به گزارش
گروه سياسي باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني دفتر مقام معظم رهبري؛ حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (دوشنبه) در ديدار جمعي از پيشكسوتان، قهرمانان و مدالآوران رشتههاي ورزشي در مسابقات جهاني و بازيهاي المپيك و پارالمپيك 2012، قهرمانان و پهلوانان ورزشي كشور را سفيران هويت، تَشَخُص، عزم راسخ، هوش بالا، ايمان و پايبندي به شريعت ملت ايران دانستند و تأكيد كردند: ورزشكاران قهرمان همانند قلهاي هستند كه زمينهساز حركت آحاد مردم بويژه استعدادهاي جوان، به سمت قلهها ميباشند.
رهبر انقلاب اسلامي، با تأكيد بر اينكه دستيابي به سكوهاي قهرماني ورزشي، بدون همت و اراده محكم و هوش بالا، امكانپذير نيست، افزودند: قهرمانان مظهر تواناييهاي يك ملت هستند و به همين علت، اعتماد به نفس و اعتماد ملي مردم را افزايش ميدهند.
حضرت آيتالله خامنهاي حضور ورزشكاران در ميدانهاي بينالمللي با حفظ اخلاق و روحيه جوانمردي و رعايت جوانب شرعي را تبليغ جهاني ارزشها و صفات برجسته يك ملت خواندند و افزودند: يكي از اين موارد، حضور بانوان و دختران ورزشكار با رعايت حجاب شرعي، در ميدانهاي بينالمللي است كه اقدامي فوقالعاده، و بسيار مهم و با ارزش است.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به موارد متعدد از قتل، تعرض و تهديد رسمي زنان مسلمان محجبه در اروپا خاطرنشان كردند: در چنين شرايطي هنگامي كه يك زن مسلمان ايراني و داراي حجاب، بر سكوي قهرماني ميايستد و همه را وادار به تكريم ميكند، كار با عظمتي انجام شده است.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: همه بايد قلباً، قدردان زنان ورزشكاري باشند كه با حجاب و متانت و وقار در ميدانهاي بينالمللي ورزشي حاضر ميشوند.
ايشان نمونه ديگري از پيامرساني ورزشكاران را، موفقيتهاي ورزشي جانبازان و معلولان دانستند و تأكيد كردند: ايستادن يك ورزشكار جانباز يا معلول بر سكوي قهرماني دنيا با همه سختيها و آسيبهاي جسمي، نشان از عزم و اراده قوي آن ورزشكار و همچنين همت بالا و تَشَخُص يك ملت است.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: پيامهاي تشكر من از موفقيتهاي بينالمللي ورزشكاران، نشأت گرفته از احساس صادقانه و حقيقي است كه معتقد است ورزشكاران با كسب مقام قهرماني، در واقع به ملت و كشور خود خدمت ميكنند و پيامهاي عزم و اراده، ايستادگي و ايمان ملت ايران را به جهانيان ميرسانند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به ورزشكاران قهرماني كه در ميدانهاي بينالمللي شعائر ديني و معنوي را زنده نگه ميدارند، افزودند: از همه ورزشكاراني كه در ميدانهاي ورزشي، نام ائمه عليهم السلام را بر زبان ميآورند و يا سجده ميكنند و يا دست به دعا برميدارند و يا پس از فتح قلهها اذان ميگويند و همچنين همه زنان ورزشكاري كه عفاف ديني را رعايت ميكنند، صميمانه تشكر ميكنم.
ايشان اين تشكر را بهدليل برجسته شدن معنويات در دنيايي كه جوانان به سمت بي ايماني و لااباليگري سوق داده مي شوند، دانستند و خاطرنشان كردند: به همين دليل ورزشكاران بايد قدر خود را بدانند و در جهت حفظ و تقويت صفات پهلواني و جوانمردي و روحيه معنوي تلاش كنند.
حضرت آيتالله خامنهاي همچنين با اشاره به انصراف ورزشكاران جوان ايراني از مسابقه با ورزشكاران رژيم صهيونيستي افزودند: اين اقدام، بسيار با ارزش و تلاشي بسيار مهم و حساس در مقابله با رژيم غاصب صهيونيستي است.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ايجاد زمينه بروز استعدادهاي جوانان در عرصه هاي مختلف، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي افزودند: پيشرفتها و موفقيتهاي جوانان ايراني در رشته هاي ورزشي نشانگر آن است كه ظرفيت و استعداد جوانان در رشتههاي گوناگون بسيار بالا است و بايد براي تربيت اين استعدادها و پرورش آنها به سمت قهرماني، سرمايهگذاري شود.
حضرت آيتالله خامنهاي تواناييها و استعدادهاي بالاي جوان ايراني را در زمينههاي مختلف علمي، فناوري و تحقيقاتي، يك حقيقت انكارناپذير خواندند و تأكيد كردند: تاريخ ايران اسلامي نيز گواه همين موضوع است و ظهور چهرهها و شخصيتهاي برجستهاي همچون ابن سينا، زكرياي رازي، فارابي، سعدي و حافظ نشان دهنده وجود استعدادهاي متراكم در اين منطقه از دنيا است.
ايشان يكي از وظايف مهم قهرمانان ورزشي را ترويج ورزش همگاني ميان آحاد مردم بويژه جوانان برشمردند و افزودند: يكي از نيازهاي اساسي كشور، فراگير شدن ورزش همگاني ميان مردم است.
رهبر انقلاب اسلامي ورزش قهرماني را موتور محرك ورزش همگاني دانستند و با تأكيد بر لزوم توجه بيش از پيش به ورزش همگاني، خاطرنشان كردند: پيشرفت يك كشور منوط به نيروي انساني سالم، عالم، با همت و ديندار است.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: يكي از نتايج فراگير شدن ورزش همگاني در ميان مردم، حل بسياري از مشكلات اخلاقي جامعه همچون اعتياد است.
ايشان موضوع اخلاق در ورزش را، موضوعي بسيار مهم دانستند و تأكيد كردند: خوشبختانه جامعه ورزشي ما، سالم است، اما هنگامي كه يك جوان ورزشكار بر روي امواج تبليغ و توجه جهاني قرار ميگيرد، خطر اخلاقي او را بشدت تهديد مي كند و بايد از خود، مراقبت كند.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: از جمله ويژگيهاي اخلاقي لازم براي يك ورزشكار، مغرور نشدن، مردمي و جوانمرد ماندن، با مردم بودن، و براي مردم دل سوزاندن است كه بايد ورزشكاران براي حفظ و تقويت اين روحيات تلاش كنند.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان كردند: يك قهرمان ورزشي در بُعد فردي نيز بدليل اعتماد به نفس بالا، قاعدتا بايد از صفات ناپسندي همچون چاپلوسي و تملق، دروغگويي و دورويي به دور باشد.
ايشان با اظهار گلايه از تلاش برخي، براي تخريب فضاي ورزشي كشور از طريق ترويج تهمت، دروغ، نزاع و تخريب افراد تأكيد كردند: متأسفانه سهم رسانههاي ورزشي در اين كار خلاف كم نيست و من در اين خصوص هشدار ميدهم.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: برخي رسانههاي ورزشي با بزرگنمايي موضوعات كوچك و ايجاد فضاي دعوا، تلاش ميكنند تا افراد مصاحبهكننده رابه سمت حرفهاي تند و ناسزاگويي سوق دهند كه اين كار نادرستي است و بايد نقطه مقابل آن در رسانهها تقويت شود.
حضرت آيتالله خامنهاي مسئولان ورزشي كشور را به اولويتبندي رشتههاي ورزشي توصيه و تأكيد كردند: بايد برخي رشتهها كه در داخل داراي ريشه تاريخي و تجربه كافي است، مورد اهتمام و سرمايهگذاري بيشتري قرار گيرد.
ايشان يكي ديگر از مسائل بسيار ضروري در ورزش كشور را علمي كردن ورزشي دانستند و خاطرنشان كردند: بايد بر روي قواعد علمي رشتههاي ورزشي و تحقيقات علمي در اين خصوص، توجه ويژهاي شود و فقط به تحقيقات علمي خارجي اكتفا نشود.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: وقتي متخصصان و صاحب نظران جوان ما توانايي دستيابي به موفقيتهاي بزرگ و خيرهكننده در حوزههاي پيچيده علمي را دارند، قطعا در عرصه ورزش نيز توانايي تحقيقات علمي و ارائه نظريههاي نو را خواهند داشت.
حضرت آيتالله خامنهاي در پايان خطاب به قهرمانان و پيشكسوتان گفتند: شما نور چشم ملت ايران هستيد و اميدوارم همواره اينگونه باشيد.
پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب، 6 نفر از ورزشكاران و مدالآوران و پيشكسوتان، نقطه نظرات و پيشنهادهاي خود را در خصوص مسائل ورزش كشور بيان كردند.
«حميد سوريان» صاحب مدال طلاي المپيك و دارنده 5 مدال جهاني در رشته كشتي فرنگي، بر تشكيل آكادميهاي علمي براي رشتههاي ورزشي تأكيد كرد و با يادآوري علاقه تعداد قابل توجهي از خانوادهها به تشويق فرزندانشان در خصوص دنبال كردن ورزش قهرماني، نگراني آنها از آتيه فرزندان و بهويژه مسئله اشتغال را مورد اشاره قرار داد و خواستار تسريع در اجراي قانون استخدام قهرمانان شد.
«حسن گرامي» كوهنورد و سرپرست نخستين تيم صعود كننده به بلندترين ديواره دنيا بنام برجهاي «ترانگو» در پاكستان، گزارشي از موفقيتهاي مهم كوهنوردان ايراني از جمله طنين بانگ اذان بر فراز قلههاي مهم جهان بيان كرد.
«مه لقا جان بزرگي»، عضو تيم ملي تيراندازي در مسابقات المپيك 2012 با اشاره به حضور مقتدرانه زنان ورزشكار ايراني در عرصههاي بينالمللي و با رعايت حجاب اسلامي گفت: اين حضور تأثير بسيار زيادي در ورزشكاران زن مسلمان از ديگر كشورها دارد.
وي خواستار توجه بيش از پيش به زيرساختهاي ورزشي مربوط به بانوان و مكانهاي ورزشي ويژه آنان شد.
احسان لشكري دارنده مدال المپيك 2012 و قهرمان جهان در كشتي آزاد اظهار اميدواري كرد كه با همت مسئولان ورزش كشور، جلوي حذف رشته پر افتخار كشتي در رقابتهاي المپيك گرفته شود.
جليل باقري جدي، جانباز 70 درصد و قهرمان بازي هاي پارالمپيك در پرتاب وزنه، بر مناسب سازي معابر و سيستم حمل و نقل عمومي براي ترغيب جانبازان و معلولان به انجام فعاليتهاي ورزشي تأكيد كرد.
حسين رضازاده رئيس فدراسيون وزنهبرداري و پيشكسوت اين رشته نيز ضرورت تقويت پايگاههاي استعداديابي براي پيشرفت ورزش كشور را مهم دانست.
وي همچنين بر لزوم نگاه اصولي به ورزش و پرهيز از نگاههاي غير حرفهاي و سياستهاي چندگانه، تأكيد كرد.
همچنين "عباسي" وزير ورزش و جوانان با ارائه گزارشي از دستاوردها و موفقيت هاي ورزش كشور در مسابقات جهاني، المپيك، پارالمپيك و بازيهاي آسيايي، خاطرنشان كرد: درخشانترين موفقيتهاي تاريخ ورزش كشور در سال 91 رقم خورد.
وي همچنين گزارشي از اقدامات و برنامهريزيهاي وزارت ورزش و جوانان براي توسعه زيرساختهاي ورزشي كشور ارائه كرد.
در پايان اين ديدار ورزشكاران و مدالآوران رشتههاي مختلف ورزشي در فضايي صميمانه و از نزديك با رهبر معظم انقلاب اسلامي گفتگو كردند.