علياكبر ولايتي:
على اكبر ولايتى در 4 تير سال 1324، در رستم آباد، يكى از 33 روستاى شميران در خانوادهاي متوسط به دنيا آمد.
ولايتى در خانوادهاى نسبتا شلوغ (5 دختر و 1 پسر) به دنيا آمد. او كودكى آرام بود و بيشتر وقت خود را به مطالعه كتاب ميگذراند، به طورى كه در 9 سالگى، كتاب 7 جلدى اسكندرنامه، و در كلاس پنجم ابتدايى، كتاب كليله و دمنه را خواند. از نوجوانى علاقه فراوانى به كتابهاى تاريخى داشت، به حدى كه گاه 12 ساعت شبانه روز را به مطالعه تاريخ مى گذراند.
محمدرضا عارف:
محمدرضا عارف در سال 1330 خورشيدي در خانوادهاي مذهبي در شهر يزد به دنيا آمد. پدر وي حاج ميرزا احمد عارف يكي از بازاريان سرشناس و از چهرههاي محبوب و مردمي و مذهبي يزد و همچنين از خادمان حضرت سيدالشهدا (ع) بود كه مجالس روضهخواني و روشنگري منزل ايشان در شهر يزد در سالهاي پيش و پس از انقلاب بهعنوان پايگاه دانشجويان، دانشگاهيان و فرهيختگان يزد به حساب ميآمد.
ويژگي بارز محمدرضا عارف در كودكي نبوغ ذاتي وي در علم رياضي بود، آنچنان كه در سن 5 سالگي مسلط به حساب سياق بود و پس از آن نيز درخشش بينظير وي در درس رياضي چنان بود كه توانست در مسابقات رياضي كشور در رامسر در سال 1348 رتبه اول كشوري را به دست آورد و در كنكور سراسري رشتهي رياضي سال 1349حائز رتبهي دوم كشوري شده و پس از تحصيل در رشتهي مهندسي برق دانشكده فني دانشگاه تهران و موفقيت در كسب رتبه اول اين دانشكده در سال 1354 با معدل 3/91 از 4 از آن دانشكده فارغالتحصيل شود.
محمد غرضي:
محمد غرضي يكي از چهره هاي كمتر شناخته شده اي كه اين روزها كمي بيشتر از قبل خبرساز شده است، چهره اي كه بسياري نه او را مي شناسند و نه از مسئوليت ها و سوابق كاري وي اطلاعات شفاف و درستي دارند.
بسياري هم با شنيدن اخبار گوشه و كنار مبني بر احتمال احراز صلاحيت وي براي انتخابات رياست جمهوري در اولين واكنش با ابهامات بسيار مي گويند: غرضي كيست؟
اما به راستي محمد غرضي كيست؟ آيا سوابق اجرايي قابل دفاعي در نظام جمهوري اسلامي ايران داشته است و با چه انگيزه اي پا به ميدان رقابت گذاشته كه توانسته از بسياري از چهره هاي بيشتر شناخته شده سبقت گرفته و صلاحيتش براي شوراي نگهبان احراز شود.
محمد غرضي در سال 1320، در اصفهان، متولد شد و پس از گذراندن تحصيلات ابتدايي و متوسطه در سال 1340 براي تحصيل در رشته الكترونيك وارد دانشگاه تهران شد و توانست با مدرك فوق ليسانس در رشته الكترونيك از اين دانشگاه فارغ التحصيل شود.
غرضي در سال 1346 براي يكسال ايران را به مقصد فرانسه ترك كرد تا در دوره هاي تخصصي انتقال و توزيع نيروي برق شركت كند.
زندگي سياسي محمد غرضي از سال 1353 يعني سه سال پس از آنكه وي به دليل مخالفت با رژيم شاهنشاهي به زندان افتاد، آغاز شد و زمينه اي فراهم كرد تا وي در سال 1355 براي ادامه مبارزات سياسي خود عازم نجف شود.
وي قبل از ترك كشور، به عضويت سازمان مجاهدين خلق ايران در آمد و از زمانيكه امام خميني عازم پاريس شد تا زمان بازگشت به وطن، آن بزرگوار را همراهي كرد.
طي سالهاي 1360 تا 1364 غرضي به عنوان وزير نفت در كابينه ميرحسن موسوي و در سالهاي 1364 تا 1376 به عنوان وزير پست و تلگراف و تلفن در كابينه هاشمي رفسنجاني ايفاي نقش كرد.
وي نمايندگي دور اول مجلس شوراي اسلامي، استانداري خوزستان، استانداري كردستان و فعاليت در سپاه پاسداران را در سوابق كاري خود داراست.
محمد غرضي پس از سالها دور ماندن از عالم سياست و امور اجرايي كشور، پنج شنبه 19 ارديبهشت همزمان با ثبت نام از كانديداهاي رياست جمهوري در وزارت كشور حضور يافت و براي انتخابات ثبت نام كرد و در جريان اين ثبت نام شعار خود را «دولت ضد تورم» ناميد.
دكتر سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي دقايقي پيش به صورت سرزده با حضور در ساختمان وزارت كشور در خيابان فاطمي به عنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري ثبت نام نمود.
ثبت نام ايشان در حالي رخ داد كه در طول ماه هاي گذشته جمع كثيري از دانشجويان، طلاب، نخبگان و اقشار مختلف مردم از سراسر كشور با تجمع و امضاء طومار از ايشان براي حضور در عرصه انتخابات دعوت نموده بودند.