خبرگزاري فارس: مديركل ستاد بحران آذربايجانشرقي از كشته شدن ۱۸۰ نفر در پي زلزله در شهرستانهاي اهر، ورزقان و هريس در استان آذربايجان شرقي خبر داد.
● گزارش تصويري مرتبطخليل ساعي مديركل ستاد بحران آذربايجانشرقي در تازهترين خبر از تلفات زلزله اعلام كرد:آمار كشتهشدگان در زلزله آذربايجانشرقي به 180 نفر رسيد.
دقايقي پيش نيز حسن قدمي معاون وزير كشور و رئيس سازمان مديريت بحران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به تلفات زلزله شديد عصر امروز استان آذربايجان شرقي اظهار داشت: متأسفانه بر اساس آخرين آمار تاكنون 153 نفر بر اثر اين زلزله جان خود را از دست دادند.
وي افزود: 45 نفر در شهرستان اهر، 40 نفر در شهرستان ورزقان، 50 نفر در شهرستان هريس و 18 نفر نيز در بيمارستانهاي تبريز جان خود را از دست دادند.
همچنين رئيس اورژانس كشور اعلام كرد: تعداد مصدومان زلزله آذربايجان شرقي از مرز 1500 نفر گذشته است.
خليل ساعي مديركل مديريت حوادث غيرمترقبه آذربايجانشرقي پيش از اين گفتهبود: زلزله امروز 146 كشته و يكهزار و 350 مجروح داشته است.
تحويل اجساد 138 فوتي زلزله به پزشكي قانوني
مدير پزشكي قانوني آذربايجان شرقي از تحويل 138 جسد تاكنون به پزشكي قانوني اين استان خبر داد.
بهرام صمدي راد در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس از تحويل 138 جسد به پزشكي قانوني آذربايجان شرقي خبر داد و اظهار داشت: آمار اجساد در ورزقان به 62 فوتي رسيده است.
وي با اشاره به آمار اجساد در روستاهاي مجاور ورزقان از جمله رغن آباد 15فوتي، شخم لو 16 فوتي، گل عنبر 2 فوتي، رنگ آباد 10 فوتي و شهر ورزقان 19 فوتي خاطرنشان كرد: فعاليت پزشكي قانوني براي تحويل گرفتن و شناسايي بقيه اجساد همچنان ادامه دارد.
تاريكي هوا نجات زيرآوارماندگان را مختل كرد
رئيس اورژانس كشور با اعلام اينكه تعداد مصدومان زلزله آذربايجان شرقي از مرز 1500 نفر گذشته است گفت: تاريكي هوا نجات افرادي كه زيرآوار مانده اند را مختل كرده است و بالگردهاي امدادي نيز در شب كار نمي كنند.
غلامرضا معصومي در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: اكنون تمام بيمارستانهاي استانهاي آذربايجان شرقي، غربي و اردبيل براي پذيرش مصدومان زلزله به حالت آماده باش هستند و تلاش مي شود با درمان فوري مصدماني كه وضعيت بهتري دارند در اورژانس تختهاي بيمارستانها را براي پذيرش مصدومان جديد خالي نگهداريم.
وي ادامه داد: ظرفيت بيماستانهاي اين 3 استان فعلاً براي پذيرش مصدومان اين حادثه پاسخگوست و فعلاً از اين نظر مشكي نداريم و در صورت نياز از بيمارستانهاي استانهاي مجاور مانند زنجان و حتي رشت نيز براي پذيرش مصدومان استفاده مي كنيم و بيمارستانهاي اين استانها نيز به حالت آماده باش هستند.
رئيس اورژانس كشور گفت: مهمترين مشكلي كه اكنون كار امداد و نجات مصدومان زلزله آذربايجان شرقي را با مشكل مواجه كرده است، تاريكي هواست و متأسفانه هنوز تعدادي از زلزله زدگان زير آوار هستند اما به علت تاريكي هوا پيدا كردن آنها بسيار مشكل است.
وي افزود: تاكنون بيش از 700 مصدوم اين حادثه در بيمارستانها پذيرش شده اند و بيش از اين تعداد نيز در محل به صورت سرپايي در حال گرفتن درمان هستند. تعداد مصدوماني كه تاكنون از خدمات اورژانس استفاده كرده اند بيش از 1500 نفر است اما تعداد واقعي مصدومان بيش از اين ميزان است كه متأسفانه به همه آنها دسترسي نداريم.
وي گفت: از نظر تجهيزات امدادي، دارو و خون تاكنون گزارشي مبني بر كمبود نداشته ايم. البته بالگردهاي اورژانس به علت نداشتن ديد در شب امكان پرواز ندارند اما از تمام امكانات اورژانس و آمبولانسهاي زميني براي انتقال سريع بيماران استفاده مي كنيم.
وي ادامه داد: در مورد فوتي ها مرجع رسيدگي و اعلام آمار سازمان پزشكي قانوني است.
فوت 18 نفر از مجروحان زلزله در بيمارستانهاي تبريز
ستاد بحران آذربايجانشرقي به رياست استاندار آذربايجان شرقي دقايقي پيش براي براي بررسي بيشتر زلزله به همراه تمام اعضاي ستاد به منطقه زلزلهزده ورزقان اعزام شدند.
احمد عليرضابيگي استاندار آذربايجان شرقي دقايقي پيش پس از تشكيل ستاد بحران در تبريز به همراه تمام اعضاي ستاد بحران براي تشكيل جلسه و بررسي موضوع به شهرستان ورزقان يكي از مناطق زلزلهزده عازم شدند.
استاندار آذربايجان شرقي همچنين در اين زمينه گفت: آرامش مردم و همكاري آنها لازمه تسريع در عمليات امدادرساني به زلزلهزدگان حادثه استان است.
احمد عليرضابيگي باز بودن مسير تبريز- اهر را نياز اصلي گروههاي امدادرسان دانست و از مردم خواست كمترين تردد را در اين مسير داشته باشند تا كار امدادرساني به مجروحان حادثه به سرعت انجام شود.
وي گفت: خودروهاي آواربرداري در حال حركت به سمت مناطق زلزله زده و آمبولانسها نيز در حال انتقال مجروحان به بيمارستانهاي تبريز هستند، با اين حال اين محور دچار تراكم و تردد سنگيني است و برخي ابنيه راهداري نيز در اين مسير آسيب ديده است.
وي از استقرار بيمارستان صحرايي ورزقان در ساعات آينده خبر داد و گفت: بالگردهاي نيروهاي مسلح و هلال احمر به همراه تيمهاي امدادي به منطقه اعزام شده است.
بيگي تاكيد كرد: چادر و پتو براي اسكان زلزلهزدگان به اندازه كافي موجود است و در شرايط فعلي بيشتر از همه به آرامش مردم احتياج داريم.
وي با بيان اينكه كادر درماني بيمارستانهاي تبريز در حال انجام وظيفه و امدادرساني به مجروحان هستند، افزود: متاسفانه 18 نفر از مجروحان زلزله در بيمارستانهاي تبريز جان باختهاند.
گزارش خبرنگاران فارس از شهرهاي زلزلهزده به ويژه تبريز حكايت از آن دارد كه شهروندان اين مناطق به دليل خطر وقوع پسلرزه، شب را در پاركها، فضاي باز و خارج از منزل سپري ميكنند.
پذيرش 700 مصدوم در 28 بيمارستان اردبيل، تبريز، اروميه و خوي
رئيس اورژانس كشور از پذيرش 700 مصدوم زلزله آذربايجان شرقي در 28 بيمارستان اردبيل، تبريز،اروميه،، خوي، نقده، مهاباد،سلماس،مياندوآب و پلدشت خبر داد.
غلامرضا معصومي در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: تاكنون 700 مصدوم حادثه زلزله استان آذربايجان شرقي در 3 بيمارستان اردبيل،9 بيمارستان تبريز،10 بيمارستان اروميه و بيمارستانهاي شهرستانهاي خوي، نقده، مياندوآب، سلماس و پلدشت منتقل شده اند و كار انتقال بقيه مصدومان ادامه دارد.
وي گفت: تعداد مصدومان اين حادثه بيش از اين ميزان است البته تعداد زيادي از مصدومان در محل حادثه به صورت سرپايي در حال گرفتن خدمات درماني هستند و در صورت لزوم افراد بدحال به بيمارستان منتقل مي شوند.
رئيس اورژانس كشور افزود: با توجه به وضعيت نا مناسب مصدومان و لزوم نجات جان آنها، اورژانس كشور بيشتر به مصدومان اين حادثه و نجات آنها رسيدگي مي كند و آمار دقيق كشته هاي اين حادثه در اختيار دستگاههاي امدادي ديگر است ولي اورژانس كشور تاكنون 100 كشته را ثبت كرده است.
تحويل 108 جسد به پزشكي قانوني
پزشكي قانوني آذربايجان شرقي نيز از تحويل 108 جسد به پزشكي قانوني بعد ار زلزله عصر شنبه خبر داد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، پزشكي قانوني آذربايجان شرقي با اشاره به استقرار 7 اكيپ در مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي از تحويل 108 جسد به پزشكي قانوني اين استان بر اثر زلزله عصر ديروز شنبه 21 مرداد خبر داد.
در اين زمينه اكيپهاي پزشكي قانوني در آذربايجان شرقي مستقر هستند كه 2 اكيپ در شهرستان اهر و 5 اكيپ در بيمارستانهاي شهدا، سينا، امام رضا (ع)، سينا و شهيد مدني و يك اكيپ هم در آرامستان تبريز مستقر هستند.
اسكان 16هزار زلزلهزده در 3 هزار چادر
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با اشاره به برپايي 3 هزار چادر براي زلزلهزدگان از اسكان اضطراري 16 هزار زلزلهزده آذربايجان شرقي خبر داد.
احمدرضا شجيعي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به برپايي 3 هزار چادر براي زلزلهزدگان آذربايجان شرقي اظهار داشت: در اين زمينه 16 هزار نفر با برپايي اين چادرها اسكان اضطراري مييابند.
وي افزود: در اين زمينه بيش از 11 هزار بسته غذايي و 12 هزار و 828 تن ماهي بين زلزلهزدگان توزيع شده است، افزود: در اين راستا 15 هزار و 865 پتو نيز بين زلزلهزدگان توزيع شده است.
شجيعي با اشاره به كمكهاي استانهاي مجاور براي امدادرساني به زلزلهزدگان استان آذربايجان شرقي اظهار داشت: در حال حاضر عمليات نجات در اهر به پايان رسيده است و آواربرداري نيز به مراحل پاياني خود ميرسد.
وي افزود: اكنون ما در مرحله اسكان و تغذيه اضطراري هستيم و در اين زمينه 320 نفر نيز از آوارهها نجات يافتهاند و در نهايت 15 تيم آنس (سگ جستجو) به منطقه زلزلهزده شده اعزام شده است.
وقوع 15 پس لرزه در آذربايجان شرقي
در همين حال پايگاه لرزهنگاري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران اعلام كرد: تعداد 15 پس لرزه مناطق زلزله زده استان آذربايجان شرقي را لرزاند.
بر اساس اعلام اين پايگاه نخستين زلزله ثبت شده روز شنبه 21 مرداد 1391 همزمان با شب 23 ماه مبارك رمضان به بزرگي 6.2 ريشتر شهر اهر در ساعت 16:53 و سپس زلزله 6 ريشتري شهر ورزقان در استان آذربايجان شرقي را لرزاند.
بر پايه اين گزارش ، تعداد 15 پس لرزه تا ساعت 22:28 مناطق زلزله زده استان آذربايجان شرقي را لرزاند كه بيشترين آن 6.2 و كمترين اين لرزهها 4 ريشتر بوده است.
طبق گزارشات رسيده، زلزله بين سه شهر اهر،ورزقان و هريس در استان آذربايجان شرقي رخ داده است.
به گفته مسولان ستاد بحران استان آذربايجان شرقي ، امداد رساني به مردم زلزله زده ادامه دارد.
پاكسازي مناطق زلزلهزده آذربايجان شرقي
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر از پاكسازي مناطق زلزلهزده استان آذربايجان شرقي خبر داد و گفت: در حال حاضر آرامش در مناطق زلزلهزده حكمفرما شده است و مردم با شرايط كنوني در حال برگزاري شب احيا هستند.
محمود مظفر در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به پاكسازي اكثر روستاهاي زلزلهزده و امدادرساني و در نهايت توزيع مواد غذايي و ايجاد سرپناه براي آنان اظهار داشت: در مراكز شهرهاي زلزلهزده نيز كمپهاي اسكان اضطراري ايجاد شده است و خوشبختانه اكثر مردم نيز از چادرهاي مسافرتي براي اسكان خود استفاده كردهاند.
وي با اشاره به اينكه مردمي كه داراي چادر مسافرتي نيز نبودهاند از طريق هلال احمر به آنان چادر ارائه شده است، افزود: نكته مهم در اين مورد آن است كه مردم با شرايط كنوني با حضور روحانيون شب قدر را در كنار نيروهاي اورژانس و هلالاحمر به صورت دستهجمعي احيا گرفتهاند.
مظفر با اشاره به اقدامات به موقع اورژانس و هلالاحمر و ديگر نيروهاي امدادي بيان داشت: اكنون وضعيت پاكسازي و امداد رساني در حال پايان يافتن است و فقط در مناطق محدودي كه به ماشينهاي سنگين نياز داريم فرايند پاكسازي نهايي در اين مناطق باقي مانده است.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر خاطرنشان كرد: تاكنون پزشكي قانوني آمار كشته شدگان را 138 نفر اعلام كرده است و مديريت بحران نيز از مجروحيت بيش از يك هزار نفر گزارش داده است و صبح روز يكشنبه نيز اقدامات نهايي براي امداد رساني به حادثه ديدگان با حضور نيروهاي امدادي لازم صورت ميگيرد.