مقاله هاي زيادي درباره خطر استفاده از برخي روانسازها در مواد آرايشي منتشر شده است. سديم لوريل سولفات (SLS) استفاده شده در اين مواد سبب مشكلات پوستي متعددي ميشود كه آماس پوستي شايعترين آنهاست. از مواد رايجي كه در بعضي محصول ها يافت مي شود، مي توان به ماده اي اشاره كرد كه به ويژه در محصولات حاوي سورفاكتانت يافت مي شود و از طريق پوست، تنفس و گوارش قابل جذب بوده و گفته مي شود، علاوه بر خشكي و التهاب پوست و مخاط ها، درصورت مصرف زياد آثار سرطان زايي نيز دارد. ايزوپروپيل الكل و الكل هاي مشابه كه به وفور در اين محصولات يافت مي شود، مي تواند باعث خشكي، التهاب و درماتيت آلرژيك و چروك خوردگي سريع تر پوست شود.
سديم لوريل سولفات و آمونيوم لوريل سولفات كه در بسياري از مواد آرايشي و بهداشتي يافت مي شود، در دسته سورفاكتانت هاي آنيوني قرار مي گيرند و در اكثر مواد شوينده و كف كننده استفاده مي شوند. سورفاكتانت هاي كاتيوني نيز كه بار الكتريكي مثبت دارند، در محصول هايي از قبيل نرم كننده ها و صاف كننده هاي مو و لباس به عنوان ضدالكتريسته ساكن وجود دارند. مصرف اين مواد علاوه بر آثار التهابي و آلرژيك بر پوست و چشم، درصورت جذب سيستميك يا خورده شدن به طور اشتباهي مي تواند آثار داخلي متعددي داشته باشد.
كلروفورم هاي حاوي آئروسل در تركيبات عطرها و ماده اي به اسم " دي متابروسالان وتري متابروسالان وتتراكللوروسال دئودرانت ها سي لانيليد" در دئودورانت ها زماني كه در مواجه با نور آفتاب قرار مي گيرند حساسيت زا هستند.
پارابن كه به عنوان ماده نگه دارنده در لوازم آرايشي مورد استفاده قرار ميگيرد در افراد داراي حساسيت به پارابن، سبب خارش و آماس پوستي ميشود.[8] همچنين آزمايشات انجام شده بر روي حيوانات حاكي از فعاليت استروژني ضعيف اين مواد است.[9] اين ماده شيميايي مي تواند فعاليت هاي غددي را كمي مختل كند يعني به عبارت ساده تر مي تواند وضعيت هورمون ها را در بدن شما به هم زند.اين ماده به طور وسيعي در مواد آرايشي استفاده مي شود و در واقع يك ماده نگهدارنده است كه از رشد ميكروب ها جلوگيري مي كند. اين ماده همچنين در ريمل، كرم هاي صورت، ضدآفتاب ها، دئودورانت ها و….وجود دارد.
فرمالدئيد كه در خيلي از محصول ها مثل رژ لب، لاك ناخن و.. يافت مي شود، مي تواند باعث التهاب و تحريك پوستي شده و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومي شود. رنگ هاي شيميايي متعددي كه در محصول هاي مختلف، به ويژه در محصول هاي زيبايي و آرايشي مصرف مي شود، مي تواند درصورت رعايت نكردن استانداردهاي خاص، مشكل ساز باشد. گاهي اين رنگ ها براي ايجاد رنگ خاصي با هم تركيب مي شوند كه علاوه بر عوارض پوستي، مي تواند عوارض متعدد داخلي نيز داشته باشد. به ويژه در مورد رژلب كه در طول روز چند بار تكرار شده و احتمال دارد با خوردن هر نوع ماده غذايي مقداري از آن مستقيما نيز وارد بدن شود.
همچنين استفاده بلندمدت از مواد آرايشي سبب نازك شدن پلك ميشود.
استفاده از مواد خوشبو كننده در محصولات آرايشي بسيار مرسوم است. تحقيقات انجام گرفته درباره اين مواد بيانگر آن است كه اين خوشبوكنندهها از مواد افزودني متعددي تشكيل شدهاند كه اغلب آنها حساسيتزا هستند.
بسياري از صاحبنظران در زمينه مواد آرايشي شركتهاي بزرگ در اين زمينه را به دليل ادعاهاي علمي دروغ خود مورد انتقاد قرار ميدهند. زيرا اين شركتها با اين ادعاهاي علمي سبب گمراه شدن مردم و استفاده از اين مواد بدون آگاهي از عوارض جانبي آنها ميشوند