زماني آتاري مد بود و زماني سگا. اما حالا اس پي سي. زماني داشتن تلويزيون رنگي و حال داشتن ال اي دي حالا ديگر داشتن شبكه اجتماعي و گوشي هاي مثل اي فون 5 هم مد شده است!
تكنولوژي آنقدر پيشرفت كرده و در بطن زندگي روزمره ما وارد شده است كه بدون آن زندگي كمي سخت خواهد شد. رسانه ها امروز وجوه مختلف زندگي انسان را گرفته اند و رقابت تكنولوژيك آنها باعث شده است تا فضاي مد براي آنها نيز تعريف شود. امروزه و طبق تعريف پر آسيب جامعه شايد فيس بوك و گوگل پلاس در زندگيش محلي از اعراب نداشته و ايميلي براي خود نساخته باشد؛ و موبايلش تاچي نباشد، از مد امروز عقب باشد. در همين رابطه رسانه ها دو جايگاه پيدا مي كنند رسانه هاي مد و مدهاي رسانه اي! وقتي رسانه ها خود عاملي از مد مي شوند و زماني كه در موج مد گرايي در جامعه تاثير دارند. رسانه ها حتي اگر خود مد شوند تحت عامل و تابع ديگري هستند كه آن همان تاثير است. رسانه در يك جامعه الگو مي شود، مروج مي شود، باورها ها را هدايت مي كند. نظريات زيادي درباره تاثير رسانه ها بر مخاطب وجود دارد،همينطور تاكنيك هاي گوناگوني و ما چه نقش رسانه ها را در عصر حاضر پويا و فعال بدانيم و يا تابع شرايط و غير فعال باز نمي توانيم تاثيري كه رسانه ها دارند را منكر شويم.
اين مهم به دو صورت توسط رسانه ها شكل مي گيرد يكي خودآگاه و با برنامه ريزي و ديگري ناخودآگاه. امروزه فرهنگ سازي از وظايف و اصول يك رسانه عنوان مي شود. گاهي اين فرهنگ سازي نيز از يك وظيفه خارج شده و جنبه تهاجم و شبيخون براي مخاطبان ديگر مي گيرد.
آنچه كه مشخصا در جامعه ما تاثير زيادي بر سبك زندگي و ترويج مدها و مد شدن چيزي در جامعه دارد شبكه هاي فارسي زبان ماهواره اي اند، شبكه هايي كه بخش اعظمي از اين كار را به صورت خوداگاه و برنامه ريزي شده انجام مي دهد، از مدهاي مصرفي تا مدهاي رفتاري!
رسانه هاي بسياري در دنيا به دنبال اين تغيير سبك زندگي در ديگران هستند به خصوص غول هاي رسانه اي با توجه به حجم رسانه هاي مهم خود و انديشه هاي گوناگون از جمله فراماسونري كه در حال جريانات بسياري را زمينه سازي كرده است. البته علاوه بر غول هاي رسانه اي اين قطب هاي اقتصادي هستند كه از عامل رسانه براي فروش بيشتر كالاهاي خود سود مي جويند و رسانه ها را عاملي براي ترويج مصرف گرايي و مد ساز مي كنند.
شبكه هاي ماهواره اي فارس زبان بيشترين تاثير را در وهله اول در مرحله خودآگاه در اين زمينه دارند. وجود شبكه هاي ماهواره اي به خودي خود حتي با زبان غير مرتبط ميتواند اين عامل را سبب شود اما آنچه كه مشخصا در جامعه ما تاثير زيادي بر سبك زندگي و ترويج مدها و مد شدن چيزي در جامعه دارد شبكه هاي فارسي زبان ماهواره اي اند، شبكه هايي كه بخش اعظمي از اين كار را به صورت خوداگاه و برنامه ريزي شده انجام مي دهد، از مدهاي مصرفي تا مدهاي رفتاري!
آنها با تبليغ اجناس گوناگون و همطراز آن كار بر روي ايجاد سبك خاصي از زندگي و نياز آنچناني در يك زندگي به آنها احساس نمي شود اما به صورتي براي اين كالاها و مصرف آن نياز كاذب ايجاد مي شود كه نه تنها يك فرد به سمت خريد اين كالا ترغيب مي شود بلكه در ادامه موج سازي انجام مي پذيرد تا اين كالا به صورت يك مد در جامعه در آيد. در قدم بعدي و با گذر از تبليغات اين كاراكتر ها هستند كه مد سازي مي كنند. نوع لباس پوشش و مو يك بازيگر مجري معروف به سان يك مد معرفي مي شود هر چند گاهي غير مستقيم؛ اما مخاطبان وبه خصوص جوانان كه به دنبال الگو هستند سريع همگام اين جريان شده و جريان مدي جديد در جامعه نمايان مي شود و ارتباطات ميان فردي آن را در جامعه تثبيت خواهد كرد. در قدم بعدي فراتر از يك كالا، نوع سبك زندگي، رفتار و باورها و فرهنگ سازي براي استفاده از يك كالا كه ممكن است با فرهنگ بومي ما همخواني نداشته باشد توسط رسانه ها شيوع داده مي شود تا هم اين زمينه ها در حاصل اين جبهه از جنگ نرم خود مدي رفتاري بين افراد شوند. در واقع با تغيير رفتار و نگرش در زندگي جريان سازي ايجاد مي وشد كه مسير ساير فعاليت ها را هموار مي كند. نگاهي به برنامه بفرماييد شام، اين موضوع را براي ما به خوبي تداعي خواهد كرد. در اين برنامه، نه تنها نوع خاصي از مصرف و شايد برخي كالاها و پوشش ها ممكن است ترويج شود بلكه برخي رفتار ها و نگرش ها كه خود اين شيوع را بايد بر آن قرار گيرد مد سازي مي شوند.
افراد نياز به مطرح شدن و ديده شدن را در خود حس مي كنند و اين مدهاي رسانه اي است كه به انها كمك مي كند، ديده شوند. آنها نياز دارند تا خاص زندگي كنند و اين باز رسانه ها هستند كه مد ها معرفي مي كنند، جا مي اندازند و رواج مي دهند.
مد هيچ وقت چيز بدي نبوده و نخواهد بود فقط بايد بومي مبتني بر ارزشهاي ملي و ديني باشد و از تقليد بي رويه و بي هدف در اين راستا اجتناب ورزيد .
در نظريات مربوط به رسانه ها بحث نظريه كاشت، نظريه تزريقي و... همه حكايت از اين دارد كه رسانه اي چون تلويزيون و البته رسانه هاي ديگر باعث ايجاد باورهاي جديد و تقويت باورهاي قديم در افراد مي شود حال كار رسانه ها بيشتر به اين سو است كه به صورت نرم رفتارهاي جديدي را ايجاد و ان را تقويت كنند؛ رسانه ها به جوانان تلقين مي كنند كه بي مد از هم دوره اي هاي خود عقب هستند و براي او نياز كاذب به وجود مي آورند و نيازش را نيز با تبليغات تجلري و غير تجاري، مستقيم و غير مستقيم، برآورده مي كنند.
اين مهم تنها رسانه هاي تصويري را در بر نمي گيرد، امروزه وقتي در رسانه هاي اينترنتي و مكتوب مي گرديد، رسانه هايي با سبك زندگي مردم و سرگرمي آنها دخيل هستند، بسيار مورد استقبال مي باشند. در واقع اين رسانه ها نيز تاثير به سزايي در ترويج روحيه مد و مد گرايي در جامعه دارند. و با گذر از رسانه ها در شبكه روابط اجتماعي استفاده از مد توسط چهره ها و حتي كثرت آن در استفاده افراد خود رسانه اي ديگر است كه كار يكديگر را تكميل مي كنند.
اما مد هيچ وقت چيز بدي نبوده و نخواهد بود فقط بايد بومي مبتني بر ارزشهاي ملي و ديني باشد و از تقليد بي رويه و بي هدف در اين راستا اجتناب ورزيد كه نقش رهبران فكري و رسانه هاي داخلي از جمله صداي و سيماي جمهوري اسلامي در اين زمينه حائز اهميت است . در واقع نبايد مد را از بين برد بلكه اين گرايش را در صورت وجود بايد شكل منطقي بدان داد و به خوبي هدايتش كرد. در واقع نهاد هاي فرهنگي و رسانه اي ما بايد در موضوع مد حرف براي گفتن داشته باشند.
بوستان ولايت ميزبان شماست
تمام مناطق تهران در بوستان ولايت
شهرداري هاي تهران در بوستان ولايت ميزبان شماست
شهرداري هاي 22 گانه تهران در بوستان ولايت
جشنواره بزرگ باز يافت را تدارك ديده اند
در كنار اين جشنواره از تفريحات سالم نيز بهره جسته اند
اما ما وقت به حرف بسنده نكرديم
گواه ما عكس هاي زيباي ما از اين برنامه است
با ما همراه باشيد
در
بوستان ولايت
رنگ كردن مو، قدمتي ديرينه دارد انسانها از زمانهاي بسيار دور علاقه بسياري به رنگ كردن موهايشان داشتهاند و با استفاده از گياهاني مثل حنا موهايشان را رنگ ميكردند. البته اين علاقه تا به امروز هم ادامه يافته است. بسياري از خانمها موهايشان را چندين بار رنگ و مش كردهاند و به همين دليل موهايشان حسابي خشك و وز شده است. براي رفع اين حالتهاي ناخوشايند نظر شما را به مصاحبهاي كه با دكتر بهروز باريكبين- متخصص پوست و مو- ترتيب دادهايم جلب مينمائيم.
بسياري از خانمها موهايشان را چندين بار رنگ و مش كردهاند و به همين دليل حسابي خشك و وز شده است. در اين موارد چه بايد كرد؟
در اين مواقع استفاده از يك نرم كننده خوب ميتواند گره از كار موها بگشايد؛ ولي يك نرم كننده خوب چه ويژگيهايي دارد و براساس چه شاخصهايي ميتوان نرمكننده مناسب براي موهاي خود تهيه كرد؟
آيا نرم كنندههاي مو مثل ضدآفتابها ميتوانند موها را از اشعه ماوراء بنفش خورشيد محافظت كنند؟
يكي از علل آسيب كوتيكول مو، اشعه فرا بنفش خورشيد است و به اين مساله بهخصوص در مورد موهاي رنگكرده بايد توجه كرد. نور خورشيد علاوه بر آسيب به ساقه مو، موجب كمرنگ شدن موهاي رنگ شده نيز ميشود. امروزه بسياري از نرم كنندههاي مخصوص موهاي رنگشده حاوي مواد ضدآفتاب هستند تا از تاثير اشعه مخرب فرابنفش روي موها بكاهند.
اشعه فرابنفش چه آسيبي به موها ميزند؟
اشعه فرابنفش خورشيد علاوه بر آسيب زدن به ساقه مو، موجب پيري زودرس و نازكتر شدن فوليكولهاي مو نيز ميگردد و به همين دليل امروزه محصولات ضدآفتاب براي موها نيز مورد توجه قرار گرفتهاند و حتي اسپريهاي مو كه حاوي ضدآفتاب ميباشند، براي پيشگيري از تجزيه پروتئينهاي مو در برابر نور آفتاب به بازار عرضه شدهاند.
اصلا چرا بايد از نرم كنندهها استفاده كرد؟
بيرونيترين لايه تنه مو را كوتيكول تشكيل ميدهد و نماي ظاهري موها به سلامت و يكدست بودن اين لايه بستگي دارد. خصوصياتي مانند نرمي، شفافيت، انعطافپذيري و... به طور عمده مربوط به اين لايه است. نرم كنندهها روي سطح خارجي مو تاثير ميگذارند. شفافيت مو در نتيجه انعكاس نور در سطح هر يك از تارهاي مو است و اگر اين سطح در اثر كاهش اين انعكاس آسيب ببيند، شفافيت مو كم ميشود. با آسيب ديدن سطح مو در قسمت تنه، شارژهاي الكترواستاتيك ايجاد ميشود كه موجب دور شدن موها از هم شده و شانه كردن و مرتب كردن آنها مشكل خواهدشد. لطافت و صافي مو به دليل يكدست بودن و نظمي است كه در كوتيكول مو وجود دارد. كوتيكول سالم و طبيعي داراي نظم ظاهري مشابه سلولهاي چيده شده روي سقف خانههاست. در صورت آسيب رسيدن به اين كوتيكول، سطح مو خراب و نامنظم ميشود و مو حالت خشن پيدا ميكند. بنابراين شاهد كدر شدن و حتي شكستن و دو شاخه شدن انتهاي مو (موخوره) خواهيم بود.
موها در اثر كدام يك از كارهاي ما آسيب ميبينند؟
شستن بيش از حد موها، به خصوص موهاي بلند و عدم استفاده از شامپوهاي ملايم، افراط در برس كشيدن يا شانه كردن، سشوار كشيدن بيش ازاندازه، فر كردن موها، رنگ كردن با رنگهاي دائمي، بي رنگ كردن موها و بالاخره تاثير شرايط محيطي، مانند اشعه ماوراي بنفش خورشيد، باد و آب استخرها، همگي موجب آسيب سطح خارجي يا همان كوتيكول مو ميشوند. بنابراين كوتيكول و رشد موها معمولا تحت تاثير قرار ميگيرند.
نرم كنندهها حاوي چه تركيباتي هستند كه ميتوانند در ظاهر موها اينقدر موثر باشند؟
نرم كنندهها به منظور جلوگيري از آسيب به سطح خارجي موها ساخته شدهاند. آنها با ايجاد پوششي روي سطح خارجي و خشن مو، به آن حالت صاف و يكنواخت ميدهند. همچنين موجب خنثي شدن بارهاي الكتريكي سطح مو ميشوند و به اين ترتيب موها آشفته و بينظم به نظر نميرسند و راحتتر حالت ميگيرند و شانه ميشوند. ضمن اينكه باعث ميشوند موها ضخيمتر به نظر رسيده و از ايجاد گره در موها جلوگيري ميكنند.
نرم كنندهها فقط روي سطح موها اثر ميگذارند يا به عمق موها هم نفوذ ميكنند؟
نرم كنندهها فقط بر سطح خارجي موها اثر گذاشته و تاثيري روي قسمتهاي مركزي يا عمق فوليكول مو ندارند. تاثير آنها نيز موقت و محدود (چند روز) است و با شستن مو، نرم كننده نيز از سطح مو پاك ميشود.
چرا پس از رنگ كردن و مش كردن موها توصيه ميشود از نرم كننده استفاده شود؟
مو در حالت طبيعي داراي شارژ منفي است و زماني كه در تماس با اكسيدان (رنگ، مش و مواد دكلره، يا مواد فردهنده) قرار گيرد، ميزان اسيدسولفوريك آن بالا ميرود و باعث افزايش شارژ منفي مو ميشود.
شما چه نرم كنندههايي را توصيه ميكنيد؟
اولين نرم كنندهها، سورفاكتانتهاي كاتيوني هستند كه شارژ مثبت دارند و باعث كاهش شارژ منفي مو و در نتيجه كاهش زبري و خشونت مو ميشوند. افرادي كه موهاي بلند، كلفت يا دكلره و فرشده دارند، بايد نرم كنندههاي قوي مصرف كنند؛ ولي براي افرادي كه موي كوتاه، نازك و رنگ نشده دارند، نرم كنندههاي ملايم مناسب است. امروزه در بازار شامپوهاي حاوي نرم كننده متعددي وجود دارد كه اثر خوبي دارند؛ اما براي موهاي آسيب ديده، استفاده از نرمكننده به طور جداگانه، اثر مطلوبتري خواهد داشت.