معرفی وبلاگ
فعالییت سازمان زنان انقلاب اسلامی در پی انسجام و هماهنگی و شناسایی زنان فعال منطقه بسته به مهارت و توانمندیی انها در جهت رفع نیازمندرهای زنان ان منطقه . خواهرم بسته به نیاز فکری و روحی و مادی خود با ما هم سخن شو بهترین خوبی ها نزد زنان است امام صادق(ع) باهم شویم ،یکی شویم درمانی برای دردی شویم ............ آن لحظه اي كه زن در خانه خود مي ماند و (به امورزندگي و تربيت فرزند مي پردازد)به خدا نزديكتر است.حضرت زهرا (س)
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2083659
تعداد نوشته ها : 1572
تعداد نظرات : 178
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

ويژگيها و شاخصهاي فرهنگ عمومي:

 

فرهنگ عمومي چيست؟
 

1.فرهنگ عمومي داراي دو جهت «عيني» و «اعتباري» است كه مي‌‌‌‏بايست هر دو را مدنظر داشت. هيچ كس بهتر از مقام معظم رهبري، آيت‌‌‌‏الله خامنه‌‌‌‏اي، اين دو بعد فرهنگ عمومي را تبيين نكرده‌‌‌‏اند. از نظر ايشان فرهنگ عمومي دو بخش دارد: يك بخش آن ظاهري و بارز مثل: شكل لباس و شكل معماري است كه تأثير خاصي بر روي ذهنيات و خلقيات و منش و تربيت افراد دارد و بخش ديگرش مربوط به امور نامحسوس مثل اخلاقيات فردي و اجتماعي مردم، وقت‌شناسي، وجدان كاري، مهمان دوستي و احترام به بزرگترهاست.

2.فرهنگ عمومي حوزه‌‌‌‏اي از نظام فرهنگي جامعه است كه پشتوانه آن اجبار قانوني و رسمي نيست، بلكه تداوم آن در گرو اجبار اجتماعي اعمال شده از سوي آحاد جامعه و تشكلها و سازمانهاي غيردولتي (غيررسمي) است. برخلاف حوزه فرهنگ رسمي كه در نهايت، اجبار فيزيكي از آن حمايت مي‌‌‌‏كند، حوزه فرهنگ عمومي عمدتاً بر پذيرش و اقناع استوار است و عدم پايبندي به آن مجازات، به معناي حقوقي كلمه، را در پي ندارد. به عبارت ديگر مفهوم فرهنگ عمومي در تقابل مردم ـ دولت مفهوم پيدا مي‌‌‌‏كند.

3. فرهنگ عمومي مؤلفه‌هايي از فرهنگ است كه تأثيرات آن عام و فراگير مي‌باشد و عامه مردم در كيفيت آن نقش دارند و از شيوه رفتارهاي عمومي مردم يا عرف و عادات و رسوم و زبان ساخته مي‌‌‌‏شود و يا تأثير مشهود مي‌پذيرد و عموم جنبه‌‌‌‏ها و عرصه‌‌‌‏ها و زندگي مردم را تحت تأثير قرار مي‌‌‌‏دهد و عموم مردم نسبت به آنها حساسيت و شناخت دارند.

4. فرهنگ عمومي، سازندگان و عاملان خاص خودش را دارد كه بر بخشي از آنها دولت نظارت مي‌‌‌‏كند. نزديك شدن به فرهنگ عمومي و اصلاح آن از طريق بخشنامه ميسر نيست.

5. فرهنگ عمومي مانند كل نظام فرهنگي و فرهنگ، در چهار وجه ظاهر مي‌‌‌‏شود: دروني، رواني، نمادي، نهادي و آثار. از اين رو مي‌‌‌‏توان رگه‌‌‌‏هاي فرهنگ عمومي را در همه اين جلوه‌‌‌‏ها يافت. فرهنگ عمومي، در كنار فرهنگ رسمي، در همه حوزه‌‌‌‏هاي زندگي اجتماعي، خانواده، حكومت، اقتصاد و آموزش و پرورش و نظاير اينها حضور دارد. از اين رو نمي‌توان آن را به حوزه مشخصي محدود ساخت


دسته ها : اجتماعي
يکشنبه جهاردهم 8 1391 11:5
X