سوداي پيدا كردن نسخههاي خطي، اصيل و قديمي از كتب مختلف، بخصوص كتب مقدس ديني، آنچنان قوي است كه بسياري را به اين شهر و آن شهر و حتي اين كشور و آن كشور ميكشاند. نسخهشناسان بسياري در كشورهاي مختلف هستند كه عمر خود را براي يافتن نسخههاي منحصربه فرد ميگذرانند و ثمره زندگي آنان همان نسخههايي است كه مييابند.
اين كار براي آنان جداي از ماجراجويي و هيجان، ممكن است درآمدهاي زيادي هم به همراه داشته باشد؛ چراكه وقتي به نسخهاي منحصر به فرد دست يابند، ميتوانند آن را به قيمتهايي بسيار نجومي بفروشند يا با سپردن بهموزهاي، براي خود شهرتي دست و پا كنند.
حالا تصور كنيد يك جوان يمني در ميان كوههاي جنوب شهر «الضايع» غاري ميبيند و در آن غار يك نسخه قديمي از قرآن كريم را پيدا ميكند كه متعلق به سال 200 هجري قمري است؛ آن طور كه پايگاه خبري المنار نوشته اين قرآن كه در شرايط موميايي قرار گرفته بود، داراي يك جلد چرمي است و حروف اين نسخه قديمي از قرآن بدون نقطه است.
در صفحه اول اين نسخه از قرآن كريم نوشته است: «نوشته شده به دست الفقر الي الله 200 هجري» كه نشان ميدهد اين نسخه قرآن قديميترين نسخه از كلامالله مجيد است.
تحقيقات اوليه هم نشان ميدهد اين نسخه واقعي و اصيل است و آنچه كه در آن نوشته شده است، صحت دارد.
همچنين گفته شده در كنار اين نسخه از قرآن كريم يك قبضه شمشير برنجين وجود داشته كه روي آن به خط عربي نوشته شده «ذي الفقار».
جالب است كه بسياري به اين جوان يمني پيشنهاد خريد اين نسخه از قرآن كريم را دادهاند كه يكي از اين پيشنهادها 12 ميليون ريال يمني معادل 56 هزار دلار بوده است كه البته وي اين پيشنهاد را رد كرده است.
حالا يافتن اين نسخه در صورتي كه اصيل بودن و قدمتش محرز شود، مباحث مربوط به نسخههاي يافت شده از قرآن كريم در طول تاريخ را هيجانانگيزتر ميكند.