينه به سامرا داشتند. در نجف اشرف بودند و اين زيارت را خطاب به قبر مطهر جدّ بزرگوارشان حضرت علي(عليه‌السلام) قرائت كردند


«يا عُدَّتى عِنْدَ الْعَُدَدِ وَ يا رَجآئى وَالْمُعْتَمَدَ وَ يا كَهْفى وَالسَّنَدَ يا واحِدُ يا اَحَدُ وَ يا قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَدٌ اَسْئَلُكَ الّلهُمَّ بِحَقِّ مَنْ خَلَقْتَ مِنْ خَلْقِكَ وَلَمْ تَجْعَلْ فى خَلْقِكَ مِثْلَهُمْ اَحَداً صَلِّ عَلى جَماعَتِهِمْ وَافْعَلْ بى كَذا وَ كَذا ؛

اى ذخيره من در برابر ذخيره‌ها و اى اميد من و تكيه‌گاهم و اى پناهگاه، و پشت و پناهم اى يگانه‌اى يكتا و اى كه درباره خود فرمودى: بگو خدا يكى است، از تو خواهم. خدايا به حق هر كس از آفريدگانت خلق كردى و هيچ كس را مانند آنها در ميان آفريدگانت قرار ندادى درود فرست بر گروه آنها و درباره من چنين و چنان كن.(در اينجا حاجات خود را بگوييد)»


4- نماز بالاي سر در حرم حضرت رضا عليه السلام:
ايشان فرمودند: هر كس از خداوند حاجتي دارد پس قبر جدم حضرت رضا را در طوس زيارت كند و دو ركعت نماز نزد قبر او بگزارد و در قنوت نماز حاجتش را طلب كند خداوند دعايش را اجابت مي كند مگر اينكه در مورد گناه يا قطع رحم باشد. بر اساس اين فرمايش امام هادي(عليه السلام) سزاوار است كه از اين پس كه به مشهد مقدس و حرم مطهر رضوي مشرف مي شويم در نماز بالاي سر از خداي متعال حوائجمان را طلب كنيم و به ياد اين يادگار ارزشمند امام هادي(عليه السلام) هم باشيم.


5- پنجمين يادگار تعقيب نماز :

از علي بن مهزيار روايت شده كه محمدبن ابراهيم به حضرت امام علي النقي عليه السام نامه اي نوشت كه اگر مصلحت ميدانيد به من دعايي تعليم دهيد كه بعد از هر نماز بخوانم تا خداوند به سبب آن خير دنيا و آخرت به من عنايت فرمايد. امام هادي عليه السلام اين دعا را آموزش دادند.

«اَعُوذُ بِوَجْهِكَ الْكَريمِ وَ عِزَّتِكَ الَّتى لا تُرامُ وَ قُدْرَتِكَ الَّتى لا يَمْتَنِعُ مِنْها شَىْءٌ مِنْ شَرِّ الدُّنْيا وَالاْخِرَةِ وَ مِنْ شَرِّ الاَْوْجاعِ كُلِّها وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ؛ پناه برم به ذات بزرگوارت و به عزتت كه مورد دستبرد نيست و قدرتت كه چيزى از آن خوددارى نتواند، از شر دنيا و آخرت و از شر تمامى دردها و جنبش و نيروئى نيست جز به خداى والاى بزرگ.




سيدرضا هاشمي

//

.......

دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 9:17

..../

//

صدوق با سند خود از حسن عسكري (ع) نقل ميكند كه فرمود:

امام علي النقي عليه السلام بر بالين بيماري از اصحاب خود آمد. بيمار از بيم مرگ مي گريست و بي تاب بود.

امام هادي (ع) فرمود: اي بنده خدا! از مرگ مي ترسي زيرا آن را نمي شناسي. بگو ببينم اگر چركين و آلوده باشي و از فراواني چرك و آلودگي در آزار باشي و جوش هاي چركين و گري پيدا كرده باشي و بداني كه شستشوي در حمام همه ي آنها را از بين مي برد آيا نمي خواهي كه به حمام درآيي و خود را شستشو دهي؟ آيا از نرفتن به حمام و با همين آلودگي ماندن ناراحت نيستي؟

عرض كرد: آري، اي فرزند رسول خدا!

فرمود: اين مرگ است. مرگ همان حمام است و مرگ آخرين گام تو در تطهير گناهانت و پاك شدن از بدي هايت است. چون به مرگ درآيي و از آن عبور كني از هر غم و اندوه و آزاري نجات پيدا مي كني و به هر شادي و خوشحالي مي رسي.

پس آن مرد آرام گرفت و تسليم و با نشاط شد. چشم خود را بست و درگذشت...

معاني الاخبار: 290 ح 9، بحار النوار 6: 156 ح 13

...

...

دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 9:14
دسته ها :
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 9:1
قالَ الإمامُ أبوالحسن علىّ النقي الهادي (عليه السلام) :
لا تَطْلُبِ الصَّفا مِمَّنْ كَدِرْتَ عَلَيْهِ، وَلاَ النُّصْحَ مِمَّنْ صَرَفْتَ سُوءَ ظَنِّكَ إلَيْهِ، فَإنَّما قَلْبُ غَيْرِكَ كَقَلْبِكَ لَهُ.(بحار الأنوار: ج 75، ص 369، ح 4، أعلام الدّين: ص 312، س 14.)

حضرت امام هادي (عليه السلام) فرمودند: از كسى كه نسبت به او كدورت و كينه دارى، صميّميت و محبّت مجوى. همچنين از كسى كه نسبت به او بدگمان هستى، نصيحت و موعظه طلب نكن، چون كه ديدگاه و افكار ديگران نسبت به تو همانند قلب خودت نسبت به آن ها مى باشد.
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 2 1392 22:17

يك استاد دانشگاه صنعتي شريف گفت: غلظت ذرات معلق موجود در هواي تهران با ميزان مرگ و مير تهراني‌ها رابطه خطي دارد و به عبارتي هر چه ميزان تراكم اين ذرات بالاتر برود ، ميزان آمار تلفات ناشي از آلودگي هوا نيز افزايش پيدا خواهد كرد.

به گزارش مهر ،دكتر وحيد حسيني افزود: متاسفانه شاهد هجوم ذرات معلق به تهران و وفور اين ذرات در شهرمان هستيم و در اين ميان ذراتي كه از سوخت‌هايي مانند سوخت ديزل توليد مي‌شوند، قطعاً سرطان زا هستند.اين استاد دانشكده مكانيك دانشگاه شريف با تاكيد بر اين كه آلوده كننده‌هاي هوا مانند كارخانجات خودروساز خودشان بايد هزينه‌هايي را كه بر شهر و شهروندان تحميل مي‌كنند بپردازند، خاطرنشان كرد: در حال حاضر خودروي پيكان و ساير خودروهاي كاربوراتوري به دليل آلودگي بالايي كه توليد مي‌كنند، نبايد اجازه تردد داشته باشند.

همچنين مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران نيز در اين ارتباط گفت: تهران به كلكسيوني از انواع آلاينده‌هاي زيست محيطي و تلنباري از قوانيني كه به صورت مستقيم و غير مستقيم با محيط زيست سر و كار دارند اما هرگز اجرا نشده‌اند، تبديل شده و در حال حاضر قوانين آلودگي هوا قوانيني فانتزي محسوب مي‌شوند.

دكتر يوسف رشيدي با اشاره به اين كه بسياري علت اصلي آلودگي هوا را كيفيت نامناسب بنزين‌هاي مصرفي اعلام مي‌كنند، افزود: عدد اكتان بنزين‌هاي داخلي بالاست، ضمن اين كه تركيبات آروماتيك سرطان‌زا در بنزين‌هاي توليد داخل دو تا سه برابر و ميزان گوگرد و ديگر ناخالصي‌‌هاي آن نيز ۵/۳ برابر استاندارد يورو ۴ است.

اين استاد دانشگاه در زمينه روش‌هاي كنترل آلودگي هوا در پايان خاطرنشان كرد: متاسفانه خودروسازان داخلي ضريب تراكم باك خودروهاي توليدي خود را دستكاري مي‌كنند كه اين كار فرآيند آلودگي هوا را تا ۴۰ درصد افزايش مي‌دهد، ضمن اين كه دارندگان خودروهاي نسل جديد حتماً بايد از بنزين سوپر استفاده كنند.

دسته ها :
يکشنبه بیست و دوم 2 1392 20:35

خجسته ميلاد با سعادت حضرت امام محمد باقر(ع) را به محضر حضرت حجت ابن الحسن  (عج) و امام خامنه اي و  همه ي مسلمانان  جهان تبريك مي گويم 

دسته ها :
يکشنبه بیست و دوم 2 1392 6:6
 

نام : محمد.

كنيه : ابو جعفر و ابوجعفر اول .

القاب : باقر, شاكر, هادى , امين , شبيه -به خاطر شباهت ايشان به پيامبراكرم (ص )-.

مـشهورترين لقب آن حضرت , باقر است . پيامبر اكرم (ص ) به واسطه جابربن عبداللّه انصارى , آن حضرت را به اين لقب, ملقب كرد و به ايشان سلام رساند.

منصب : معصوم هفتم و امام پنجم شيعيان .

تاريخ ولادت : اول رجب سال 57 هجرى .

برخى از مورخان , ولادت ايشان را در سوم صفر سال 57 هجرى دانسته اند.

محل تولد: مدينه مشرفه , در سرزمين حجاز (عربستان سعودى كنونى ).

نسب پدرى : امام زين العابدين , على بن حسين بن على بن ابى طالب (ع ).

نام مادر: فاطمه , دختر امام حسن مجتبى (ع ) كه مكنى به ام عبداللّه بود.

ايـن بـانـوى ارجـمـند, از زنان بزرگ عصر خويش بود كه امام صادق (ع ) درباره شان و منزلت او, فـرمـود: جـده ام , فـاطمه بنت حسن , صديقه بود و در آل امام حسن (ع ) زنى به درجه و مرتبه او نرسيد.

چـون نـسـب امـام مـحـمـد بـاقر(ع ), هم از پدر و هم از مادر, به امام اميرالمؤمنين (ع )و فاطمه زهرا(س ) مى رسد, به ايشان علوى بين علويين و فاطمى بين فاطميين گفته مى شود.

مـدت امـامـت : از زمـان شهادت پدرش , امام زين العابدين (ع ) در سال 95 تا سال114 هجرى , به مدت 20 سال .

تاريخ و سبب شهادت : هفتم ذى حجه سال 114 هجرى , در سن 57 سالگى (و به قولى ربيع الاول يا ربيع الاخر سال 114 هجرى ) به وسيله زهرى كه ابراهيم بن وليد عبدالملك , در ايام خلافت هشام بن عبدالملك , به آن حضرت خورانيد.

محل دفن : قبرستان بقيع , در مدينه مشرفه , در جوار قبر پدرش , امام زين العابدين (ع ) و عمويش , امام حسن مجتبى (ع ) و فرزندش , امام صادق (ع ).

همسران :1. ام فروه بنت قاسم . 2. ام حكيم و چند ام ولد.

فرزندان :1. امام جعفر صادق (ع ). 2. عبداللّه . 3. ابراهيم . 4. عبيداللّه . 5. على .6. زينب . 7. ام سلمه .


اصحاب :

تعداد اصحاب , ياران و راويان آن حضرت , بيش از آن است كه بتوان نام همه آنان را در اين جا آورد, به ناچار نام برخى از بزرگان آنان را ذكر مى كنيم :

1. زرارة بن اعين .

2. معروف بن خربوذمكى .

3. ابو بصير اسدى .

4. فضيل بن يسار.

5. محمدبن مسلم .

6. يزيد بن معاويه عجلى .

ايـن شـش نـفـر, در علم رجال , به اصحاب اجماع اولى شهرت يافته اند كه فقها وحديث شناسان شيعه , اتفاق نظر و اجماع دارند بر صحت نقل روايت آنان از امام معصوم (ع ).

7. حمران بن اعين .

8. بكير بن اعين .

9. عبدالملك بن اعين .

10. عبدالرحمن بن اعين .

11. محمد بن اسماعيل بن بزيع .

12. عبداللّه بن ميمون .

13. محمد بن مروان .

14. اسماعيل بن فضل هاشمى .

15. ابو هارون مكفوف .

16. ظريف بن ناصح .

17. سعيد بن ظريف .

18. اسماعيل بن جابر خثعمى .

19. عقبة بن بشير اسدى .

20. كميت بن زيد اسدى .

21. جابر بن يزيد جعفى .

مـشهورترين لقب آن حضرت , باقر است . پيامبر اكرم (ص ) به واسطه جابربن عبداللّه انصارى , آن حضرت را به اين لقب, ملقب كرد و به ايشان سلام رساند.

زمامداران معاصر

1. معاوية بن ابى سفيان (35- 60ق .).

2. يزيد بن معاويه (60- 64ق .).

3. معاوية بن يزيد (64- 64ق .).

4. عبداللّه بن زبير (64- 73ق .).

5. مروان بن حكم (64- 65ق .).

6. عبدالملك بن مروان (65- 86ق .).

7. وليد بن عبدالملك (86- 96ق .).

8. سليمان بن عبدالملك (96-99ق .).

9. عمربن عبدالعزيز (99- 101ق .).

10. يزيد بن عبد الملك (101- 105ق .).

11. هشام بن عبدالملك (105- 125ق .).

از مـيان خلفاى مذكور, تنها عبداللّه بن زبير, كه به مدت ده سال بر حجاز و عراق حكومت كرد, از غير بنى اميه بود و بقيه , همگى از سلسله بنى اميه و از دو تيره فرزندان ابوسفيان و فرزندان حكم بـن عـاص بـودند و تمامى آنان جز معاوية بن يزيد(معروف به معاويه ثانى ) و عمربن عبدالعزيز در اذيت و آزار اهل بيت پيامبراكرم (ص ) و امامان شيعه اتفاق داشتند.

رويدادهاى مهم 1. حـضـور امـام مـحـمد باقر (ع ) در واقعه كربلا, در سن چهار سالگى , به همراه پدرش , امام زين العابدين (ع ) در محرم سال 61 هجرى .

2. شهادت امام زين العابدين (ع ), پدر ارجمند امام محمد باقر (ع ), در سال 95هجرى .

3. مباحثات و احتجاجات امام محمد باقر (ع ) با بزرگان مذاهب و اديان , درباره اثبات حقانيت اهل بيت (ع ).

4. ضـرب سـكه اسلامى , براى پول رايج خلافت اسلامى , و اسقاط سكه رومى توسط عبدالملك بن مروان , در سال 76 هجرى , با مشورت و يارى امام محمدباقر(ع ).(1) 5. احضار امام محمد باقر (ع ) و فرزندش , امام جعفر صادق (ع ) به شام از سوى هشام بن عبدالملك .

6. تـاسـيس پايه هاى اصلى حوزه علوم اهل بيت (ع ) در مدينه , و تربيت شاگردان مبرز توسط امام محمد باقر(ع ).

7. مـسـمـومـيت و شهادت امام محمد باقر (ع ), درسال 114 هجرى , به دست ابراهيم بن وليد بن عبدالملك , والى مدينه , به دستور خليفه وقت , هشام بن عبدالملك .

8. به خاك سپارى بدن مطهر امام محمد باقر (ع ) در قبرستان بقيع , در مدينه , دركنار قبر پدرش , امـام زيـن الـعـابـديـن (ع ) و عمويش , امام حسن مجتبى (ع ), توسطامام جعفر صادق (ع ) و ساير بازماندگان .

داستان ها 1. موعظه امام محمد باقر (ع ) به صوفى عصرش محمد بن منكدر, يكى از متصوفان مشهور عصر خويش بود كه در عبادت ظاهرى و انجام فرايض و مـسـتحبات اسلامى سعى بليغى داشت , به طورى كه از همه كارها دست برداشته , تنها به عبادت مى پرداخت .

او اوقـات شـب را مـيان خود, مادر و خواهر خويش تقسيم كرده بود تا هر كدام ازآنان ثلث شب را بيدار بوده و به نماز و تهجد بپردازند. چون خواهرش درگذشت ,شب را با مادرش تقسيم كرد كه هر كدام نيمى از آن را مشغول عبادت باشند و چون مادرش وفات يافت , وى تمام شب را بيدار بود و به راز و نياز مى پرداخت .

مـحـمـد بن منكدر روزى در جمع مريدانش گفت : من گمان نداشتم كه على بن حسين (زين الـعـابـدين ) خلفى چون خود به يادگار گذاشته باشد تا اين كه روزى فرزندش محمد باقر (ع ) را ديـدم و خـواسـتـم وى را پندى دهم , اما او به من پندى داد ودرسى آموخت . مريدانش پرسيدند: مـحـمـد باقر (ع ) به چه چيز تو را پند داد؟

وى جريان ملاقات خويش با امام محمد باقر (ع ) را اين گونه بيان كرد: در يـكـى از روزهاى بسيار گرم , براى انجام كارى به بيرون مدينه مى رفتم , در بين راه محمد بن على (ع ) را ديدم كه فربه و تناور بود و بر دو غلام خويش تكيه كرده ,مى آمد. با خود گفتم بزرگى از بـزرگـان قـريـش براى طلب دنيا در چنين حالتى بيرون آمده است , هم اكنون وى را موعظه خواهم كرد. هـمـيـن كه به او رسيدم , سلام كردم . محمد بن على (ع ) نفس زنان و عرق ريزان جواب سلام مرا داد.

پي نوشت:

1- سيرة الائمة الاثنى عشر, ج2 , ص 221. لازم بـه ذكـر اسـت گـرچـه سـال ضـرب سكه اسلامى , معاصر با دوران امامت حضرت امام زين الـعـابدين (ع )بوده است , اما در ايام , امام محمد باقر(ع ) نيز همچون پدر گرامى اش ملجا علمى و ديـنـى امت بود. به همين دليل , كمك رسانى به خليفه وقت و تشويق او در يك امر مهم اسلامى و سـياسى و اقتصادى , توسط آن حضرت , استبعادى ندارد و يا ممكن است عمل امام محمد باقر (ع ) به اشاره پدر گرامى وى امام زين العابدين (ع ) انجام يافته باشد.

برگرفته از:

خاندان عصمت، سيد تقى واردى
دسته ها :
شنبه بیست و یکم 2 1392 18:38

 


امام باقرعليه السلام ، علاوه بر «شاكر» و « هادي » به ويژه به «باقر» به معناي شكافنده ملقب است ، و جابرن يزيد جعفي در توضيح لقب اخير گويد : آن حضرت علم را شكافت و رموز و دقائق آن را روشن ساخت . يعقوبي نيز مي نويسد : بدان سبب باقر ناميده شد كه علم را شكافت . راغب اصفهاني هم مانند اين عبارت را گفته است .ابن منظور در مورد كلمه «باقر» مي گويد : «تبقر» ، داشتن علم و مال زياد را گويند و به محمد بن علي بن حسين بن علي عليه السلام بدان جهت باقر گفته مي شود كه آن حضرت علم را شكافت واصول آن را مشخص و طرز استنباط فروع علم از اصول آن را بيان فرمود .



موقعيت علمي امام


بي ترديد چنان كه بسياري از علماي اهل سنت ، نيز گفته اند ، امام باقرعليه السلام در زمان حيات خويش شهرت فرواني داشته و همواره محضر او از دوست دارانش ، از تمامي بلاد و سرزمينهاي اسلامي ، پر بوده است . موقعيت علمي ايشان ، به مثابه شخصيتي عالم و فقيه ، به ويژه به عنوان نماينده علوم اهل بيت ، بسياري را وا مي داشت تا از محضر او بهره گيرند و حل اشكالات علمي و فقهي خود را از او بطلبند . در اين ميان ، اهل عراق كه بسياري از آنان شيعه بودند بيش از ديگران مفتون شخصيت آن حضرت شده بودند . مراجعه كنندگان ، خضوعي خاص نسبت به شخصيت علمي امام داشتند چنان كه عبدالله بن عطاي مكي گويد : علما را در محضر هيچ كسي كوچكتر از زمان حضوردر محضر امام باقرعليه السلام نديدم . حكم بن عينيه با تمام عظمت علمي اش در ميان مردم ، در برابر آن حضرت مانند دانش آموزي در مقابل معلم خود به نظر مي رسيد . شهرت علمي امام، در حد تعبير ابن عنبة، مشهورتر از آن است كه كسي بخواهد آن را بيان كند . اين شهرت در زمان خود ايشان ، نه تنها در حجاز كه «كان سيد فقهاء الحجاز » بلكه حتي در عراق و خراسان نيز به طور گسترده فراگيرشده بود . چنانكه راوي مي گويد : ديدم كه مردم خراسان دور حضرت حلقه زده و اشكالات علمي خود را از ايشان مي پرسيدند. ذهبي درباره امام باقر عليه السلام مي نويسد : ايشان از كساني است كه بين علم و عمل ، سيادت و شرف و وثاقت و متانت جمع كرده و براي خلافت اهليت داشت . ابرش كلبي از هشام بن عبدالملك پرسيد: اين كيست كه مردم عراق او را در ميان گرفته و مشكلات علمي خود را از وي مي پرسيدند ؟ هشام گفت: اين پيامبر كوفه است ، خود را پسر رسول خدا و شكافنده علم و مفسر قرآن مي داند.
مورد كلمه «باقر» مي گويد : «تبقر» ، داشتن علم و مال زياد را گويند و به محمد بن علي بن حسين بن علي عليه السلام بدان جهت باقر گفته مي شود كه آن حضرت علم را شكافت واصول آن را مشخص و طرز استنباط فروع علم از اصول آن را بيان فرمود.

در مكارم اخلاق حضرت :


مردي از اهل شام در مدينه ساكن بود كه به خانه امام بسيار مي آمد و به امام مي گفت: « ... در روي زمين بغض و كينه كسي را بيش از تو در دل ندارم و با هيچ كس بيش از تو و خاندانت دشمن نيستم . و عقده ام آن است كه اطاعت خدا و پيامبر و امير مؤمنان در دشمني با تو است ، اگر به خانه ات رفت و آمد دارم ، بدان جهت است كه تو مردي سخنور ، اديب و خوش بيان هستي . »


درعين حال امام باقر عليها السلام با او مدارا مي فرمود و به نرمي سخن مي گفت . چندي گذشت كه مرد شامي بيمار شد و مرگ را روياروي خويش ديد پس از زندگي نااميد شد . وصيت كرد كه چون در گذرد « امام باقر» بر او نماز گزارد .

شب به نيمه رسيد و بستگانش او را مرده ، يافتند . بامداد وصي او به مسجد آمد و امام را ديد كه نماز صبح به پايان برده و به تعقيبات نماز نشسته است .

عرض كرد : آن مرد شامي به ديگر سراي شتافته و وصيت نموده كه شما بر او نماز گزاريد .

امام فرمود : او نمرده است... شتاب مكنيد تا من بيايم.

پس برخاست ، دو ركعت نماز خواند و دستها را به دعا برداشت ، سپس به سجده رفت و تا طلوع خورشيد ، در سجده ماند

، آنگاه به خانه شامي آمد ، بربالين او نشست ، او را صدا زد و پاسخ داد ، امام او را نشانيد ، پشتش را بر ديوار تكيه داد و

شربتي طلبيده ، به كام او ريخت و به بستگانش فرمود : غذاهاي سرد به او بدهند و خود بازگشت .

پس از مدتي كوتاه ، مرد شامي شفا يافت ، به نزد امام آمد و عرض كرد : گواهي مي دهم كه تو حجت خدا بر مردماني .
دسته ها :
شنبه بیست و یکم 2 1392 18:32


حضرت امام محمد باقر عليه السلام مي‌فرمايند: روز قيامت، چون جماعتي را از كنار حوض كوثر دور مي‌كنند، حضرت رسول(ص) مي‌گريند و مي‌فرمايند: چگونه نگريم بر جماعتى كه از شيعيان على‌بن‌ابى‌طالب بوده و به سوي دوزخ روان مي‌شوند؟!



در كتاب «بشارة المصطفى» و «مجالس» شيخ مفيد و «أمالى» شيخ طوسى روايت كرده‏اند از شيخ مفيد، از ابن قولويه، از حسين بن محمد بن عامر، از مُعَلّى بن محمد، از محمد بن جمهور عَمِّى، از ابن محبوب، از أبو محمّد وابِشى، از أبو وَرْد كه گفت: از حضرت امام محمّد باقر عليه‌السلام شنيدم كه مى‏گفت: چون روز قيامت بر پا شود، خداوند همه مردم را عريان و پابرهنه در زمين هموارى جمع مي‌كند؛ و آنها را در راه محشر به قدرى متوقف مي‌دارند كه همگى عرق بسيارى مى‏كنند و نفَس‏هاى آنان به شدت ميزند، و به قدرى كه خداوند اراده كرده است درنگ مى‏كنند؛ و اين است معناى گفتار خداوند تعالى: «فَلَا تَسْمَعُ إِلَّا هَمْسًا؛ و در آن وقت (اى پيامبر) نمى‏شنوى مگر صداى آرام و بدون صوت را.»

در اين حال منادى از عرش ندا مي‌كند: كجاست پيامبر امّى؟ خلايق مي‌گويند: اين صداى تو به همه رسيد و همه شنيدند، آن پيامبر را با اسمش صدا كن!

منادى ندا مي‌دهد: كجاست پيامبر رحمت: محمد بن عبدالله؟ رسول‌الله صلّى الله عليه و آله و سلّم بر پا مى‏ايستد، و از همه مردم جلوتر مى‏آيد تا اينكه مى‏رسد به حوضى كه طول آن به قدر مسافت ما بين أيْلَة و صَنْعَاء است، و در كنار حوض مى‏ايستد. و پس از آن صاحب شما را ندا مى‏كنند؛ او هم به جلو مى‏آيد، و در برابر مردم با رسول الله وقوف مى‏كند.

سپس به مردم اجازه داده مى‏شود و آنان به حركت در مى‏آيند. و در آن وقت، مردم به دو دسته تقسيم مى‏شوند: جماعتى در حوض وارد مى‏شوند، و جماعتى را از حوض دور مى‏كنند و چون رسول‌الله صلّى الله عليه و آله و سلّم ببيند كه از محبان ما اهل‌بيت كسى را از حوض دور كنند گريه مي‌كند و مي‌گويد: اى پروردگار من! شيعه على! اى پروردگار من! شيعه على!

در اين حال خداوند فرشته‌اى را مى‏گمارد كه از آن حضرت بپرسد: اى محمد! سبب گريه شما چيست؟! رسول الله مي‌گويد: چگونه نگريم بر جماعتى كه از شيعيان برادرم علىّ بن ابى طالب هستند، و من آنان را مى‏نگرم كه از حوض دورشان كرده‏اند، و به جانب أصحاب دوزخ روان ساخته‏اند!؟

خداوند عز و جل مي‌گويد: اى محمد! من از گناهان آنها گذشتم، و همه را به تو بخشيدم. و من آنان را به تو و به كسانى كه از ذريه تو هستند، و آنان آن ذرّيه را دوست دارند و ولايت آنها را برعهده گرفته‏اند، ملحق ساختم، و آنها را از زمره و جمعيت تو قرار دادم و در حوض تو وارد كردم و شفاعت تو را درباره آنان پذيرفتم و به همين دليل تو را مكرم و گرامى داشتم.

و حضرت باقر عليه‌السلام گفتند: در آن روز چه بسيار از مردان و زنان گريه كننده‌اى كه چون اين جريان را ببينند، فرياد مى‏زنند: يامحمداه! و هيچ يك از مواليان ما و از محبان ما نمى‏ماند مگر آنكه در حزب ما قرار مى‏گيرد و با ما وارد در حوض ما مى‏شود.





الحمد لله الذي جعلنا من متمسكين بولايت امير المومنين علي بن ابيطالب و الائمه الهدي
دسته ها :
شنبه بیست و یکم 2 1392 18:22

..

بدانكه اين ماه و ماه شعبان و ماه رمضان در شرافت تمامند و روايت بسيار در فضيلت آنها واردشده بلكه ازحضرت رسول صَلَّى اللَّهِ عَلِيهِ وَاله روايت شده كه ماه رجب ماه بزرگ خداست وماهى در حرمت و فضيلت به آن نميرسد و قتال با كافران در اين ماه حرامست و رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امّت من است كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه دارد مستوجب خشنودى بزرگ خدا گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنّم بر روى او بسته گردد و از حضرت موسى بن جعفرعليه السلام منقول است كه هر كه يكروز از ماه رجب را روزه بدارد آتش جهنّم يكساله راه از او دور شود و هر كه سه روز از آنرا روزه دارد بهشت او را واجب گردد و ايضاً فرمود كه رجب نام نَهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين تر هر كه يكروز از رجب را روزه دارد البتّه از آن نهر بياشامد و از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه حضرت رسول صَلَّى اللَّهِ عَلِيهِ وَاله فرموده كه ماه رجب ماه استغفار اُمّت من است پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش ‍ كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را اَصَبّ مى گويند زيرا كه رحمت خدا در اين ماه بر اُمّت من بسيار ريخته مى شود پس بسيار بگوئيد اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَاَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ، و ابن بابويه بسند معتبر از سالم روايت كرده است كه گفت رفتم بخدمت حضرت صادق عليه السلام در اواخر ماه رجب كه چند روز از آن مانده بود چون نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد فرمود كه آيا روزه گرفته اى در اين ماه گفتم نه والله اى فرزند رسول خدا فرمود كه آنقدر ثواب از تو فوت شده است كه قدر آنرا بغير خدا كسى نمى داند بدرستيكه اين ماهيست كه خدا آنرا بر ماههاى ديگر فضيلت داده و حُرمت آنرا عظيم نموده و براى روزه داشتن آن گرامى داشتن را بر خود واجب گردانيده پس گفتم يَابْنَ رَسُولِ اللّهِ اگر در باقيمانده اينماه روزه بدارم آيا ببعضى از ثواب روزه داران آن فايز مى گردم فرمود اى سالم هر كه يكروز از آخر اين ماه روزه بدارد خدا او را ايمن گرداند از شدّت سَكَراتِ مرگ و از هَوْل بعد از مرگ و از عذاب قبر و هر كه دو روز از آخر اين ماه روز دارد بر صراط بآسانى بگذرد و هر كه سه روز از آخر اين ماه را روزه دارد ايمن گردد از ترس بزرگ روز قيامت و از شدّتها و هَوْلهاى آنروز و بَرات بيزارى از آتش ‍ جهنّم به او عطا كنند و بدانكه از براى روزه ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده است و روايت شده كه اگر شخص ‍ قادر بر آن نباشد هر روز صد مرتبه اين تسبيحات را بخواندتا ثواب روزه آن را دريابد.

 

سُبْحانَ الاِْلهِ الْجَليلِ سُبْحانَ مَنْ لا يَنْبَغِى التَّسْبيحُ اِلاّ

منزه است خداى بزرگ منزه است آنكه تنزيه و تسبيح جز براى او شايسته نيست

 

لَهُ سُبْحانَ الاْعَزِّ الاْكْرَمِ سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ
منزه است خداى برتر و كريمتر منزه است آنكه لباس عزت در بردارد و شايسته آن است

 

مفاتيح الجنان

..

دسته ها :
شنبه بیست و یکم 2 1392 9:49
X