امتحانات سخت با ذكر لا اله الا الله !!
اخيراً باب شده كه برخي از اين مبلغان منافق و دروغگو، در محافل «ذكر» ميدهند و برخي از آنان نيز مردم را از زيارت عاشورا و اذكار ديگر، به بهانهها و اراجيف «من درآوردي» پرهيز ميدهند! كه پرهيز دادن از ذكر «لا إله الا الله»، به بهانهي اين كه ذكر بزرگي است و شما را درگير امتحانات سخت و مشكلات عديده مينمايد نيز يكي از همين ترفندهاي شيطاني آنان است. چرا كه فرمان پرهيز از اين ذكر، فرمان شيطان است و نه اسلام.
متأسفانه جلسات مذهبي بانوان كه در قالب هيئتهاي خانگي برگزار ميگردد، از كنترل كمتري برخوردار است و به همين دليل سنگر مانور دشمنان اسلام از يك سو و دنياطلبان سوداگر كه از طريق انحراف و فريب اذهان عمومي ارتزاق ميكنند از سوي ديگر قرار گرفته است و بايد اذعان داشت كه سادهلوحي، بيبصيرتي و زودباوري برخي از عوام نيز زمينه را براي جولان، تكتازي و چپاول آنان فراهمتر نموده است. تا جايي كه بسيار مشاهده شده برخي از اين بانوان سادهلوح، به شكل مريد به گرد مبلغين و مبلغات دروغگو جمع شده و با اهداي تراول، جواهرات، پول نقد و حتي گاهي خانه و ويلا، او را مساعدت، اطاعت و تبعيت مي كنند!اخيراً باب شده كه برخي از اين مبلغان منافق و دروغگو، در محافل «ذكر» ميدهند و برخي از آنان نيز مردم را از زيارت عاشورا و اذكار ديگر، به بهانهها و اراجيف «من درآوردي» پرهيز ميدهند! كه پرهيز دادن از ذكر «لا إله الا الله»، به بهانهي اين كه ذكر بزرگي است و شما را درگير امتحانات سخت و مشكلات عديده مينمايد نيز يكي از همين ترفندهاي شيطاني آنان است. چرا كه فرمان پرهيز از اين ذكر، فرمان شيطان است و نه اسلام.
پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله) از همان آغاز بعثت به مردمان هر عصر و نسلي فرمودند: «يا ايها الناس قولوا لا اله الا الله تفلحوا» - بگوييد: لا اله الا الله [تا] رستگار شويد. حال عدهاي (آن هم به نام اسلام و ذكر) مدعي شوند كه نگوييد «لا اله الا الله» تا به امتحانات سخت دچار نشويد؟!
اساساً همهي دعوت انبياي الهي و امتحانهاي الهي براي اين است كه مردمان به «لا اله الا الله» پي ببرند و در گفتار و عمل به صورت مكرر و پيوسته متذكر اين معنا باشند تا رستگار شوند. لذا اين ذكر حلال مشكلات و معضلات در دنيا و آخرت است و نه سبب بروز آنها.در روايت امام باقر و امام صادق (عليهماالسلام) آمده است:«لا إله الاّ الله» و «الله اكبر» بسيار بگوييد، زيرا چيزي نزد خداي عزوجل محبوبتر از گفتن «لا إله الاّ الله» و «الله اكبر» نيست. (اصول كافي، ج4، ص 268)
امام صادق (عليه السلام) ميفرمايند:
هر كس در روز صدبار بگويد: «لا إله الاّ الله» در آن روز از نظر عمل بهترين مردم است، مگر (از) كسي كه زيادتر گفته باشد. (اصول كافي، ج4، ص 267).
امام صادق (عليه السلام) به ابان بن تغلب ميفرمايند:اي ابان! چون به كوفه رفتي اين حديث را [براي مردم] بازگو كن: «من شهد أن لا اله الا الله مخلصاً و جبت له الجنه ...» هر كس از روي اخلاص شهادت دهد به «لا إله الاّ الله» بهشت بر او واجب ميشود.ابان گويد: عرض كردم: از هر دسته گروهي نزد من [به ديدنم] ميآيند، آيا براي همهي آنان اين حديث را روايت كنم؟ فرمود:آري اي ابان؛ چون روز قيامت شود و خداوند همهي اولين و آخرين را گرد آورد، «لا إله الاّ الله» را از آنها بگيرد، جز آن كس كه بر اين امر (استوار) باشد. (يعني كسي كه به صورت پيوسته و مستمر، در قول و عمل به صورت خالصانه به ذكر «لا إله الاّ الله» مشغول است.)
پس، كساني كه به نام تبليغ دين مردم را از ذكر «لا إله الاّ الله» پرهيز ميدهند، رمالهاي بيدين و بلندگوهاي شيطان هستند و كساني كه مسلمان و مۆمن هستند، بايد از صميم قلب و باور عقلي و نيز از روي اخلاص با صداي بلند در گفتار و عمل صالح و مخلصانه و به صورت مستمر بگويند: «لا إله الاّ الله»
همراهي زبان و قلب براي ذكر لااله الا الله
ذكر «لا إله الاّ الله» ذكري است كه اول بايد به زبان و بيان گفته شود و بعد به قلب ايمان آورده شود و سپس در عمل و در هر آني و هر كاري نصب العين قرار گرفته و لحاظ شود تا مبادا انسان در گفتار، گرايش قلبي و اعتقاد و نيز در عمل، لحظهاي دچار «إله»ها و شرك گردد. حالا آن را از ريشه ميزنند و ميگويند: حتي به زبان نگوييد(؟!)در احاديث و روايات نيز مكرر تأكيد شده است كه هيچ ذكري بالاتر، گرانقدرتر و حتي هم طراز با ذكر «لا إله الاّ الله» نيست. دقت شود كه فرمودهاند: هيچ ذكري. و اتفاقاً اين ذكر عظيم است كه راهنما، مشكلگشا، نشاطآور و سبب اطمينان قلب از هر «حزن و خوفي» است.
لا اله الا الله، علاج وسوسه امام رضا عليه السلام از پدرانش از رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم از جبرئيل نقل مي كند كه خداوند مي فرمايد: «كلمه ي لا اله الا الله » دژ محكم من است. كسي كه آن را بگويد، داخل قلعه ي من مي شود و كسي كه داخل قلعه ي من شد، از عذاب من ايمن خواهد بود.»( بحار الانوار، ج 49، ص 126) آن حضرت شرط اساسي آن را قبول ولايت ائمه عليهم السلام دانسته است. لا اله الا الله كلام بسيار شريفي است كه به واسطه ي آن، در مرحله ي اول، تمام معبودهاي ساختگي و دروغين نفي ميشود (لا اله) و در مرحله ي دوم، مقام و منزلت معبود حقيقي را در خداوند منحصر مي كند (الا الله).حروف اين كلمه ي توحيدي به گونه اي چينش شده است كه در گفتن آن به حركت لب ها نيازي نيست و اين از امتيازات مهم اين ذكر است و عنايتي است از طرف خداوند به بندگانش، به سبب تحقق اخلاص در اين ذكر توحيدي. امام صادق عليهالسلام مرتبه ي بالاتر اخلاص در اين كلمه را چنين بيان مي كند: «كسي كه" لا اله الا الله" بگويد، داخل بهشت ميشود و اخلاص در آن، اين است كه" لا اله الا الله" مانع او از ارتكاب محرمات الهي شود.»( بحار الانوار، ج 8، ص 359) امام صادق عليه السلام مي فرمايد: «كسي كه صد مرتبه" لا اله الا الله" بگويد، در آن روز [كه اين ذكر را مي گويد] از نظر عمل، افضل از همه ي مردم است، مگر از كسي كه زيادتر گفته باشد.»( وسائل الشيعه ي، ج 7، ص 183)خواندن هزار مرتبه "لا اله الا الله" سبب نجات از گرفتاري ها و رهايي از قيد و بندها است(هزار و يك ختم، ص 33) و مداومت بر آن، علاج وسوسه است. مرحوم آيت الله كشميري براي نفي خواطر و درمان حديث نفس ذكر" لا اله الا الله" را سفارش مي كرد.(صداقت، روح و ريحان، ص 89؛ صداقت، صحبت جانان، ص 121)
فرآوري : زهرا اجلال
بخش اخلاق و عرفان اسلامي تبيان